Rută de 15 zile în sudul Thailandei

Veți călători în Thailanda și nu știți foarte bine ce drum să alegeți? Nu vă faceți griji, continuați să citiți pentru că vă voi da un traseu care vă va plăcea, nu mai pierdeți timp! Pregătește-te pentru acest itinerar de 15 zile prin Thailanda.

V-ați întrebat ce să vedeți în Thailanda? Dacă nu știți unde să mergeți în Thailanda, este una dintre cele mai turistice țări din Asia de Sud-Est, în afară de epicentrul excursioniștilor care călătoresc în jurul Asiei.

Cu siguranță aveți îndoieli cu privire la modul de pregătire a călătoriei în Thailanda, astfel încât astăzi vă aduc acest traseu de 15 zile prin sudul Thailandei.

Ce să vezi în Thailanda în 15 zile?

Dacă doriți să știți ce să vedeți în Thailanda în 15 zile citiți acest mic ghid în locurile mele preferate pe care voi împărtăși cu dvs. astăzi, acest itinerar de două săptămâni din Thailanda se axează pe insulele spectaculoase. Plajele din Thailanda sunt locuri foarte distractive pentru a călători, chiar dacă sunteți un începător în cultura thailandeză.

Ziua 1 și 2: Bangkok

Atunci când vă pregătiți călătoria în Thailanda este important să cunoașteți capitala, acel sentiment când aterizați în Bangkok și vă simțiți complet înghițit de o lume nouă, necunoscută, ceva cu care nu sunteți obișnuit, o nouă cultură și o altă modalitate de a vedea lucrurile, atunci când vei păși în oraș, te vei simți atât de mic ca o furnică și, parțial, sunt oameni cărora nu le plac locurile foarte mari și aglomerate, dar adevărul este că poate fi incitant.

Trebuie să petreceți cel puțin două zile în capitală, întotdeauna recomandăm mai mult, dar având în vedere că aveți 2 săptămâni pentru a vizita țara, nu vă puteți permite acest lux, vizitați unele temple, Khao San Road, călătoriți pe râul Chao Phraya , cinați în Chinatown și cumpărați o sticlă de băutură în oricare dintre cluburile RCA, vă recomandăm Route 66, care este de obicei plin.

>> Ghid turistic Bangkok

Ziua 3 și 4: Phuket

De la Bangkok recomandăm să luați un zbor spre Phuket, prețul este de obicei în jur de 30 până la 50 de euro, în funcție mai ales în ziua în care le alegeți, puteți cumpăra online și vă sfătuiesc să căutați în fiecare zi înainte de a ajunge în Bangkok pentru a vedea care zi este mai economică, 1000 THB este un pret bun, așa că nu ezitați să-l rezervați, compania cea mai recomadată este Orient Thai care permite facturarea bagajelor fără costuri suplimentare. Nu uitați să păstrați documentele pe care le completați pentru a vă înapoia pașaportul, de obicei vă vor cere din nou aici (este un card pe care îl veți primi în avion pe drumul spre Thailanda, cu durata șederii, datele dvs. etc.).

Va trebui să mergi la aeroportul Don Mueang care este un aeroport puțin mai mic, care este adesea folosit pentru zboruri interne, asigurați-vă că îi spuneți clar taximetristului, va dura o oră pentru a ajunge la aeroportul din Phuket. O dată acolo vedeți ieșirea cumpărați un bilet pentru minivan acolo, care va costa aproximativ 180 THB. Minivanul vă va duce la o agenție unde le spui în ce hotel sunteți cazați și ei vor spune conducătorului auto unde să vă ducă (care de multe ori nu vorbesc limba engleză) și strada în thailandeză. Este nevoie de mult timp pentru a ajunge în oraș, deci fiți pregătiți pentru o călătorie de cel puțin 30 de minute.

Odată ajuns acolo, aruncați o privire la locurile recomandate pe care le-am menționat în ghidul despre Phuket, aveți și opțiuni de cazare, la sfârșitul verii vremea este de obicei puțin cam capricioasă, așa că vă recomand să ajungeți devreme dimineața și să vizitați orașul după-amiaza, dacă vremea este plăcută, ar fi de cel puțin 2 zile, iar dacă credeți că va ploua cu 1 este suficient.

>> Ghid turistic Phuket

Începem ruta prin insulele din Thailanda


În acest itinerar de a călători de unul singur prin insulele din Thailanda ne vom concentra pe insule pe care le puteți vizita în lunile de vară (iulie, august și septembrie), cu toate acestea, dacă doriți să vedeți cele mai bune plaje din Thailanda în funcție de timpul călătoriei vă recomandăm să vizitați articolul pe care l-am scris despre clima din Thailanda, astfel încât să știți unde este cea mai bună climă în timpul lunilor de călătorie prin Thailanda.

>> Care este cea mai bună perioadă de a călători în Thailanda?

Ziua 5: Excursie în Koh Phi Phi

Vom continua călătoria noastră prin Thailanda, luați un bilet cu barca de la Phuket pentru a naviga la Phi Phi, încercați să faceți o excursie cu barca în cele mai bune locuri din Phi Phi, care include, de asemenea, de obicei, snorkeling și masa de prânz, aceste tururi pleacă de obicei foarte devreme și durează pînă la ora 18:00 aproximativ, se întorc pentru a vedea apusul soarelui. Aceste călătorii din Phi Phi costa in jur de 15€, în funcție de tipul de barcă pe care îl alegeți. Când terminați excursia puteți merge să beți ceva la un bar pe plajă, veți avea muzică și vă veți putea relaxa pe plajă cu un cocktail alături de o narghilea în timp ce ascultați muzică pentru a vă relaxa.

Petrecerea de la Phi Phi este destinată turiștilor, insula de la 19:00 devine un loc unde fiecare colț veți găsi oameni care doresc să se distreze, plin de pub-uri și muzică pe plajă, nu ratați spectacolul de focuri.

Cazarea în Phi Phi este de obicei destul de mediocră, așa că dacă sunteți în căutarea unor locuri ieftine pentru a vă caza puteți să vă așteptați la niște camere nu prea agradabile.

>> Ghid turistic Phi Phi

Ziua 6 și 7: Relax în Koh Lanta

În a șasea zi a călătoriei noastre în Thailanda vom vizita Koh Lanta, ieșiți devreme din embarcaderul Phi Phi pentru a naviga la Koh Lanta dacă doriți un loc liniștit, frumos și relaxant unde să vă bucurați de câteva zile în armonie. Aceasta va dura între 1½ și 2 ore pentru a ajunge la Phi Phi și o dată ajunși acolo veți găsi un loc care este pur și simplu frumos, nu vă așteptați la vreo petrecere extraordinară ca și în locurile menționate mai sus, dar veți găsi un loc magic și foarte accesibil unde puteți să vă odihniți și să vă bucurați de o bine-meritată vacanță.

Vă recomandăm stațiunea New Beach care este ieftină și are două piscine, una deschisă 24 de ore și alta aproape de plajă, camerele sunt bungalouri, care sunt frumoase, angajații sunt foarte prietenoși și au zonă de masaj, un mic supermarket și mai multe restaurante în apropiere.

Închiriați o motocicletă în aceeași stațiune în care ajungeți și explorați orașul, aveți parcuri, plaje și chiar peșteri pentru a vizita, puteți vedea totul într-o singură zi dacă doriți să vedeți rapid și să mergeți la următoarea destinație sau să o faceți mai calm și să o vedeți în două zile.

>> Ghid turistic Insula Koh Lanta

Ziua 8 și 9: Koh Samui

Cumpărați biletul cu barca pentru a pleca devreme dimineața spre Koh Samui, minivanurile de obicei pleacă în jurul orei 07:30, dacă vă aflați într-o altă zonă din Thailanda, Koh Samui are un aeroport privat, este ceva mai scump decât altele, dar merită, decât să pierdeți o zi de vacanță.

Pe această insulă vă puteți bucura de multe lucruri, plimbări în junglă, călugări mumificați, cascade ascunse, priveliști frumoase, este una dintre cele mai mari insule din Thailanda și, de asemenea, cea mai turistică, este, de asemenea, un loc cu multe petreceri, mergeți pe strada Green Mango și pregătiți-vă pentru o noapte agitată.

>> Ghid turistic Insula Koh Samui

Ziua 10 și 11: Koh Phangan

Insula Koh Phangan este foarte aproape de Koh Samui și găzduiește unul dintre cele mai faimoase festivaluri din lume, Full Moon Party, unde în fiecare lună se adună mii de oameni pe plajă pentru a bea și dansa pe plajă în ritmul muzicii. Înainte de petrecere, de obicei, există o grămadă de agitație pe insulă, iar prețul de cazare este mai mare, dacă veți coincide cu petrecerea vă recomandăm să rezervați cu cel puțin o săptămână înainte.

Ceea ce mulți oameni nu știu este că Koh Phangan este o insulă fantastică odată ce se încheie petrecerea Lunii pline, este un loc superb, foarte liniștit și foarte ieftin, vă puteți bucura de o plajă curată, de mâncare bună și de locuri de cazare care ar fi invidia multor călători.

>> Ghid turistic Koh Phangan

Ziua 12 și 13: Koh Tao – Scufundări sau snorkeling?

Dacă ați citit pe forumuri sau alte bloguri despre insulele din Thailanda sunt sigur că ați auzit de insula Koh Tao, această insulă fermecătoare este capitala scufundării din Thailanda și puteți obține cursuri PADI la prețuri foarte bune, de asemenea, aveți multe școli în care să vă înscrieți.

Bucurați-vă de ultimele zile de relaxare în Thailanda, luând un masaj lângă plajă, făcând excursii de scufundări și snorkeling în ape transparente și efectuând un tur cu motocicleta pe insulă, deși este o zonă destul de montană, puteți, de asemenea, să ieșiți de petrecere dacă mai aveți energie.

>> Ghid turistic Koh Tao

Ziua 14: Întoarcere în Bangkok

În ultima zi de călătorie ne vom întoarce în Bangkok pentru a lua zborul de întoarcere spre casă. Această rută pune accentul în mod special pe plajele din Thailanda, care sunt cele mai atractive locuri din această țară, dar partea de nord a Thailandei este absolut spectaculară, ira dacă doriți să aflați mai multe nu ratați ghidurile de călătorie în zonele din nordul Thailandei, Chiang Mai, Chiang Rai sau Ayutthaya.