Prize și adaptoare în Thailanda

Când planificați o excursie într-o altă țară sau într-o regiune îndepărtată, este esențial să aveți suficiente informații pe diverse teme, unul dintre cele mai importante fiind prizele, adaptoarele și tensiunea voltaică necesară pentru Thailanda. Ei bine, în toate țările, ele sunt complet diferite, deși în unele acestea pot coincide.

În plus, astăzi aparatele electrice au devenit o parte foarte importantă a vieții de zi cu zi. Ori de câte ori mergeți, aveți nevoie, de exemplu, de telefonul mobil, tabletele, laptop, aparatele de fotografiat, chiar și uscătoarele și altele. Deci este foarte important să fii sigur că vei putea conecta orice dispozitiv la curentul electric din țara respectivă.

Dacă te duci în Thailanda, este un pic dificil pentru tine să ai probleme, din moment ce este una din țările din Asia care are o industrie turistică bine dezvoltată, grație milioanelor de vizitatori care vin an de an să se bucure de istorie, peisaje, plaje și atracții turistice. În consecință, are prize și adaptatore internaționale, deși există mici diferențe.

Tipuri de prize în Thailanda


În Thailanda găsiți diferite tipuri de prize, acestea sunt A, B, C și F. Tipul A este 2 pini plane, B este alcătuit din trei știfturi plate, tipul C este 2 pini cilindrici și, în cele din urmă, tipul F este destinat conectării unor echipamente de mare putere, cum ar fi sobe, aparate de aer condiționat și încălzitoare.

Trebuie remarcat faptul că cele mai frecvente sunt tipurile B și C și acestea sunt de obicei folosite pentru prize de tip A. Aceste tipuri de prize sunt, de asemenea, comune în alte țări, deci este foarte puțin probabil să aveți probleme.


În Thailanda, prizele corespund tipurilor de proze A, B, C și F. Astfel, acestea pot corespunde la 2 și 3 intrări. Este ideal pentru a compara cu cele utilizate în țara de origine, înainte de a începe călătoria.

În mod normal, veți găsi în cele mai multe locuri prize de 3 intrări, astfel încât este recomandat să folosiți un adaptor pe care îl puteți cumpăra în orice magazin.

Adaptoare recomandate pentru Thailanda

Dacă aparatele dvs. electrice nu se potrivesc cu dopurile locului de cazare, aveți nevoie de un adaptor, puteți utiliza unul specific, dar cel mai bine este să cumpărați unul universal, este mai convenabil și mai practic.

Cât despre cum să cumpărați este cel mai simplu pas dintre toate, puteți cumpăra unul imediat după care ajungeți la destinație, deoarece orașele sunt pline de mai multe magazine de produse și accesorii electrice, dacă acestea nu sunt suficiente, de asemenea, au un preț foarte economic.

Tensiunea voltaică și frecvența în Thailanda

În Thailanda, tensiunea este de 220 volți, iar frecvența este de 50 Hz. În plus, nu este comună scăderea sau înaltă tensiune, decât dacă vă aflați într-o locație îndepărtată. În consecință, dacă la locul de origine tensiunea este cuprinsă între 110 și 127 de volți, ceea ce este tipic în țările din America de Sud, precum și în Statele Unite și Canada, veți avea nevoie de un convertor de tensiune sau transformator.

Cu toate acestea, cel mai bine este să citiți instrucțiunile dispozitivelor pe care le veți lua, cel mai bine este să nu vă conectați dacă nu se potrivește cu volta și frecvența acestei țări asiatice, deoarece acestea pot cauza deteriorarea acestor produse. De asemenea, este necesar să subliniem faptul că adaptorul nu poate schimba sau converti tensiunea, deoarece aceasta este o confuzie comună.


În cele din urmă, având aceste date importante, puteți să vă pregătiți acum valiza și să aveți cea mai bună călătorie spre destinația magică care reprezintă Thailanda, unul dintre cele mai impresionante și captivante locuri din întreg continentul asiatic.