Vaccinuri recomandate pentru Thailanda

Subiectul vaccinurilor pentru a călători in Thailanda este unul dintre lucrurile care generează cele mai multe îndoieli, pe Internet există atât de multe informații care uneori devin confuze, astfel veți găsi tot felul de opinii, unele foarte extreme ca persoana care nu are grijă de toate aceste detalii sau cea care este maniatică cu igiena și sănătatea.

Vaccinurile recomandate pentru călătoria în Thailanda:


  • Hepatita A și B
  • Antidifterie
  • Antipolio pentru copii
  • Febra tiphoidă
  • Febra galbenă

Repet: sunt vaccinuri recomandate, nu obligatorii. Sunt foarte multe persoane care au călătorit în Thailanda fără să își facă niciun vaccin și nu li s-a întâmplat absolut nimic.

Vaccinurile pentru a merge în Thailanda recomandate de Ministerul Sănătății

Primul lucru pe care îl facem atunci când ne dorim să ne informăm despre vaccinurile necesare pentru a călători în Thailanda este să sunați la medicul de familie iar acesta ne va trimite în mod normal să obținem informații la Ministerul Sănătății, trebuie să țineți cont că multe vaccinuri trebuie facute cu cel puțin o lună înainte de călătorie.

Este obligatorie vaccinarea persoanelor care înainte de a călători în Thailanda au călătorit în Africa sau America de Sud. De asemenea, pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, MAE recomandă să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.


Pentru a evita probleme cu sistemul medical thailandez, vă recomandăm să vă faceți o asigurăre de călătorie, medicală și de viață înainte de a călători în Thailanda.


În funcție de țara de origine, este posibil să aveți nevoie de vaccinul împotriva febrei galbene deoarece este necesar dacă febra galbenă este endemică în țara de origine, ceea ce nu este cazul României, sau dacă ați vizitat oricare dintre aceste țări în ultimele 12 luni sau ați fost în tranzit într-o țară în care febra galbena este endemică.

VACCINURIOBLIGATORIURECOMANDAT
HEPATITA ANUDA
HEPATITA BNUDA
TETANUSNUDA
ENCEFALITĂ JAPONEZĂNUDA
RABIENUDA
FEBRĂ GALBENĂNUDACĂ VIZITAȚI ZONELE RURALE
FEBRA TIPHOIDĂNUDA

Vaccin Antihepatic A

Dacă nu ați avut hepatita A sau nu ați fost vaccinați anterior, în mod normal este necesar acest vaccin, de obicei, vi-l fac atunci când sunteți mic, împreună cu medicul de familie puteți verifica dacă aveți sau nu făcut acest vaccin.

Vaccin Antihepatic B

Acest vaccin este recomandat nu numai pentru Thailanda, dar pentru multe alte țări, această boală este de obicei transmisă prin sânge sau prin contact sexual.

Vaccin Antitetanos

Tetanosul este o boală la nivel mondial, indiferent unde te duci călătorie sau nu, acest vaccin este recomandat să-l ai la zi.

Vaccinul tifoidic – Febra tifoida

Se recomandă acest vaccin, datorită riscului de a contracta această boală de igiena precară în prepararea și prelucrarea produselor alimentare, în unele zone.

Vaccin impotriva encefalitei japoneze

De multe ori este transmis prin înțepături de țânțar, puteți aplica vaccinul în orice spital din Thailanda dacă suferi mușcătura unui animal, astfel că nu este strict necesar.

Vaccin antirabic

Feriți-vă de maimuțe, lilieci sau câini vagabonzi pe care îi puteți găsi de-a lungul călătoriei dumneavoastră deoarece pot fi purtători ai bolii.

Vaccin impotriva malariei și febra dengue

În Thailanda există posibilitatea riscului de transmitere a malariei prin mușcătura de țânțar, trebuie să aveți întotdeauna o asigurare de călătorie, dacă aveți se întâmplă să aveți probleme cu un tip de boală sau vreun alt accident în timpul vacanței dumneavoastră.

Malaria are de obicei simptome de febră și stare de rău, de obicei atunci când mergi la medic va prescrie antibiotice și alte medicamente, după o zi de observație, vă recomandăm aveți întotdeauna spray împotriva țânțarilor la voi, pentru a evita astfel de probleme deși riscul este foarte scăzut. Cel mai bine este sa cumperi spray-ul pentru tantari in Thailanda, sunt mult mai efective decat cele din Romania si sunt destul de ieftine.

Unde te poti vaccina?

Nu incercati sa faceti acest tip de vaccinuri cu persoane care nu sunt calificate medical si mai putin in locuri care sa nu fie spital sau clinici medicale. Vaccinurile pot fi facute la orice spital sau clinica medicala care au specializare de boli infectioase sau epidemiologie. Clinici ca si Regina Maria, Medlife sau Medicover sau clinici mai mici din Bucuresti si din marile orase din tara. Nu stiu exact cum functioneza acest demers la spitalele de stat, dar cel mai recomandat e sa mergi la o clinica privata.
Cel mai important din toata treaba cu vaccinurile pentru Thailanda este sa mergeti sa consultati un medic si sa va adresati unei persoane de specialitate. Informatiile pe care le gasesti in acest articol sunt orientative.
Booking.com

Harta Malariei în Thailanda

Sfaturi pentru prevenirea bolilor în Thailanda

Dacă aveți vaccinurile la zi atunci poti spune ca stai foarte bine din punct de vedere medical, cu aceste vaccinuri recomandate pentru a călători în Thailanda veți evita posibile probleme de sănătate, dar nu uitați, există unele recomadări de care trebuie să țineți cont dacă doriți să fiți mai puțin predispuși la anumite boli:

– Utilizați spray împotriva țânțarilor, pentru a preveni boli precum febra Dengue sau malaria care nu sunt foarte plăcute, întotdeauna folosiți acest spray pentru a evita complicații. Datorită climatului tropical, aceste insecte sunt destul de abundente, iar dacă nu sunteți atenți vă puteți trezi într-dimineață plini de mușcături de țânțari.

– Dacă nu v-ați vaccinat împotriva hepatitei B și sunteți în Thailanda feriți-vă de sex, folosiți întotdeauna protecție, iar dacă ai de gând să îți faci un tatuaj trebuie sa ai mare grija ca acele să fie sterilizate și locul să fie igienizat la maxim.

– Dacă sunteți în călătorie în zonele rurale este recomandat să luați pastile de malarie înainte, de obicei, au unele efecte secundare, dar vă va împiedica să aveți probleme cu malaria. Aceste pastile pot fi prescrise de către medicul de familie. Intotdeauna informeaza-te inainte de a merge intr-o anumita zona din Thailanda despre posibilile epidemii sau probleme de sanatate pe care le poti intampina din cauza neglijentei.

– Ai grijă ce mănânci și cei bei, trebuie să fiți atenți la mâncare și la băutură și foarte important: nu beți niciodată apă de la robinet.

Mai multe despre Thailanda: