Clima în Chiang Mai

Chiang Mai este unul dintre cele mai spectaculoase orașe pe care le are Thailanda. Situat în partea de nord a țării și cu conexiuni foarte bune din Bangkok, acesta este una dintre principalele destinații turistice din țară, unde nu va trebui să vă faceți griji cu privire la vreme, deoarece are temperaturi temperate pe tot parcursul anului. Cea mai bună perioadă pentru a călători în Chiang Mai este între lunile decembrie până la sfârșitul lunii februarie, când nu plouă aproape deloc, iar temperatura nu depășește de obicei 30 de grade.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Chiang Mai


Dacă aveți întrebări în legătură cu cel mai bun moment pentru a călători în Chiang Mai, ar trebui să ști că cel mai indicat este de la începutul lunii decembrie până la sfârșitul lunii februarie, deoarece vremea este stabilă și temperaturile nu sunt prea ridicate, și nici nu există sezonul musonic. Chiar și așa, este întotdeauna recomandabil să îți pui niște haine ceva mai grosuțe în valiză, deoarece în primele ore ale dimineții temperaturile sunt întotdeauna ceva mai mici decât în ​​restul zilei.

Sezonul rece – Sezonul rece este cel mai bun moment al anului pentru a călători în Chiang Mai, care are loc în perioada decembrie-februarie. Nu plouă aproape deloc, iar căldura nu este excesivă, ceea ce vă permite să vă bucurați de vacanța voastră într-un climat paradisiacal.
Sezonul cald – Cele mai ridicate temperaturi din Chiang Mai sunt înregistrate între lunile aprilie-iunie, termometrele depășind  40 de grade cu ușurință. Este cel mai puțin indicat timp pentru a călători în această zonă din Thailanda, deoarece nivelurile de umiditate sunt foarte ridicate.
Sezonul ploios – Sezonul ploios are loc în lunile mai-noiembrie, în care musonii care sosesc din India produc ploi abundente pe tot parcursul zilei. Nota de pozitivitate este că în această perioadă nu este foarte rece și, deși ploile sunt foarte intense, ele sunt foarte scurte.

Dacă vă gândiți să mergeți în vacanță în Chiang Mai, trebuie să știți că sezonul estival are loc între lunile decembrie-februarie, atunci când orașul are un climat mai favorabil, dar și când prețurile hotelurilor cresc mai mult față de restul anului. Pe de altă parte, dacă preferați să profitați de cele mai bune oferte de hoteluri și să scăpați de turismul excesiv, puteți călători în sezonul scăzut, care este între lunile aprilie și iunie, deși este important de reținut că temperaturile vor fi excesiv de mari, depășind cu usurință 40 de grade.

Sezonul de vârf în Chiang Mai– Acest sezon are loc ăncepând cu luna decembrie până la sfârșitul lunii februarie.
Low season în Chiang Mai – Acest sezon are loc între lunile aprilie și iunie.

Temperatura și precipitațiile din Chiang Mai

Pentru a cunoaște vremea din Chiang Mai, în continuare vedeți câteva tabele meteo cu zilele ploioase și temperaturile înregistrate pe tot parcursul anului.

Alte articole de interes din Thailanda: