Clima în Koh Samui

Dacă te afli în căutarea unor plaje paradisiacale și peisaje de film, cu sguranță le veți găsi pe insula Koh Samui. Insula este situată în sudul Thailandei și este a treia cea mai mare insulă din întreaga țară. O destinație pe care nu o puteți rata, iar clima din Koh Samui este pur și simplu spectaculoasă, tropicală și cu un nivel ridicat de umiditate, dar cu temperaturi care nu sunt foarte excesive în comparație cu alte părți ale țării.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Koh Samui


Cel mai bun moment pentru a călători în Koh Samui este din decembrie până în februarie, când vremea este cea mai plăcută, temperaturile sunt oarecum mai mici, precipitațiile sunt practic inexistente, iar marea este spectaculoasă în această perioadă.

Sezonul uscat – Acesta se desfășoară între luna decembrie si sfârșitul lunii februarie. Vremea din Koh Samui este mai bună, cu temperaturi și ploi foarte scăzute, care trec complet neobservate. Desigur, sezonul uscat coincide cu sezonul de vârf, iar prețurile hotelurilor vor fi mai mari față de restul anului.
Sezonul călduros – Dacă sunteți o persoană foarte sensibilă la căldură, nu este indicat să călătorești în Koh Samui între martie și septembrie, deoarece va coincide cu sezonul călduros, în care temperaturile vor depăși cu ușurință 30 de grade și căldura devine cu adevărat sufocantă. Desigur, dacă nu aveți nicio problemă cu căldura vă puteți bucura din plin de această insulă, deoarece nu plouă și soarele strălucește toată ziua.
Sezonul ploios – Este perioada care ne place cel mai puțin, începe în septembrie și durează până în noiembrie. Spre deosebire de alte orașe, în Koh Samui, ploile și musonii sunt prezenți în fiecare zi, cu furtuni  electrice până seara târziu. Nota pozitivă: este low season pe insulă și nu veți găsi prea mulți turiști. 

Dacă nu știți când să călătoriți în Koh Samui, ar trebui să știți că sezonul de vârf pe insulă începe în decembrie și durează până la începutul lunii mai, coincizând cu sezonul uscat și începutul sezonului călduros. Vremea va fi cea mai bună, dar prețurile hotelurilor vor fi mult mai mari, iar fluxul de turiști va fi de asemenea mult mai mare. Pe de altă parte, sezonul scăzut, după cum vă puteți imagina, coincide cu sezonul ploios, din septembrie până în noiembrie.

Sezonul de vârf în Koh Samui – Acest sezon are loc între lunile decembrie și mai.
Low season în Koh Samui – Acest sezon are loc între lunile septembrie și noiembrie. Vremea din luna iunie, de exemplu, este destul de călduroasă.

Temperatura și precipitațiile din Koh Samui

Pentru a afla cum este vremea din Koh Samui, vă vom arăta câteva tabele climatologice în care veți putea observa zilele ploioase și temperaturile înregistrate pe insulă de-a lungul anului.

Alte articole de interes din Thailanda: