Clima în Koh Tao

Koh Tao este una dintre cele mai prestigioase insule din Thailanda, ideală pentru scufundări și plină de comori pe plajele sale paradisiace. Situat în Asia de Sud, clima din Koh Tao este, de obicei, foarte bună pe tot parcursul anului, deși dacă doriți să vă scufundați și să explorați plajele insulei, ar trebui să evitați sezonul ploios, între lunile septembrie și noiembrie, în cazul în care Monsoanele și ploile torențiale au un rol principal.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Koh Tao


Cel mai bun moment pentru a călători în Koh Tao este între lunile decembrie și februarie, perioadă ideală pentru snorkeling și pentru a te bucura de nisipul alb al plajelor sale spectaculoase. Între martie și august este sezonul călduros- vă veți bucura, de asemenea, de comorile din Koh Tao, deși va trebui să vă obișnuiți cu cele mai ridicate temperaturi din întregul an. Lunile pe care ar trebui să le evitați sunt septembrie, octombrie și noiembrie, pentru că e vremea musonilor și al ploilor torențiale.

Sezonul uscat – Se remarcă pentru că are temperaturile cele mai plăcute înregistrate de-a lungul întregului an, dar s-ar putea din când în când să ai parte de mici ploaie ocazionale.
Sezonul călduros – În timpul sezonului călduros, se înregistrează cele mai ridicate temperaturi, cu o medie de 37ºC pe insula Koh Tao, între lunile martie și august.
Sezonul ploios – sezonul ploios este cel mai nepotrivită perioadă pentru a vizita Koh Tao, pentru că este un loc unde plajele și peisajele paradisiace joacă un rol principal, și nu vă puteți bucura de acestea din cauza ploilor și a musonilor. Cel mai bun lucru este că coincide cu low season în Koh Tao.


Sezonul de vârf din Koh Tao, prin climatologia sa, coincide cu sezonul uscat, în care temperatura este foarte plăcută, iar ploile devin neobservate, în timp ce low season are loc în timpul sezonului ploios, între lunile septembrie și noiembrie.

Sezonul de vârf în Koh Tao – Acest sezon are loc între lunile decembrie și februarie.
Low season în Koh Tao – Acest sezon are loc între lunile septembrie și noiembrie.

Temperatură și precipitații în Koh Tao

Dacă nu știți când să călătoriți în Koh Tao, ăn continuare veți găsi câteva tabele meteo care te vor ajuta să îți faci o idee despre vremea în Koh Tao, unde sunt afișate ploile și temperaturile înregistrate pe tot parcursul anului:


Alte articole de interes: