Viza pentru Thailanda

Viza pentru Thailanda este una dintre întrebările cele mai citite pe internet, deoarece, în funcție de țara de origine sau naționalitate, veți avea anumite condiții sau altele.

Dar nu vă faceți griji, pentru că aici veți găsi răspunsuri la toate îndoielile legate de viză pentru călătoria dvs. în Thailanda.

Visa-on-arrival (VOA) Thailanda – Cum se obține?

Conform Ministerului de Afaceri Externe cetăţenii români care doresc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul statului thailandez.

Autorităţile thailandeze eliberează viză de intrare şi la frontieră, pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. Pentru a obţine o viză de intrare în Thailanda, pe aeroport, va trebui să vă deplasaţi, după coborârea din avion, la biroul “Oficiul Emigrări şi Vize Speciale, Diplomaţi şi Visa-On-Arrival” unde sunt necesare următoarele:

 • valabilitatea paşaportului să fie de minimum 6 luni;
 • să completaţi un formular tip;
 • fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
 • bilet de avion pentru retur;
 • durata sejurului să nu depăşească 15 zile;
 • persoana care călătoreşte individual trebuie să aibă asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
 • pentru o familie (soţ, soţie, copii) suma minimă necesară este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
 • după predarea formularelor şi verificarea documentelor, procedură care va dura în jur de 5-10 minute, cetăţenilor români li se va aplica pe paşaport viza necesară intrării în Thailanda.

Pentru Visa-On-Arrival se poate aplica și online, numai dacă intri în țară prin aeroportul Suvarnabhumi Bangkok. Mai multe informații găsești aici, iar formularul poate fi descărcat de aici.

Viză gratis pentru Thailanda 2020

Din ultimul UPDATE al guvernului thailandez, în perioada 01.11.2019 – 30.04.2020 taxa pentru VOA a fost ridicata și poti intra în Thailanda GRATUIT.

Tipuri de viză în Thailanda

Există diferite tipuri de viză în Thailanda și fiecare dintre ele variază în funcție de ceea ce vei face în țara asiatică, deoarece nu este același lucru dacă doriți să călătoriți pentru vizitarea obiectivelor turistice dacă dacă aveți o întâlnire de afaceri sau trebuie să treceți prin țară pentru a ajunge la alta.

Viza turistică în Thailanda

Această viză este destinată celor care doresc să viziteze Regatul Thailandei în scopuri turistice, adică plecați într-o excursie sau în vacanță, cererile de viză durează de obicei 2 zile lucrătoare dacă mergeți în persoană să le prezentați și îndepliniți cerințele, dacă trimiteți aplicația prin poștă durează de obicei aceeași perioadă de timp, la care trebuie să adăugați timpul necesar pentru a ajunge la expediere.

Este recomandabil să vă procesați viza cu cel puțin 15 zile în avans și să prezentați corect documentele.

Viză cu o singură intrare (Single Entry Tourist Visa): o puteți utiliza o singură dată dacă doriți să intrați din nou în Thailanda după ce părăsiți țara va trebui să gestionați o altă viză. Costă 30€.

Documente necesare pentru Single Entry Tourist Visa:

 • Pașaport cu valabilitate de cel puțin 6 luni, o copie a pașaportului.
 • Formularul de cerere de viză completat.
 • Fotografia recentă a solicitantului (3,5 x 4,5 cm) făcută în mai puțin de șase luni. Fotografia trebuie lipită formularului și nu poate fi capsată.
 • Dovada călătoriei în și din Thailanda (bilete de transport aerian/ ransport).
 • Rezervarea de cazare pentru întreaga perioadă.
 • Certificatul de muncă și declarația bancară.
 • Cartea de identitate sau permis de ședere ca dovadă a rezidenței permanente în România sau Bulgaria și o copie a documentului.

Viză de intrare multiple (Multiple Entry Tourist Visa): puteți să o utilizați pentru  rămâne până la 60 de zile pentru fiecare intrare în Thailanda. Costă 150€.

Documentele necesare pentru Multiple Entry Tourist Visa:

 • Pașaport cu valabilitate de cel puțin 6 luni și o copie a pașaportului.
 • Formularul de cerere de viză completat.
 • Fotografia recentă a solicitantului (3,5 x 4,5 cm) cu mai puțin de șase luni. Fotografia trebuie lipită pe formular și nu poate fi capsată.
 • Document de identitate sau permis de ședere ca dovadă a rezidenței permanente în România sau Bulgaria și o copie a documentului.
 • Declarație bancară cu un sold minim de 6.000 de Euro depus pentru ultimele 6 luni
 • Certificat de angajare (specificând locul, salariul, numărul și data contractului de muncă)
 • Bilete de avion cu transfer dus-întors (în și din Thailanda).
 • Confirmarea rezervării hotelului

E posibil și să îți ceară o dovada deținerii sumei de 20.000 THB de persoană sau 40.000 THB de familie, depinzând de la caz la caz.

Viza de nonimigrant

Această viză este cea folosită în mod obișnuit din motive de afaceri, studii sau pentru a lucra într-o companie privată, de obicei este procesată în 2 zile lucrătoare și este recomandabil să o solicitați cu cel puțin 15 zile înainte de data călătoriei.

 • O viză de intrare nonimigrant: valabilă până la 90 de zile iar prețul este de 60.
 • Viza multiplă de intrare nonimigrant: valabil pentru 1 an iar prețul este de 150

Documentele de care aveți nevoie pentru a solicita o viză non-imigrant este în funcție de necesitățile și scopurile acestei vize.

Viza de tranzit

Este un fel de viză specială pentru cei care trebuie să intre în Thailanda din motive de tranzit, deoarece aceștia sunt responsabili de un mijloc de transport care trebuie să ajungă la vreun aeroport sau o stație thailandeză sau pentru că participă la un turneu sau la un concurs sportiv.

Important: Dacă trebuie să vă opriți în Thailanda puteți rămâne până la 8 ore fără viză, nu puteți părăsi aeroportul nici nu puteți trece zona de imigrare a acestuia.

Prețul pentru fiecare intrare a acestei vize este de 25 și puteți să o utilizați până la 90 de zile de la data emiterii, iar în Thailanda puteți rămâne pentru o perioadă care să nu depășească 30 de zile.

Unde poți să obții viza pentru Thailanda?

Pentru a obține viza în Thailanda, trebuie să mergeți obligatoriu la Ambasada Thailandei în București, nu se poate face prin poștă, iar dacă nu poți ajunge în București poți să optezi pentru VOA.

Este important să vă reamintesc că singura sursă oficială de informații pentru cetățenii români care doresc să obțină viza pentru Thailanda este Consulatul Thailandei la București.

Ambasada Regatului Thailandei în România
Adresă: strada Vasile Conta, 12, Sector 2, București Contact: +40213110031 Program: 09:00-12:00 - 13:00-17:00

Întrebări frecvente despre viza în Thailanda

Tipul de viză pentru a sta mai mult de 30 de zile în Thailanda

Dacă doriți să stați mai mult de 30 de zile în țara zâmbetelor există un nou tip de viză valabil din 13 noiembrie 2015, și anume viza turistică cu intrări multiple.

Ce se întâmplă dacă stau mai mult timp decât indică viza mea?

Dacă depășești perioada indicată pe viză, ați comis un Overstay va trebui să plătiți 500 bahts pentru fiecare zi în care ai depășit viza până la un maxim de 20.000 de bahts, și nu vă puteți întoarce în țară în următorii 1 până la 10 ani în funcție de numărul de zile în care ați stat de Overstay între 90 de zile și 5 ani, atâta timp cât te-ai prezentat tu singur la departamentul de imigrare și nu poliția a fost cea care te-a prins, altfel sancțiunile vor fi mult mai dure.

Cum să faceți o prelungire a vizei dvs. pentru mai mult timp?

Dacă doriți să faceți o prelungire a vizei turistice aveți opțiunea de a extinde până la 60 de zile pentru fiecare intrare, adică primele 30, plus 60 de zile suplimentare, puteți face acest lucru prin depunerea unei cereri la biroul de imigrări în locul cel mai apropiat de cazarea dumneavoastră. Pentru a avea suficient timp pentru a efectua procedurile trebuie să trimiteți cererea dumneavoastră cu o săptămână înainte de data care apare ștampilată pe pașaport.

Se poate obține VOA cu un pașaport temporar?

Poți să obții visa-on-arrival cu condiția ca pașaportul să fie valabil 6 luni de la data intrării în țară.

Ce înseamnă Visa Run?

În ultimul timp au apărut tot felul de trucuri pentru cei care vor să stea în Thailanda fără să aplice pentru o viză pe termen lung, trucuri care pot fi valabile și în alte țări care au condiții similare de ședere. Visa run constă în a ieși din Thailanda, mergi până în țara vecină și te întorci în aceeași zi, lucru care conferă turistului de a aplica pentru o nouă VOA sau dreptul de ședere pentru o perioadă de 30-60 zile. Am întâlnit cazuri care au ajuns în Bangkok, și-au luat un bilet pentru a vizita Singapur într-o singură zi și s-au întors în Thailanda solicitând o VOA pentru 30 de zile. Bineînțeles asta depinde de cât timp vrei să sati în Thailanda, mai ales că este un risc pe care ți-l asumi în cazul polițistul de frontieră refuză o nouă VOA sau poți trezi suspiciuni ca fiind un visa runner. Asigură-te că faci o cercetare amănunțită despre normele vigente de intrare și ieșire din țară înainte să faci un visa run. 

Care sunt punctele de frontieră unde se acordă Visa On Arrival în Thailanda?

Aeroporturi:

Bangkok Suvarnabhumi Airport
Bangkok Don Mueang International Airport
Chiang Mai International Airport
Phuket International Airport
Krabi International Airport
Hat Yai International Airport
Pattaya U-Tapao International Airport
Chiang Rai International Airport
Koh Samui Airport
Sukhothai Airport
Surat Thani Airport
Trang Airport

Terestru sau naval:

Mae Sai Immigration Checkpoint
Chiang Saen Immigration Checkpoint
Chiang Khong Immigration Checkpoint
Betong Immigration Checkpoint
Sadao Immigration Checkpoint
Bangkok Harbour Immigration Checkpoint
Si Racha Immigration Checkpoint
Map Ta Phut Immigration Checkpoint
Nong Khai Immigration Checkpoint
Samui Immigration Checkpoint
Phuket Immigration Checkpoint
Satun Immigration Checkpoint
Krabi Deep Sea Port
Koh Lanta Pier
Krabi Chao Fah Pier
Songkhla Harbour Immigration Checkpoint
Pattaya Immigration Checkpoint
Khlong Yai Immigration Checkpoint
Pong Nam Ron Immigration Checkpoint
Aranyaprathet Immigration Checkpoint
Mukdahan Immigration Checkpoint
Tak Immigration Checkpoint
Padang Besar Immigration Checkpoint
Sungai Kolok Immigration Checkpoint
Nong Khai Harbour Immigration Checkpoint
Bueng Kan Immigration Checkpoint
Phibun Mangsahan Immigration Checkpoint
Tha Li Immigration Checkpoint
Nakhon Phanom Immigration Checkpoint
Nan Immigration Checkpoint
Ban Prakop Immigration Checkpoint
Khuan Don Immigration Checkpoint
Tak Bai Immigration Checkpoint
Buketa Immigration Checkpoint
Satun Immigration Checkpoint at Koh Lipeh Marine Port, Satun

(Această listă poate suferi modificări în timp)