Clima în Phuket

Insula Phuket se află lângă capitala Bangkok, principala destinație turistică din Thailanda. Un loc paradisiac care are tot ce puteți aștepta într-o vacanță, situată în partea de sud a țării, care se poate lăuda că este cea mai mare insulă din întreaga țară. Clima din Phuket este tropicală, cu temperaturi fantastice pe tot parcursul anului, dar și ploi torențiale și musoni în timpul sezonului ploios. Un loc pe care nu-l puteți rata dacă călătoriți în Thailanda.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Phuket


Cel mai bună perioadă pentru a călători în Phuket va depinde în principal de gusturile dvs. Din cauza vremii și a climei din Phuket, cel mai bun moment este între decembrie și martie, când vremea este mai plăcută, iar ploile sunt abia prezente. Ideal pentru a vă bucura de plajele paradisiace ale insulei și a vă deconecta într-un loc privilegiat. Bineînțeles, între decembrie și martie este sezonul estival pe insulă, când puteți, cel mai bine, să faceți excursii, de exemplu, la insulele James Bond.

Sezonul rece – Sezonul rece este momentul în care vremea este cea mai bună pe tot parcursul anului în Phuket. Începe în decembrie și se termină în martie, iar temperaturile sunt foarte plăcute, cu un maxim de aproximativ 31°C și un minim între 15 și 20. În sezonul rece, nu există ploi.
Sezonul cald – sezonul fierbinte trece de la lunile aprilie până mai, și atunci când temperaturile sunt excesiv de mari, ajungând să fie într-adevăr sufocante depășind câteva zile chiar și 40 de grade de temperatură. Nota pozitivă este că nu plouă și că veți găsi mult mai puțin turism decât în ​​timpul sezonului rece.
Sezonul ploios – sezonul ploios din Phuket este din luna iunie până în noiembrie și, deși în lunile iunie, iulie și august ploile nu prea încetinesc, adevărul este că în luna septembrie totul se schimbă iar musonii și ploile torențiale grele au un rol principal. Nu se recomandă plecarea în vacanță în această perioadă.

Sezonul de vârf în Phuket începe în decembrie și durează până la sfârșitul lunii aprilie, când căldura începe să fie excesiv de mare. Este fără îndoială perioada în care clima este cea mai plăcută a întregului an, problema fiind că în această perioadă turismul din Phuket este prea aglomerat, iar prețurile hotelurilor sunt superioare față de restului anului. Pe de altă parte, sezonul scăzut coincide cu sezonul ploios, între sfârșitul lunii iunie și luna noiembrie. Ploile dese țin turiștii departe și aleg alte destinații, cum ar fi insula Koh Samui.

Sezonul de vârf în Phuket – Acest sezon are loc între lunile decembrie și martie.
Low season în Phuket – Acest sezon are loc între lunile iunie și noiembrie.

Temperatura și precipitațiile din Phuket

Aici vă vom lăsa câteva diagrame meteo, astfel încât să puteți cunoaște vremea din Phuket, unde vă vom arăta zilele ploioase și temperaturile înregistrate la sfârșitul anului.

Ce nu poți rata din Thailanda: