Vremea în Thailanda

Care este cea mai bună perioadă pentru a călători în Thailanda?


Vremea din Thailanda este tropicală, caldă și umedă, în funcție de zona pe care o vizitați și de perioada din an puteți găsi musonii, așa că vă recomandăm să aruncați o privire la acest ghid despre vremea din Thailanda și climatul său.

Care este cea mai bună perioadă pentru a călători în Thailanda? Îndoiala veșnică, aproape zilnic citești aceleași întrebări și este că, în funcție de perioada în care călătorești clima în Thailanda poate varia.

În mod normal, când vom petrece vacanțele într-o țară, ne place să o vizităm complet, dar este întotdeauna bine să știm ce vreme va fi când vom merge acolo …

Cea mai buna perioada este, de obicei, între lunile noiembrie și martie când clima in Thailanda este mai plăcută, deși lunile mai-noiembrie sunt de asemenea bune, deoarece prețurile sunt mai ieftine, deoarece nu este sezonul estival, dar veți găsi ploi, care în mod normal acestea nu vă vor strica vacanța.

Cum e vremea în Thailanda?

Dacă doriți să știți când să călătoriți în Thailanda, primul lucru pe care trebuie să îl știți este că vremea constă în principal din trei anotimpuri:

Sezonul răcoros: de obicei nu plouă puțin, iar temperaturile sunt cele mai scăzute pe care le puteți vedea pe tot parcursul anului (în jurul valorii de 30°), considerând că este o țară cu un climat tropical.

Sezonul cald: Temperatura din Thailanda este cea mai mare in acest sezon, este cald dar este suportabil.

Sezonul ploios: temperaturile scad puțin in comparatie cu sezonul cald, dar există o multă umiditate, astfel încât sentimentul este de sufocare, sezonul ploios în Thailanda nu înseamnă că nu puteți vizita țara, în multe locuri plouă doar una sau două ore pe zi.

Și la întrebarea când este vara în Thailanda?

Răspunsul este că vara este întotdeauna pentru că este cald, dar dacă vă referiți la cel mai bun timp pentru a o vizita, ar fi sezonul rece.

Clima în Thailanda

Așa cum ați văzut în prima parte a paginii, cel mai bun moment pentru a vizita Thailanda este din noiembrie până în februarie, este cel mai bun moment în Thailanda, cu puține ploi și o temperatură mai plăcută decât restul anului, deci la întrebarea:

«Care este cea mai bună lună pentru a călători?» – Oricare

«Dar nu ați spus că cel mai bun sezon este cel răcoros?»

În opinia mea, orice lună a anului este bună pentru a vizita țara, fie că este vorba de decembrie, de martie sau de august, vremea în Thailanda este bună, totul va depinde de ceea ce vrei să faci în timpul călătoriei tale, adevărul este că orice moment al anului are avantajele și dezavantajele sale, de multe ori poate fi ceva important, dar când vorbim de vremea din Thailanda, nu putem lua nimic ca și atare, de obicei este ceva instabil, poate că te afli în sezonul rece și poate să cadă o mică ploaie, iar în sezonul ploios poate să nu plouă săptămâni întregi și să aveți parte de un cer senin, cel mai important lucru ar fi să evitați musonii din Thailanda în funcție de luna și de zona în care vă aflați în momentul călătoriei dumneavoastră.


În sezonul estival (sezonul rece) vă veți bucura de un climat mai bun, dar totul va fi mai costisitor și va fi mai aglomerat, totuși în sezonul scăzut (sezonul ploios) totul este mult mai ieftin, vă veți bucura de mai multă liniște, și veți găsi oferte mai bune.

Ultima dată când am călătorit în vară în Thailanda (iulie-august-septembrie) a fost sezonul ploios și cu excepția faptului că după-amiaza plouă o oră sau două ore puternic, restul zilei poate fi însorit și vă puteți bucura de o zi de vacanță, deși este adevărat că în zone precum Phuket, Insulele Phi Phi sau Chiang Mai a plouat mai frecvent.

Sezonul de ploaie și musonii din Thailanda

Când sunt lunile ploioase în Thailanda?

Veșnică întrebare în rândul călătorilor care doresc să afle mai multe despre vremea din Thailanda, poate că ajuns aici, începi să fii speriat de sezonul musonilor din Thailanda, dar nu trebuie să îți face griji, nu totul este la fel de rău cum pare, de fapt am mai călătorit de mai multe ori în muson și am avut un timp minunat, acolo ploile nu sunt la fel ca în cazul în care sunteți obișnuiți în mod normal.

Thailanda este o țară foarte mare și este probabil că în timpul vacanței dvs. nu puteți vizita totul, deci va trebui să alegeți o serie de zone pentru a călători, mai bine să știți când vizitați Thailanda pentru a merge în acel moment ar trebui să știe ce climă va fi în zonele în care doriți să mergeți atunci când vizitați Thailanda, deci este recomandabil să știți mai ales în zona insulelor atunci când este sezonul ploios pentru a evita zonele de vizitare în care plouă în mod constant sau chiar mai rău care sunt inundate.

Musonii din Thailanda sunt câteodată mai enervanți decât de obicei, plouă foarte mult într-un timp scurt, iar sistemul de canalizare din orașe nu este de obicei cel mai bun, astfel că uneori vă puteți uda picioarele atunci când vă părăsiți casa sau hoteull, în Phuket se întâmplă frecvent.

Perioada ploioasă în Thailanda

Centru și Nordul Thailandiei (BangkokAyutthayaPattaya – Chiang Mai – Chiang Rai) – În zona centrală a țării plouă între lunile mai și octombrie și cele mai umede luni ale acestui sezon sunt lunile septembrie și octombrie, în partea de nord a Thailandei este similar, dar cu precipitații ceva mai frecvente.

Marea Andaman (Phuket – Phi Phi – Krabi – Insulele Similan) – Sezonul ploios este din mai până în octombrie și lunile mai umede sunt august și septembrie, așa cum am spus un pic mai devreme am fost în această perioadă în luna august și aproape fără ploaie, dacă este adevărat că în septembrie, poate să plouă toată noaptea și o parte din dimineață.

Golful Thailandei (Koh TaoKoh SamuiKoh Phangan) – În această parte a Golful Thailandei sezonul ploios, de obicei, din octombrie până în decembrie.

Când să călătoriți în Thailanda?

Cele mai indicate luni pentru a vizita Thailanda

Dacă doriți să știți care este cel mai bun moment pentru a călători în țara asiatică, aici aveți lunile anului comentate unul câte unul cu vremea din respectiva lună.

Dacă vrei să afli mai multe de clima din Thailanda, accesează acest link.

Clima din principalele orașe ale Thailandei

Dacă vreți să aflați despre clima principalelor orașe și zone din Thailanda, în continuare veți găsi răaspunsul la această întrebare, astfel încât să nu aveți nicio îndoială cu privire la faptul dacă luna în care vei călători în Thailanda într-o zonă specifică, este o perioadă bună sau nu.

Clima Bangkok
Clima Chiang Mai
Clima Chiang Rai
Clima Koh Chang
Clima Koh Lanta
Clima Kanchanaburi
Clima Sukhothai