Vremea în Phi Phi Island

Dacă vă duceți în vacanță în Thailanda, nu puteți pleca fără să vizitați insulele Phi Phi, unele dintre cele mai spectaculoase pdin țara thailandeză. Situate în sudul Thailandei, foarte aproape de Koh Tao și Koh Lipe, are plaje paradisiacale cu nisip alb și peisaje de film care vă vor lăsa fără cuvinte, dar fără îndoială, unul dintre cele mai remarcabile aspecte este climatul Phi Phi, cu temperaturi foarte plăcute pe tot parcursul anului. Climă tropicală cu temperaturi calde și prezența musonilor, care fac din aceste insule și mai speciale, mai ales în zone ca și Maya Bay .

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Phi Phi Island


Cea mai bună perioadă pentru a călători în Phi Phi va depinde de ceea ce căutați. Dacă mergeți în căutarea relaxării și desconectării într-un loc idilic ca acesta, cele mai bune vor fi excursiile pe insule între lunile decembrie și martie, care coincid cu sezonul uscat, când temperaturile rămân la un maxim între 30° C și 34ºC, iar ploile sunt aproape inexistente. În Koh Phi Phi plouă în medie de trei zile pe lună. Dacă doriți să vedeți natura din Phi Phi și să vă bucurați de o excursie de aventură, probabil că va fi mai indicat să le vizitezi în sezonul ploios, între lunile mai și octombrie. Tu când vrei să călătorești în Phi Phi?

Sezonul uscat – Sezonul uscat din Phi Phi are loc între lunile decembrie și martie. Un moment în care ploile abia apar – plouă doar trei zile pe lună – și în care temperaturile sunt plăcute, în jur de 30-34 de grade.
Sezonul călduros – Temperaturile cele mai ridicate din Phi Phi se înregistrează între lunile noiembrie și martie, atingând peste 36 de grade în timpul zilei. Ceea ce este bine în sezonul călduros este faptul că nu plouă aproape deloc.
Sezonul ploios – Începe în mai și durează până în octombrie, iar ploile torențiale și musonii sunt protagoniști, cu o medie de 20 până la 22 de zile ploioase pe lună. Ceea ce este bine este că în această perioadă aveți ocazia să vedeți insulele Phi Phi în toată splendoarea lor.

Temperatură și precipitații în Phi Phi

Mai jos veți vedea două tabele meteo care vă vor permite să aflați mai multe despre vremea din Phi Phi, cu o înregistrare a numărului mediu de zile ploioase până la sfârșitul anului și a temperaturilor medii.

Alte articole de interes: