Clima în Bangkok

Vremea din Bangkok va varia în funcție de perioada în care călătoriți, deși este un oraș cu un climat tropical, temperaturile ridicate (în medie de 30 de grade) și ploile sunt garantate pe tot parcursul anului, dar în nici un caz nu este un impediment pentru a te bucura de acest oraș spectaculos. Situat în zona centrală a țării, Bangkok este capitala Thailandei și principala destinație turistică a țării.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Bangkok


Cea mai bună perioadă pentru a călători în Bangkok este între noiembrie și februarie, care coincide cu sezonul rece. Este perioada anului, atunci când temperaturile sunt ușor mai reci și mai plăcute decât de obicei, dar care coincide cu sezonul în care turismul înregistrat în capitala thailandeză este cel mai ridicat.

Sezonul rece – Sezonul rece este între lunile noiembrie până în februarie, mai racoros decât ​​restul temperaturilor din an și un mediu ușor mai rece. În timpul sezonului rece, temperatura medie este de 25 de grade și nu există aproape niciun precipitat. Este sezonul ideal pentru a calatori în Bangkok.
Sezonul cald – În lunile martie-iunie este atunci când este mai cald în Bangkok și atunci când clima este mai uscată. Ploile torențiale și musonii sunt frecvente în această perioadă a anului, iar termometrele depășesc cu ușurință 30 de grade.
Sezonul ploiosIncepe in iulie și se termină în octombrie, care coincide cu sosirea musonilor din India. Este normal să existe precipitații de până la trei și patru ori pe zi, iar temperatura medie este de aproximativ 30 de grade.

Sezonul de vârf din Bangkok coincide cu sezonul rece, între lunile noiembrie-februarie. Este momentul cand clima este cea mai plăcută din întregul an, dar și turismul este depășit, iar prețurile hotelurilor sunt mai mari decât in restul anului. Contrar, sezonul scăzut are loc între lunile iulie și octombrie, unde ploile sunt comune, iar prețurile hotelurilor sunt mult mai ieftine decât în restul anului.

  • Sezonul de vârf în Bangkok – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și februarie.
  • Low season în Bangkok – Acest sezon are loc între lunile iulie și octombrie.

Temperatura și precipitațiile din Bangkok

Aici vă vom lăsa câteva diagrame meteo, astfel încât să puteți afla mai multe despre vremea din Bangkok, unde vă vom arăta zilele ploioase din capitala thailandeză și temperaturile înregistrate pana la sfârșitul anului.

Alte articole de interes din Thailanda: