Sfaturi pentru a călători în Thailanda

Pe acest site vei găsi tot ce trebuie să ști pentru a călători în Thailanda.

Bine, ai deja biletul cumpărat, itinerarul tău pentru călătoria ta este gata și ai citit tot ce ai putea despre Țara zâmbetelor, în special ghidul de călătorie în Thailanda. Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei avionul pentru a merge la acea destinație diversă formată din orașe moderne foarte aglomerate de taxiuri colorate și tuk tuk-uri, la plajele lor de ape limpezi cristaline și bărci pitorești, cu siguranță ai și mai mult chef de a merge acolo, nu-i așa? Tocmai de aceea, astăzi vă aduc câteva sfaturi pentru prima ta călătorie în Thailanda.

Locuri pe care trebuie să le vezi dacă călătorești în Thailanda

1. Cu calm
Dacă vrei să călătorești în Thailanda, primul lucru pe care trebuie să-l ști este că Thailanda este o țară cu atât de multe locuri de vizitat și atât de multe aventuri pe care să le împărtășești altor călători încât nu pot fi văzute într-o săptămână când vizitați un oraș diferit în fiecare zi. Deci trebuie să iei lucrurile cu calm și să petreci timpul necesar pentru a explora fiecare oraș și a te bucura de ceea ce oferă, cum ar fi Bangkok și Chiang Mai, unde cu siguranță ai nevoie de mai mult de o zi sau două pentru a explora orașul, deși în Bangkok nu recomand mai mult de 2 zile, având în vedere acele insule paradisiace din sudul Thailandei.

> Ghid turistic Bangkok

2. Întotdeauna mai puțin este mai mult
Cu cât mai aglomerată este o plajă sau o destinație turistică cu atât o veți găsi în condiții mai proaste, sau cel puțin așa este în Thailanda, deci dacă doriți să descoperiți plaje mai puțin turistice sau golfuri frumoase încercați să vă informați mai devreme sau să întrebați localnicii și să fugiți de destinații care sunt foarte masificate, cu excepția cazului în care dorești neaparat să cunoști o anumită insulă.

> Cele mai frumoase plaje din Thailanda

3. Lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Thailanda
De multe ori vacanța ta este mai scurtă decât ți-ai dori, deși ai vrea să vizitezi fiecare colț al țării în care călătorești, dar dacă doriți să rămâi cu mai multe amintiri plăcute din prima călătorie în Thailanda, nu rata întâlnirea cu:

  • Templul Wat Pho și Wat Phra Kaeo din Bangkok.
  • Sanctuarul adevărului din Pattaya.
  • Un tur cu barca pe insulele Krabi.
  • O noapte nebună de petrecere în Bangkok (RCA și Khao San Road).
  • Vizitați o piață de noapte din Chiang Mai.
  • Fă-ți un masaj bun pe malul plajei.
  • Dedică o dimineață întreagă scufundărilor și alta pentru snorkeling.

4. Gustă cât mai multe delicii thailandeze

Nu te speria, după atâtea excursii, plimbare prin piețe și plajă în climatul tropical fierbinte, va fi destul de greu să pierzi în greutate în timpul călătoriei în Thailanda, pentru că vei putea gusta la tot pasul delicii din bucătăria thailandeză. Trebuie să ai grijă, însă cu mâncarea picantă, dacă nu ești prea obișnuit.

5. Spray pentru țânțari – Cel mai bun aliat al tău

Cel mai bun aliat al tău în timpul călătoriei, cel  de care nu vei dori să te desparți de îndată ce ajungi în Thailanda este spray-ul pentru țânțari, pentru că aceste insecte sunt peste tot, oriunde ai merge în Thailanda. Primul lucru pe care trebuie să il faci, este să mergi la o farmacie și să-l cumperi, nu va costa mai mult de 150THB, în jur de 2€. De asemenea, este foarte important să călătorești cu asigurare de călătorie, mai ales că spitalizarea în Thailanda poate să te coste și în jur de 900€/noapte.

6. Respectă cultura țării

Nu cred că e nevoie să-ți spun asta, dar respectul pentru cult și poporul țării este obligatoriu, tailandezilor nu le prea plac glumele care îi pot enidenția, pentru ei capul este partea cea mai sfântă a corpului și picioarele, așa că nu atingeți capul unui thailandez, sau să arătați cu picioarele către ei sau orice imagine sacră.

7. Beți bere cu moderație

Berea este băutura preferată în Thailanda, brandurile Chang și Singha sunt favoritele lor, de asemenea aveți și Leo, au mai mult alcool decât în mod normal, chiar dacă aroma lor este mai suavă, aveți grijă să nu depășiți limita băuturii. Vârsta de a cumpăra alcool este de 20 de ani, iar dacă vrei să bei vin e probabil că vei plăti de 4 ori mai mult decât în Europa pentru ca TVA-ul este mai msre fiind importat.

8. Aveți grijă cu taximetriștii care vă spun că știu să ajungă la destinație

Mulți taximetriști din Bangkok provin în principal din zone din întreaga țară pentru a-și procura un trai de pe urma călătorilor din Thailanda, astfel încât sunt mulți care nu au prea știu despre locul unde se află străzile pe care doriți să le vizitați, de aceea este recomandat să ai mereu la îndemână telefonul mobil cu Google Maps și cu destinația pentru a o putea vizualiza, dacă nu poate să înconjoare timp de 30 de minute în timp ce își apelsună vreun prieten să îi ceară ajutorul pentru a ajunge la destinație și vei plăti pentru tot acest timp în acre taximetristul nu știe bine să ajungă unde vrei.

Alte articole de interes din Thailanda: