Clima în Pattaya

Pattaya este după Bangkok, cel mai vizitat oraș din centrul Thailandei. Unul dintre locurile care, fără să fie deosebit de frumoase, este unul dintre cele mai populare din țară, în special datorită climatului său și apropierii de Bangkok. Vremea din Pattaya este tropicală în cea mai mare parte a anului, cu un număr mare de musoni și temperaturi nu foarte mari, cu o medie de maxim 29° C. Acesta este împărțit în trei sezoane: sezonul uscat, sezonul călduros și sezonul ploios.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Pattaya


Cel mai bun moment pentru a călători în Pattaya este între lunile noiembrie-februarie. Este perioada anului în care ploile trec mai neobservate și în care temperaturile sunt mai plăcute. Pe de altă parte, cel mai puțin indicat ar fi între lunile martie-mai deoarece căldura devine sufocantă, iar în perioada iunie-octombrie veți coincide cu sezonul ploios. Când e indicat să călătorești în Pattaya? 

Sezonul uscat – Sezonul uscat se desfășoară între lunile noiembrie si februarie, fiind sezonul cu cele plăcute temperaturi – in medie de 21-25 grade – și în care plouă cel mai puțin pe tot parcursul anului. Este sezonul ideal pentru a vă bucura de vacanță.
Sezonul călduros – Lunile martie, aprilie și mai formează sezonul călduros din Pattaya. Nu este recomandat pentru cei care nu suportă , deoarece ajung foarte ușor la temperaturi de 33ºC, iar temperaturile minime nu scad, de regulă, sub 25 de grade. În plus, la sfârșitul sezonului călduros ploile sunt, de obicei, destul de prezente.
Sezonul ploios – Acesta începe în iunie și se termină în luna octombrie. Coincide cu sezonul scăzut și acesta este sezonul în care vremea din Pattaya este mai rea decât în ​​orice moment al anului. Ploile sunt frecvente, deși nu durează prea mult.

Când să călătoriți în Pattaya? Ar trebui să știți că sezonul principal coincide cu cel mai bun moment al anului, între lunile noiembrie și februarie. În această perioadă temperaturile sunt cele mai plăcute din întregul an și nu vor fi ploi. Sezonul scăzut începe din lunile aprilie până în octombrie, care coincide cu sezonul călduros și sezonul ploios. Cel mai bun lucru este că, dacă nu vă deranjează căldura sau ploile, vă veți bucura de o Pattaya mult mai puțin aglomerată și de prețuri mult mai ieftine.

Sezonul de vârf în Pattaya – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și februarie.
Low season în Pattaya – Acest sezon are loc între lunile martie și octombrie.

Temperatura și precipitațiile din Pattaya

În continuare veți găsi câteva tabele meteorologice care indică perioadele ploioase și temperaturile înregistrate de-a lungul anului, pentru a vă face o mică idee despre vremea din Pattaya.