Clima în Koh Lipe

Koh Lipe este o insulă situată în partea de sud a Thailandei, care este un paradis autentic în Marea Andaman. Clima din Koh Lipe este spectaculoasă și este împărțită în două sezoane diferite, sezonul umed și uscat, cu temperaturi foarte plăcute pe tot parcursul anului care se învârt în jur de 26 grade.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Koh Lipe


Cele mai bune luni pentru a călători în Koh Lanta în funcție de clima orașului sunt între noiembrie și februarie, deoarece atunci se înregistrează temperaturile cele mai plăcute, fără ploi și musoni. Desigur, trebuie să aveți în vedere faptul că aceste luni coincid de asemenea cu sezonul de vârf, care va fi plin de turiști care nu ezită să viziteze această insulă paradisiacală.

Sezonul uscat – Între lunile noiembrie și februarie, Koh Lipe are temperaturi plăcute de aproximativ 25 de grade, fără nicio ploaie. Este sezonul cel mai solicitat și în care există un turism mai solicitat comparativ cu restul anului.
Sezonul călduros – Cel mai călduros sezon apare între lunile martie și aprilie, deși temperaturile înregistrate nu sunt la fel de mari ca cele ale altor orașe din sudul Thailandei. Maxima medie este de aproximativ 30 de grade, iar la apusul soarelui temperaturile înregistrează o medie de 26 de grade.
Sezonul ploios – sezonul ploios din Koh Lipe începe din luna aprilie până la începutul lunii octombrie, deși, datî fiind climatologia orașului, ploile sunt mult mai blânde decât în ​​alte zone ale țării, deci nu ar trebui să aveți nicun fel de probleme de a vizita orașul în acest moment al anului.

Dacă nu știți când să călătoriți în Koh Lipe, poate vă ajută să aflați că sezonul principal din oraș coincide cu sezonul uscat, între lunile noiembrie și februarie. Este timpul cel mai plăcut al anului fără nici o îndoială, dar și cu un număr mai mare de turiști și prețuri mult mai ridicate decât în restul anului. În mod contrar, low-season începe din luna aprilie până la începutul lunii octombrie. Este un sezon care trebuie luat în considerare deoarece ploile nu sunt prea excesive, permițându-vă să vă bucurați de prețuri mult mai mici și de mai puțini turiști.

Sezonul de vârf în Koh Lipe – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și februarie.
Low-season în Koh Lipe – Acest sezon are loc între lunile aprilie și începutul lunii octombrie.

Temperatură și precipitații în Koh Lipe

Cu tabelele meteorologice pe care le arătăm mai jos, puteți să vă faceți o idee despre vremea din Koh Lipe de-a lungul anului, în care se înregistrează zilele de ploaie și temperaturile din oraș în fiecare sezon.

Alte articole de interes din Thailanda: