Vremea în Thailanda în ianuarie

Climatul din Thailanda în ianuarie este destul de plăcut în marea majoritate a orașelor și insulelor țării. Este luna în care vremea ne oferă niște temperaturi mai scăzute și în care ploile sunt foarte rare, deși acest lucru va varia, de asemenea, în funcție de zona în care vă aflați. Luna ianuarie coincide cu sezonul estival în cea mai mare parte a țării, ca să îți faci o idee vremea din luna ianuarie este spectaculoasă.

Vacanță în Thailanda în ianuarie


Clima din Thailanda este împărțită în principal în trei sezoane diferite de-a lungul anului: sezonul rece sau uscat, sezonul călduros și sezonul ploios. Luna ianuarie coincide, de obicei, cu sezonul uscat, atunci când plouă cel mai puțin și când temperaturile sunt mai plăcute decât în restul anului, coincide și cu sezonul de vârf, când avalanșa de turiști este mai mare.

  • Sezonul uscat – Phuket, Koh Samui, Krabi, Koh Tao, Pattaya, Chiang Mai, Koh Phi Phi, Chiang Rai.
  • Sezonul călduros – Bangkok.
  • Sezonul ploios – În luna ianuarie nici un oraș din Thailanda nu se află în sezonul ploios.

Zonele de evitat în luna ianuarie

Deși luna ianuarie este una dintre cele mai bune momente pentru a călători în Thailanda, există câteva zone, cum ar fi Bangkok, unde luna ianuarie nu este cea mai bună lună pentru a te bucura de magia pe care o păstrează orașul. Deși vremea nu ar trebui să fie o problemă, din moment ce Thailanda este o țară cu un climat tropical care poate fi vizitat fără probleme în orice moment al anului.