Vremea în Thailanda în Septembrie

Mergeți în vacanță în Thailanda și doriți să știți în ce lună veți găsi un climat mai bun? Deși nu ar trebui să aveți nicio problemă în orice moment al anului, deoarece este o țară cu un climat tropical în care temperaturile plăcute sunt constante, există anumite luni care ar putea să nu fie cele mai bune pentru a vă bucura de o vacanță plăcută în Thailanda.

Climatul din Thailanda în septembrie este sfârșitul sezonului ploios în majoritatea regiunilor țării. Ceea ce interesant pentru turiști este că în septembrie va fi sezonul scăzut și vă puteți bucura de vacanță fără prea mult turism iar prețurile hotelurilor și restaurantelor sunt mult mai ieftine.

Vacanță în Thailanda în septembrie


Thailanda este o țară care are trei anotimpuri de-a lungul anului, iar în funcție de lună și de zona pe care o călătoriți, veți găsi un anotimp sau altul. Sezonul rece este cel care aduce un climat mai bun, dar și cel care va avea prețuri mai mari. Sezonul călduros este perioada în care temperaturile vor fi mai mari, deși dacă suporți căldura călătoria în Thailanda nu va fi o problemă pentru tine. Iar în sezonul ploios, în funcție de zonă, puteți găsi ploi abundente și musoni. Să vedem ce sezon veți găsi în fiecare dintre cele mai importante orașe din Thailanda în luna septembrie.

Sezonul uscat – În luna septembrie, nici un oraș nu va fi în sezonul uscat.
Sezonul călduros – Koh Samui și Koh Tao.
Sezonul ploios – Phuket, Koh Phi Phi, Chiang Mai, Bangkok, Krabi, Pattaya.

Zone cu vreme bună în Thailanda, în luna septembrie

Luna septembrie va coincide cu sezonul ploios în Thailanda, dar dacă mergeți în căutarea plajelor paradisiace, pe care țara le oferă, cele mai bune locuri de vizitat în Thailanda în septembrie vor fi insulele Koh Samui și Koh Tao, care se află în sezonul călduros cu soare și temperaturi ridicate, ideale pentru scufundări răcoritoare în plajele spectaculoase pe care le veți găsi aici.

Zonele de evitat în luna septembrie

Dacă nu vă place ploaia, luna septembrie nu este cea mai bună pentru a cunoaște Thailanda, deoarece, cu excepția unor zone ca Koh Samui sau Koh Tao, în restul țării va trebui să vă obișnuiți cu sezonul ploios și musonic, mai ales în orașe ca Phuket , Koh Phi Phi, Chiang Mai sau Bangkok, care sunt în plin sezon ploios.

Alte articole de interes: