Vremea în Pattaya

Pattaya este după Bangkok, cel mai vizitat oraș din centrul Thailandei. Unul dintre locurile care, fără să fie deosebit de frumos, este unul dintre cele mai populare din țară, în special climatului său și apropierii de Bangkok. Vremea din Pattaya este tropicală în cea mai mare parte a anului, cu un număr mare de musoni și temperaturi nu prea mari, cu o medie de maxim 29° C. Acesta este împărțit în trei sezoane: sezonul rece, sezonul cald și sezonul ploios.

Când e indicat să călătorești în Pattaya


Cea mai bună perioadă pentru a călători în Pattaya, este între lunile noiembrie-februarie. Este timpul anului în care ploile trec mai neobservate și în care temperaturile sunt mai plăcute. Pe de altă parte, cel mai puțin indicat ar fi în funcție de gusturile tale, deoarece între lunile martie-mai căldura devine sufocantă, iar în perioada iunie-octombrie vei coincide cu sezonul ploios. Atunci când să călătorești în Pattaya? Când crezi că îți va plăcea mai mult.

Sezonul uscat – Sezonul uscat are loc între lunile noiembrie și februarie, fiind sezonul cu cele mai ridicate temperaturi, în medie de 21-25 grade, și în care plouă mai puțin pe tot parcursul anului. Este ideal pentru a te bucura de vacanță.
Sezonul cald – Lunile martie, aprilie și mai formează sezonul călduros din Pattaya. Nu este recomandat să călătorești în această perioadă, deoarece temepraturile ajung foarte ușor la 33ºC, iar temperaturile minime nu scad, de obicei, sub 25 de grade. În plus, la sfârșitul sezonului călduros ploile sunt, de obicei, foarte frecvente.
Sezonul ploios – sezonul ploios începe în iunie și se termină în luna octombrie. Coincide cu sezonul scăzut și acesta este sezonul în care vremea din Pattaya este mai rea decât în ​​orice moment al anului. Ploile sunt frecvente, deși în mod normal nu durează mult.

Când să călătorești în Pattaya? Aceasta este întrebarea pe care toți turiștii o pun înainte de a-și programa vacanțele. Ei bine, ar trebui să știți că sezonul principal coincide cu cel mai bun moment al anului, între lunile noiembrie și februarie. Aici temperaturile sunt cele mai plăcute din întregul an și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ploi, dar da, turismul se va multiplica la fel ca și prețurile hotelurilor. Sezonul scăzut începe din lunile aprilie până în octombrie, coincizțnd cu sezonul cald și sezonul ploios. Dacă nu te deranjează căldura sau ploile, te poți bucura de o Pattaya mult mai puțin aglomerată și de prețuri mult mai ieftine.

Sezonul de vârf în Pattaya – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și februarie.
Low season în Pattaya – Acest sezon are loc între lunile martie și octombrie.

Temperatura și precipitațiile din Pattaya

Aici veți găsi câteva tabele meteo care arată zilele ploioase și temperaturile înregistrate, ceea ce te va ajuta să îți faci o mică idee despre vremea din Pattaya în fiecare perioadă a anului.

Ce nu poți rata din Thailanda: