Cum să scoti bani în Thailanda și unde să-i schimbi - Cele mai bune carduri de călătorie

Când planificăm o călătorie în Thailanda, una dintre problemele care ne preocupă cel mai mult sunt banii. De acolo apar mii de întrebări. Cum să obții bani în Thailanda? Cât numerar trebuie să purtăm? Unde să schimbi euro în bahts? Card de debit / credit sau în numerar? Merită să folosești cărți de călătorie? N26, Bnext, Revolut?

În acest articol vom încerca să rezolvăm acestea și multe alte întrebări.

Moneda thailandeza


Moneda thailandeză este Baht, fiind codul monedei THB și simbolul său, „฿”. Dacă dorim bani în Thailanda, acest activ va fi ușor de obținut, deoarece există multe bancomate, bănci și case de schimb pentru a modifica suma dorită.

Bancnotele care există în această monedă sunt:

20 bahts

50 bahts

100 Bahts

500 Bahts

1000 Bahts

În timp ce monedele astfel încât să vă familiarizați la sosire, sunt:

– 1, 2, 5 și 10 bahts

– 1, 5, 10, 25 și 50 satanguri (fracții de 1 baht)

Banii in numerar nu este o problema, deoarece este o țară sigură.

Câți bani sa schimbati?

Este important să transportați niște monede thailandeze doar în caz, dar niciodată să nu luați toți banii în bahts sau mulți bani în propria monedă pentru a schimba, cel mai bine este să folosiți o carte de călătorie pentru a schimba cand aveti nevoie.

Când schimbi moneda la sosire, roagă-i să îți ofere o parte din bani în bancnote de 20 de bahts  și 100 de bahts, astfel încât să poți plăti bacsisul bagajelor și în hotel, precum și pentru cumpărături mici, deoarece uneori comercianții mici nu au bancnote mici.

Opțiuni pentru a schimba bani în Thailanda

Atât timp cât bancnota este mai mare, schimbarea este mai favorabilă, deci dacă aduceți bancnote de 50 de euro, schimbarea va fi mai favorabilă decât dacă schimbați bancnote de 5 sau 10 euro, la fel se întâmplă dacă schimbați dolari în Bahts, deși diferența nu este foarte mare. 

Dacă doriți să știți unde să schimbați banii în Thailanda, trebuie să țineți cont de faptul că există mai multe locuri pentru a efectua această operațiune. Poate fi la aeroport sau în mai multe case de schimb și bănci din toată țara.

Dintre aceste opțiuni, vă recomandăm băncile de primă alegere și case de schimb certificate, deoarece acestea vă oferă rate mai bune decât locurile informale sau în hoteluri unde spun că fac „schimbări bune”. Casele de schimb ale aeroporturilor sunt de obicei mai scumpe, așa că nici nu le recomandăm.

Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a face schimbul valutar este direct scoaterea dintr-un bancomat cu una dintre multiplele cărți de călătorie care au ieșit în ultimii ani.

Alegeți opțiunea pe care o alegeți dintre cele menționate, întotdeauna va fi mult mai profitabil să efectuati schimbul valutar în Thailanda decât în ​​țara dvs. de origine.

Scoateti bani de la bancomate 

Și din moment ce economisirea este vitală atunci când dorim să profităm la maxim de călătoria noastră, cu siguranță veți dori să știți cum să schimbati bani în Thailanda fără comisioane. Ei bine, recomandarea noastră este să schimbați banii prin bancomate folosind un card de călătorie când ajungeți la destinație. În felul acesta veți evita comisioanele de schimb, comisioanele de eliminare a banilor și veți avea comoditatea de a avea banii în permanență și fără a fi necesar să îi transportați în numerar.

Cel mai obișnuit comision pentru retragerea banilor la un bancomat local este 200 Bahts (aproximativ 5,5 euro), deși, de exemplu, în Bangkok, o parte din bancomatele AEON nu percep comision pentru extragerea banilor (acestea se găsesc în Aeroportul Suvarnabhumi sau Lotus TESCO din centrul comercial Terminal 21).

În Chiang Mai, veți vedea băncile AEON care vă vor percepe doar un comision mic de 150 baht per operație.

Puteți, de asemenea, să vă întrebați banca dacă este asociată cu o bancă thailandeză, astfel încât să puteți retrage bani gratuit sau cu comisioane cu adevărat minime.

De asemenea, trebuie să luați în considerare că suma maximă de bani emisă de bancomatele din Thailanda nu este prea mare, cuprinsă între 20.000 și 30.000 de bahți (590 și, respectiv, 886 €).

Cum să găsiți bancomate in Thailanda 

ATM-urile din țara thailandeză sunt cu adevărat numeroase, deoarece majoritatea magazinelor preferă plata în numerar.


Acestea sunt principalele bănci thailandeze:

  • Aeon Bank
  • Bangkok Bank
  • Banca Krungthai
  • Banca comercială Siam
  • Banca Ayudhya (Krungsri)

Pentru căutări mai generale, puteți utiliza motorul de căutare ATM al rețelei Visa și motorul de căutare ATM al rețelei Mastercard

Pe de altă parte, puteți căuta „Google ATM-uri” întotdeauna pe Google Maps și va indica cea mai apropiată locație.

Retrageți bani de la bancile thailandeze

Rețeaua bancară din această țară este extinsă și are un număr bun de bănci care operează atât în interiorul, cât și în afara țării.

O opțiune pentru a primi bahts cu cardul dvs., dar economisirea comisionului bancomatului este să mergeți la o bancă. Nu toată lumea o face, dar, de exemplu, Krungsi Bank o face. Nu uitați să vă luați pașaportul, fie pentru că îl vor cere, cât și pentru faptul că numele cărții dvs. se potrivește cu cel al pașaportului.

Cărți de credit convenționale

În timp ce utilizarea cărților de credit este necesară pentru a evita să fiți taxat de acasă cu prea mult numerar, ar trebui să preveniți, de asemenea, spaimele pentru comisioane abuzive de la unele bănci.

Cel mai bun lucru este că, înainte de a te lăsa să suni la banca ta și să întrebi care sunt comisioanele specifice ale cardurilor tale. De asemenea, este foarte important să raportați că călătoriți, astfel încât cardul dvs. să nu fie blocat atunci când detectează utilizarea acestuia într-o țară nouă. Profitați și de apel pentru a ști dacă sunt asociate cu o bancă thailandeză.

Aici lăsăm câteva comisii de îndrumare. Din nou, sună-ți banca și asigură-te.

Carduri de credit convenționale și carduri de călătorie

Carduri care nu percep comisioane pentru retragere în străinătate
Astăzi există multe cărți de călătorie care nu generează costuri de deschidere sau întreținere. Există, de asemenea, cazuri în care nu se percepe nicio comision pentru efectuarea de transferuri bancare sau schimb valutar. De fapt, multe dintre ele aplică schimbarea oficială a Visa sau MasterCard, împiedicând efectiv entitățile bancare să vă încaseze un fel de comision pentru tranzacția menționată.
Cardurile convenționale se ocupă cu rate de schimb mai slabe decât cardurile de călătorie.

În ce caz este mai bine să folosiți un card de credit convențional?
În cazul în care trebuie să lăsați un card ca garanție, de exemplu în hoteluri, mașini de închiriat sau unități similare, le veți lăsa de la băncile convenționale, deoarece sunt mai bine primite și vor fi returnate intacte dacă nu faceți niciun tip de cheltuieli în timpul șederii.

De asemenea, dacă sunteți un tip de client VIP al băncii dvs., este posibil să aveți un acord special care nu vă percepe taxe pentru retragerea de la bancomatele din lume. Așa cum am spus înainte, sună-ți banca și află care sunt condițiile specifice ale cardurilor tale.

Care sunt cele mai bune carduri de călătorie pentru a lua în Thailanda?

Ferratum
Este una dintre cele mai populare carduri de călătorie în rândul călătorilor. Acest card vă oferă opțiunea de a efectua orice tip de achiziție online, având o modificare oficială prin Mastercard, pe lângă opțiunea de a efectua 4 retrageri gratuite de bani în străinătate (inclusiv țări a căror monedă oficială nu este Euro) și fără a trebui să plata cheltuielilor de întreținere sau anulare.

Revolut
Acest card de credit online pentru călătorii, îl puteți solicita prin aplicația sa activând acolo, cu un cost de 6 euro. Modificarea sa este oficială Mastercard și vă permite să obțineți până la 200 de euro pe lună, fără comision. Pentru a vă înregistra, trebuie doar să faceți clic aici.

N26

Acest card a devenit unul dintre cele mai noi atunci când vine vorba de călătoria în Thailanda, deoarece N26 este înregistrat ca o bancă online a Germaniei, care vă va ajuta să obțineți nu numai contul online mediat de cardul de credit, ci și un cont de verificare separat pe care îl puteți folosi atunci când călătoriți în Thailanda.

Modificarea sa oficială este de la Mastercard și permite 5 extrageri fără costuri pe lună, ceea ce îl face un card cu adevărat preferat în rândul călătorilor care se îndreaptă către zona euro, în timp ce, dacă este o zonă non-euro, cum ar fi Thailanda, ei percep o comisie de 1,7% prin extracție. Toate transferurile sunt gratuite și nu vor fi taxate pentru utilizarea lor în magazine.

De asemenea, N26 vă oferă un serviciu premium, dacă doriți să aveți și alte alternative, precum asigurarea medicală de călătorie, asigurarea de furturi telefonice sau furtul în numerar.

Cum să vă transportați banii în siguranță in Thailanda

Thailanda este o țară cu multă securitate, cu toate acestea, există călători care doresc să se simtă mult mai în siguranță și, pentru aceasta, există diferite produse pe care le puteți cumpăra pentru a stoca biletele și a le avea la îndemână.

Portofele de călătorie

Organizați călătoria într-un mod încât chiar și banii dvs. sunt total siguri și o opțiune excelentă sunt portofelele de gât pe care le puteți cumpăra de pe Ebay și este foarte ușor de transportat.

Curea portofel

Luați în considerare întotdeauna că banii pentru călătoria dvs. la destinația thailandeză trebuie să aibă un loc bun și care este o modalitate mai bună de a-l transporta într-o centură de portofel cu o carcasă, îndepărtând banii de poșetele care pot fi în jurul unui fel sau altul. În aceste curele puteți stoca biletele, precum și documentul dvs. de identitate pe care îl veți închide cu un fermoar.

Cu toate acestea, este necesar să pliați biletele de mai multe ori, astfel încât acestea să fie cât mai subțiri și să treacă mult mai neobservate.

Hideout Boxer

Acesta este un element bun pentru a călători cu banii asigurați complet. Acest boxer ascunzător aduce un spațiu secret unde puteți stoca banii pentru călătorie și pe care puteți să-i accesați cu ușurință, fără notificare și fără a fi deteriorat după utilizare.


Cu oricare dintre aceste articole puteți fi sigur că banii dvs. vor fi în siguranță.