TOP 10 Inselatorii in Thailanda – La ce sa aveti mare grija

Marea majoritate a destinațiilor turistice din întreaga lume au un repertoriu de înșelătorii comune, iar Thailanda nu va fi o excepție, în cazul în care există turism, vor fi oameni dispuși să profite de acest lucru, cel mai rău dintre toate este faptul că tailandezii sunt oameni in general, foarte ospitalieri și, uneori, astfel de lucruri pot pata imaginea unei țări care are multe de oferit.

În ciuda avertismentelor, există încă oameni care se încadrează în aceste înșelătorii, mai ales în capitala regatului Siam, pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre lumea «pirateriei» în Thailanda, am realizat acest top 10 despre escrocherii în Thailanda, nu este definitiv și cu siguranță există mai multe părți din cele pe care le vorbesc în continuare, dar va fi de mare ajutor să evitați să fiți înșelați de străini care doresc doar să «obțină un ciubuc» cu tine, dacă știți vreo altă înșelătorie care nu se afla pe listă, vă rugăm să ne spuneți în comentarii, pentru a le putea evita cu toții.

Escrocherii comune în Thailanda

Palatul Regal este închis

O înșelătorie destul de obișnuită în apropierea oricărei atracții turistice, dar cu mai multă prezență în jurul Marelui Palat, când vă apropiați de cineva vă va spune că palatul este închis din mai multe motive și bineînțeles … ei știu un loc din apropiere de vizitat, ei vă vor duce la alt templu, dar ceea ce nu știți este că în timpul călătoriei veți ajunge într-un magazin de costume sau un magazin de bijuterii unde vor încerca să va faca sa cumparati cu orice preț.

Escrocheria de pietre prețioase din Thailanda

Dacă nu sunteți un expert în pietre prețioase și bijuterii din pietre prețioase, vă sfătuiesc să nu ascultați alți oameni despre cantitatea de bani pe care o puteți câștiga dacă vindeți bijuteriile pe care vi le dau atunci când vă întoarceți în țara de origine, mulți turiști își pierd banii zilnic cu această înșelătorie, nu face aceeași greșeală.

Verificați restul de bani pe care vi-l dau

O înșelătorie foarte frecventă în locuri foarte turistice este să vă dea restul de bani prost, verificați întotdeauna că banii pe care trebuie sa vi inapoieze sunt corecți și chiar mai mult dacă ați ieșit noaptea și ați baut câteva beri. 🙄

Jocuri Ping Pong

De-a lungul Thailandei veți găsi oameni pe stradă care vă invită să vedeți un spectacol erotic „liber“, în care personajul principal va fi o minge de ping-pong sau orice alt obiect destul de bizar, departe de a fi curios, ceea ce nu va spun acestia este ca indeferent de bauatura pe care o veti cere vor umfla preturile la maxim iara daca refuzati sa platiti vor deveni foarte violenti, aveti grija in zonele unde va duc sa vedeti acest tip de spectacole, nu va incredeti daca nu sunt pe strazile principale si specificati clar cat veti plati pentru consumatia pe care o veti face.

Aveți grijă atunci când închiriați motociclete în Thailanda sau alte vehicule


Una dintre escrocheriile din Thailanda cele mai răspândite, înainte de închirierea unei biciclete, o mașină, un jet ski sau orice alt tip de vehicul verificati intotdeauna ca se afla în stare bună, pentru ca la inapoiere daca vor observa zgârieturi sau alte defecte vă vor o mulțime de bani pentru reparații. In cazul în care vehiculul pe care il inchiriati are vreun prejudiciu asigurati-va înainte de proprietarul magazinului și faceti o fotografie cu telefonul pentru a vă asigura că se afla in stare perfecta si o veti inapoia la fel.

Bilete de tren epuizate

Lângă unele gări puteți găsi oameni care vă vor ajuta să rezervați biletele de tren, problema vine atunci când va indica ca trenul este plin (deși nu este asa) pentru a călători într-unul din autobuzele lor. Ele oferă de transport mai ieftin unde va plimba pe la diverse agenții de turism de-a lungul drumului pentru a vedea dacă ați cumpărat un pachet turistic.

Taxiuri la ieșirea de la aeroport sau la stația de autobuz

Este foarte comun în Bangkok și cu această înșelătorie șoferii de taxi să profite de ignoranța turistilor atunci când sosesc pentru prima dată în oraș și vor încerca să vă taxeze un preț convenit care va fi de 4 sau 5 ori mai mare decât în ​​mod normal. Nu accepta niciodată o calatorie cu taxiul dacă nu pun taximetrul.

Tuk-tuks care te iau aproape gratuit

Mai ales în zona de Bangkok, veți găsi o mulțime de tuk-Tuks pentru a vă duce oriunde în oraș pentru suma modesta de 20 THB (0,50 €), ceea ce nu știi este că vor face un traseu prin magazine care sunt cele care sponsorizeaza aceste tuk tuk-uri, pentru  a va convinge sa cumparati  de acolo si veti pierde o după-amiază întreagă in a ajunge la destinația ta. Aceasta este uan dintre escrocheriile cele mai frecvente din Thailanda.

Agenții care vă ajută cu viza

Dacă vei iesi din țara pentru a vizita o altă zonă și reveniți, trebuie sa aveti mare grija deoarece multe agenții vor încerca să profite de acest lucru pentru a vă taxa de 3 sau 4 ori mai mult decat daca l-ai face singur câțiva metri în față, informeaza-te bine înainte de prețul vizei.

Poliția de reputație dubioasă

Mai ales în orașele mari, unii politisti vor încerca să vă amendeze fără nici o hârtie sau o chitanță pentru orice motiv (la deplasarea cu bicicleta, cu fumatul, analiza urinei pe stradă, dacă nu ai cu tine pașaportul, etc.), pentru a evita acest lucru incearca sao faci pe prostul și vorbește in limba ta pentru a-i deruta, ca și cum ai avea nici o idee de limba engleză, de multe ori te vor lasa în pace dacă văd că nu ai nici o idee despre ce-ți spun ei.

Aici sunt unele dintre cele mai frecvente escrocherii din țara zâmbetelor, dacă doriți să impartasiti unele dintre escrocherii din Thailanda pe care le cunoașteți și nu am vorbit despre ele o puteți face prin comentarii.


Te-ar putea interesa: