Vremea în Thailanda în Octombrie

Dacă intenționați să călătoriți în Thailanda în luna octombrie și doriți să aflați ce vreme veți găsi la sosirea dvs. în țară, acordați atenție acestui articol. Vremea în Thailanda în octombrie este oarecum imprevizibilă, deoarece va coincide cu sfârșitul sezonului ploios într-o mare parte a țării, astfel încât veți găsi soare și temperaturi plăcute sau zile în care ploile și musonii sunt foarte frecvente. În orice caz, este o lună bună să călătoriți în Thailanda, deoarece este sezonul scăzut, prețurile sunt mai joase și vremea este destul d eok pentru această perioadă a anului.

Vacanță în Thailanda în octombrie


Există trei anotimouri pe care le veți găsi în Thailanda de-a lungul anului – uscat, călduros și ploios – și în funcție de zonă și de luna în care călătoriți, vă veți bucura de zile plăcute cu temperaturi spectaculoase sau veți avea parte de ploi abundente și musoni. Chiar și așa, așa cum spunem întotdeauna, orice moment al anului este bun pentru călătoria în Thailanda.

Sezonul uscat – Nici un oraș nu va fi în sezonul uscat  în luna octombrie.
Sezonul călduros – Koh Phangan.
Sezonul ploios – Koh Samui, Koh Tao, Krabi, Pattaya, Chiang Mai.

Zone cu vreme bună în Thailanda în luna octombrie

Timpul din luna octombrie în Thailanda coincide cu sfârșitul sezonului ploios în cea mai mare parte a țării, în special în acele zone care se află lângă zona de la Marea Andaman. Insula Koh Phangan este unul dintre locurile unde veți găsi un climat mai bun în luna octombrie, deși în zonele din Thailanda de nord și centrală, deși se află încă în sezonul ploios, vremea se îmbunătățește și pot fi vizitate, fără probleme, orașe precum Phuket, Koh Phi Phi, Bangkok sau Chiang Mai, printre altele.

Zone de evitat în luna octombrie

În luna octombrie, climatul din Thailanda începe să se normalizeze, deși există zone precum insulele Koh Samui sau Koh Tao, care ar putea fi mai bine să le vizităm într-o altă perioadă a anului, deoarece în octombrie coincide cu începutul sezonului ploios în Golful Thailandei, întâmpinând ploi torențiale, care nu vă permit să vă bucurați 100% de plajele spectaculoase ale acestor două insule paradisiace.

Alte articole de interes: