Tringhiul de Aur din Thailanda – Ghid turistic

Triunghiul de Aur al Thailandei este situat în provincia Chiang Rai, în nordul țării, este o zonă în care râul Mekong se converge cu trei țări (Thailanda, Birmania și Laos) care se alătură râului Ruak și printre localnici este cunoscut ca zona Sop Ruak.

De asemenea, este cunoscut pentru cultivarea opiului de sute de ani până când a fost umbrit de Afganistan și interzis în Thailanda în 1959, numele său provine tocmai din porecla pe care CIA a pus-o acestei zone.

Astăzi, acest Triunghi de Aur din Asia de Sud-Est este o zonă de must-visit pentru toți călătorii care călătoresc în nordul Thailandei sau care intenționează să viziteze Laos sau Birmania.

Cum să ajungi la Triunghiul de Aur


Există o mulțime de excursii si moduri pentru a ajunge acolo, dacă vrei să călătorești liber, cel mai bun lucru este să iei un songtaews (shared taxi) de la Mae Sai, care te va costa în jur de 50 bahts și va dura aproximativ 45 de minute pentru a ajunge și te va lăsa în Chiang Saen.

Cum să mergeți la Triunghiul de Aur din Chiang Rai

Pentru a ajunge de la Chiang Rai la Triunghiul de Aur, aveți dubițe care pleacă de la stația de autobuz din oraș până la Mae Chang, Chiang Saenpor pentru 50 bahts, de la 08:00 la 17:00.

Istoria comerțului cu opiu în Thailanda

Triunghiul de Aur pentru Asia de Sud-Est este sinonim cu opiul și cu heroina, toate acestea au început atunci când mai multe grupuri de imigranți chinezi au început să integreze această recoltă în zonă, această recoltă fiind încurajată de înfrângerea Armatei Comuniste Chineze din Mao Zedong care a expulzat multe grupuri care au ajuns la granița dintre Thailanda, Laos și Birmania și au decis să facă bani din comerțul cu opium și heroină.

Triunghiul de Aur a devenit într-adevăr cunoscut, în urma războiului din Vietnam, pe de o parte fiindcă a existat un consum semnificativ, iar pe de altă parte, CIA a finanțat armatele aliate în misiuni secrete cu bani din acest comerț cu droguri.

În urma acestui cerc vicios, Thailanda a interzis plantația de opium în 1959 la fel și Laos, de asemenea, până ajungând treptat ca acest loc să devină astăzi o zonă care trăiește datorită turismului, cu o frumusețe naturală incredibilă și un stil de viață rural care coexistă în armonie.

Ce să vezi și ce să faci in Triunghiul de Aur al Thailandei

Dacă doriți să știți ce să vedeți și să faceți în zonă, cea mai bună parte este malul râului thailandez, foarte aproape de zona unde se întâlnesc cele două râuri, în timpul sezonului uscat, râul Mekongs se usucă și oferă o viziune destul de urâtă astfel încât au fost create o serie de atracții turistice interesante pentru a continua promovarea turismului în zonă.

Locuri pe care nu le puteți rata în zona:

Templul Phra That Doi Pu Khao – Situat pe dealul care apare înainte de Triunghiul de Aur, veți găsi rămășițe de antichitati cu imagini ale lui Buddha, se crede că acest templu a fost construit de regele Waiang Hirannakon în timpul secolului VIII.

Camera de Opiu – este o cameră mică care vă povestește totul despre procesul de creație și producția de opiu în anii 60. Programul de vizită este de la 08:00 la 19:00.

Opium Lounge – Acesta este un muzeu care vă oferă toate informațiile despre opiu, atât în ​​lume și în această zonă în special, de la procesul de plantare până la efectele sale sau campania pentru eradicarea acestui tip de drog. E ca și un Disneyland al opiumului, iar o parte din beneficiile acestui muzeu sunt donate în mod caritabil, și chiar dacă nu accentueaza foarte mult problemele cu care se confruntă țara cu opiul, avertizează foarte serios problemele care cauzează această dependență.

Activitățile cele mai tipice în această zonă a Thailandei sunt fotografierea pe veranda Triunghiului de Aur, ceva cu siguranță, foarte faimos printre turiști și splimbarea cu barca în jurul micii insule numita Don Sao în Laos, nu veți avea nevoie de viza pentru a o vizita, dar nu puteți merge dincolo de această insulă, fără viză.

Unde să vă cazați

Datorită creșterii puternice a turismului în această zonă, există o mulțime de case de oaspeți și hoteluri unde puteți dormi, dar recomandăm ca să vă odihniți mai bine în orașele din apropiere, cum ar fi Chiang Rai.

Hartă Triunghiul de Aur Thailanda