Clima în Ayutthaya

Ayutthaya este unul dintre orașele pe care trebuie să le vizitați în mod obligatoriu înainte de a pleca din Thailanda. Fosta capitală a vechiului imperiu Siam, este unul dintre cele mai fascinante și spectaculoase locuri pe care le puteți găsi în întreaga țară, unde ruinele istorice, nenumăratele temple, muzeele și sculpturile ocupă un rol principal, pe lângă Parcul Istoric din oraș, declarat în 1991 Patrimoniu al Umanității de către UNESCO. Climatul de la Ayutthaya este de obicei bun, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, deși va depinde în principal de sezonul în care vă aflați în timpul călătoriei.

Cea mai bună perioadă pentru a călători la Ayutthaya


Thailanda este o țară tropicală care se mândrește cu temperaturi plăcute pe tot parcursul anului, cu toate că, clima este condiționată de cele trei sezoane care au loc pe tot parcursul anului și de sosirea musonilor în timpul sezonului ploios. Clima din Ayutthaya este caracterizată de temperaturi ridicate, fiind cea mai bună perioadă pentru a călători în Ayutthaya între martie și iunie, coincide cu sezonul uscat, iar între noiembrie și februarie temperaturile devin oarecum mai reci.

Sezonul uscat – De asemenea, cunoscut ca și sezonul rece, este timpul anului când temperaturile sunt cele mai plăcute și ploile nu apar deloc. În general, sezonul uscat coincide, de obicei, cu sezonul principal datorită climei sale.
Sezonul călduros – Deși temperaturile din Thailanda tind să fie destul de ridicate pe tot parcursul anului, în timpul sezonului fierbinte acestea sunt chiar mai mari, ajungând peste 36ºC fără probleme în timpul zilei și fără să scadă sub 27ºC noaptea. Chiar și așa, este perfect suportabil.
Sezonul ploios – În timpul sezonului ploios musonii sunt protagoniștii, deși acest lucru depinde de zona în care călătoriți. În mod normal, în această perioadă a anului temperaturile tind să scadă, deși continuă să fie foarte plăcute.
Sezonul de vârf în Ayutthaya – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și februarie.
Low season în Ayutthaya – Acest sezon are loc între lunile iulie și octombrie.

Temperatura și precipitațiile în Ayutthaya

Pentru a afla mai multe despre vremea din Ayutthaya pe tot parcursul anului, vă vom lăsa câteva tabele meteo în care puteți vedea temperaturile și precipitațiile înregistrate de-a lungul anului:

Alte articole de interes din Thailanda: