Clima în Chiang Rai

Chiang Rai este una dintre destinațiile pe care nu le puteți rata în călătoria dvs. în Thailanda. Situat în partea de nord a țării, acesta este unul dintre orașele care se poate lăuda cu o climă oarecum mai rece decât cea din orașele din sud, cu temperaturi mult mai plăcute și acceptabile pe parcursul întregului an. Un loc ideal pentru a te relaxa în Thailanda.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Chiang Rai


Clima plăcută din Chiang Rai face ca această destinație să fie vizitată fără nici o problemă în orice moment al anului, chiar dacă temperaturile cele mai ridicate pot depăși 30 de grade, fără nici o problemă. Pentru a avea parte de cele mai bune temperaturi cel mai bine este să vizitezi acest frumos oraș între lunile decembrie și martie, deoarece temperatura medie este de 30 de grade, scăzând până la aproximativ 11 de grade spre seară.

Sezonul rece – este între lunile decembrie-martie, și este, fără îndoială, cel mai recomandat pentru a vizita orașul Chiang Rai. În timpul celor mai ridicate ore ale zilei, temperatura medie este de 30 de grade, spre deosebire de alte orașe din sud care pot depăși chiar și 40 de grade, iar pe timp de noapte temperaturile scad până la 11-12 de grade.
Sezonul călduros – Cele mai ridicate temperaturi ale anului sunt între lunile martie și iunie, deși căldura este mult mai suportabilă decât în ​​majoritatea celorlalte orașe din Thailanda. Media maximă este de aproximativ 34 de grade în timpul lunii aprilie, și în cele mai multe zile depășesc adesea 20 de grade.
Sezonul ploios – sezonul ploios în Chiang Rai este între lunile iulie-septembrie, deși, spre deosebire de alte orașe, ploile nu reprezintă un impediment major pentru a vă bucura călătoria dvs., deoarece acestea sunt de obicei concentrate la sfârșitul după-amiezii. În acest moment al anului media maximă este de 30 de grade și minimă de 22 de grade.

Dacă aveți îndoieli când să călătoriți în Chiang Rai și doriți să evitați timpul perioada turistică cea mai aglomerată, trebuie să știți că sezonul scăzut are loc în perioada iulie-septembrie, care coincide cu sezonul ploios. Va trebui să vă confruntați cu musonii și ploile torențiale după-amiaza târziu, dar vă veți bucura de oraș cu turiști mai puțini și prețuri mult mai mici. Contrar, sezonul estival se află între lunile decembrie și martie, când vremea este mai plăcută, dar și orașul poate fi aglomerat, iar prețurile hotelurilor sunt mult mai ridicate.

Sezonul de vârf în Chiang Rai – Acest sezon are loc între lunile decembrie și martie.
Low season în Chiang Rai – Acest sezon are loc între lunile iulie și septembrie.

Alte articole de interes: