Sukhothai - Thailanda

Sukhothai în Thailanda (Boom of Happiness) a fost unul dintre principalele orașe din Thailanda de la mijlocul secolului al XIII-lea până la sfârșitul secolului al XIV-lea.

Rămășițele regatului Sukhothai, acum cunoscute sub denumirea de Meuang Gòw (orașul vechi), au aproximativ 45 de kilometri pătrați de ruine parțial reconstituite, constituind unul dintre cele mai istorice și locuri vizitate din Thailanda.

Situat la 12 km est de parcul istoric din Mae Nam Yom, piața New Sukhothai are o atmosferă prietenoasă și relaxată, legături de transport bune și cazare excelentă, ceea ce îl face o bază plăcută pentru a explora ruinele orașului vechi.

Cazare în Sukhothai

Aici veți găsi o gamă largă de hoteluri în Sukhothai, de la cele mai luxoase până la cele mai simple.

Vizitând acest oraș puteți obține cazare confortabilă și o calitate excelentă la prețuri scăzute, datorită competiției mari care există, totuși cazarea în Sukhothai este una dintre cele mai ieftine din toată Thailanda.

Booking.com

Vremea în Sukhothai

Clima din Sukhothai este tropicală, cu cele trei sezoane tipice din Thailanda (proaspete, calde și ploioase). Cele mai multe dintre lunile Sukhothai se află în temperaturi medii între 20° C și 30° C, luna aprilie este cea mai bună lună, astfel încât această climă face ca vizita în Sukhothai să fie plăcută pe tot parcursul anului.

Turism în Sukhothai – Ce să vezi și ce să faci?

Dacă doriți să aflați ce să vedeți în Sukhothai, locurile istorice sunt splendide, majoritatea ruinelor istorice importante ale templului sunt găzduite în Parcul Istoric Sukhothai.

În plus față de vizitarea obiectivelor turistice din Parcul Istoric Sukhothai, în interior aveți câteva opțiuni, cum ar fi plimabrea cu carul de bivoli de la Wat Phra Pai Luang la Wat Sri Chum, explorarea parcului pe o bicicletă sau pur și simplu bucuria de a face un picnic și vederi frumoase .

Sukhothai în sine este un oraș rural liniștit unde puteți gusta în continuare farmecul stilului de viață rustic din Thailanda. În acest oraș este ca o călătorie înapoi în timp, tocmai pentru că istoria continuă să domine zona.


Parcul Istoric Sukhothai

Templul Wat Mahathat

Templul Wat Si Chum

Cum să ajungi la Sukhothai

Pentru turiști este relativ ușor să ajungeți de la principalele legături de transport din Bangkok și Chiang Mai până la Sukhothai, pe șosea sau cu avionul, pe calea ferată este mai dificil, dar este totuși posibil.
Este un zbor scurt de la aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok și Don Mueang până la aeroportul Sukhothai, cu două zboruri zilnice efectuate de două companii aeriene diferite.

De la gara Phitsanulok puteți lua autobuzul local 10 sau un Tuk Tuk (60 baht) la terminalul de autobuze spre Sukhothai (1 oră). Și cu autobuzul, de la terminalul Bangkok de Nord (Mo Chit), autobuzele se deplasează zilnic la Sukhothai între orele 07:00 și 23:00.

Alegeți zona din care doriți să ajungeți la Sukhothai:

Cum să mergeți de la Phitsanulok la Sukhothai – Este cel mai apropiat oraș de Sukhothai, astfel încât acesta puteți merge cu trenul sau cu autobuzul.

Cum să mergeți de la Bangkok la Sukhothai – Din Bangkok există trei opțiuni pentru a ajunge acolo, cu avionul, trenul sau autobuzul.

Cum să mergeți de la Chiang Mai la Sukhothai – Chiang Mai este situat la 300 km de Sukhothai, deci este posibil să mergeți cu autobuzul sau cu trenul. Cu toate acestea, puteți lua un zbor cu oprire în Bangkok.

Cum ajungeți de la Chiang Rai la Sukhothai – Chiang Rai este situat la 422 km distanță de orașul Sukhothai, oferind mai multe alternative pentru a ajunge cu autobuzul, trenul sau avionul.

Cum să mergeți de la Ayutthaya la Sukhothai – De la stația de autobuz Ayutthaya, puteți ajunge direct la Sukhothai, o altă opțiune este cu metroul, dar care sosesc în Bangkok și continuând turul cu autobuzul.


Harta Sukhothai

Pentru a cunoaște în detaliu acest oraș splendid și pentru a vizita fiecare dintre locurile sale istorice impresionante, vă puteți îndruma cu harta pe care o găsiți în continuare.