Clima în Koh Lanta

Clima din Koh Lanta este tropicală, temperaturile pe parcursul anului se află între 28 și 32 de grade, cu o  climatologie care a transformat Koh Lanta într-una din principalele destinații turistice ale întregii Thailanda, în care petrecerile, plajele paradisiace și peisajele de vis au un rol principal. O destinație ideală pentru a vă bucura de o vacanță de neuitat.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Koh Lanta


Cea mai bună perioadă pentru a călători în Koh Lanta este în lunile ianuarie și februarie, unde veți găsi un climat foarte plăcut și zile mult mai senine decât restul anului. În orice caz, perioadele călduroase sunt prezente pe tot parcursul anului, cu o temperatură a apei de aproximativ 29 de grade.

Sezonul rece – Sezonul rece, dacă este să-l numim așa, deoarece temperaturile din Koh Lanta sunt foarte plăcute pe tot parcursul anului, este de la mijlocul lunii decembrie până în februarie. În timpul sezonului rece, temperaturile maxime au o medie de 30 de grade, ajungând să coboare până la 22º noaptea.
Sezonul călduros – Între lunile martie și aprilie este perioada când este mai cald în Koh Lanta, atingând peste 33 de grade în timpul zilei fără probleme și înregistrând temperaturi minime de 23º în timpul nopții.
Sezonul ploios – sezonul ploilor torențiale și musonilor din Koh Lanta se situează între lunile aprilie și noiembrie. Poate că nu este perioada cea mai idilică pentru a merge la plajă, dar vă va permite să vă bucurați de natura orașului în toată splendoarea sa.

Vremea din Koh Lanta face ca sezonul estival să se desfășoare între lunile decembrie-februarie, coincis cu sezonul rece. Aici este cea mai plăcută temperatură a anului, dar și turismul devine masiv, iar prețurile hotelurilor sunt mai ridicate. Pe de altă parte, din cauza ploilor abundente și a musonilor, lunile aprilie și noiembrie sunt cele de sezon scăzut, deși mulți fac profită de acest lucru pentru a se bucura de Koh Lanta fără aglomerația turiștilor și la un preț mult mai mic.

Sezonul de vârf în Koh Lanta – Acest sezon are loc între lunile decembrie și februarie.
Sezonul scăzut în Koh Lanta – Acest sezon are loc între lunile aprilie și noiembrie.

Temperaturi și precipitații în Koh Lanta

Pentru a afla în detaliu vremea din Koh Lanta, vă vom lăsa câteva grafice meteo în care apar zilele ploioase și temperaturile înregistrate la sfârșitul anului în acest oraș thailandez paradisiacal.

Alte articole de interes: