Phuket Thailanda – Ce trebuie să sti despre Phuket

Insula Phuket este cea mai mare destinație turistică din Thailanda, indiferent unde doriti să călătoriți în Thailanda, în Phuket veți găsi răspunsul dacă doriți să vă bucurați de insulele din sudul Thailandei și de frumusetea plajelor sale. Dacă sunteți în căutarea bucătăriei thailandeze veti descoperi sute și sute de restaurante cu meniuri foarte diversificate.

Dacă sunteți în căutarea conectării cu cultura țării în Phuket Town veti găsi un ritm de viață tradițional și nenumărate altare și temple și, dacă vă plac party-urile, ofertele pentru distractii nocturne pe care le gasesti în Phuket sunt nenumărate.

Unde este Phuket?

Situat în sudul Thailandei, Phuket se invecinează cu zone bine cunoscute cum ar fi Phang Nga și Krabi, deoarece este cea mai mare insulă din Thailanda și una din cele mai populare împreuna cu Koh Samui, Koh Lipe și Koh Tao. Phuket este una din cele mai turistice zone din Thailanda, concentrând faima sa turistică pe plajele Patong, Karon, Bang Tao sau Kata.

Această zonă a fost afectată de tsunami-ul din 2004 care a devastat un număr mare de coaste ale Oceanului Indian, dar astăzi locul este complet recuperat și vă puteți bucura de tot ce se află pe această insulă bine-cunoscută, nu ratați acest Ghid de călătorie din Phuket pentru că veți descoperi locuri magice ale Thailandei. Enjoy your trip to Phuket!

Unde să dormi în Phuket


Dacă sunteți în căutarea pentru cazare în Phuket, este probabil să fiți oarecum confuz, fiind unul dintre orașele cele mai turistice numărul de opțiuni și sute de hoteluri pentru a va petrece petreacă noaptea devine aproape fără sfârșit, nu este ușor să găsiți cele mai bune hoteluri din insulele thailandeze, două camere cu același preț pot fi complet diferite în funcție de hotel.

Ca să nu aveți probleme cu cazarea pe insula thailandeză vă propunem o lista cu cele mai bune hoteluri și pensiuni în Phuket.

Top cele mai bune locuri de cazare în Phuket

Booking.com

Zboruri spre Phuket - Cum ajungi pe insulă

Insula Phuket este una dintre cele mai vizitate zone din întreaga Thailanda, astfel încât sosirea călătorilor este ceva foarte comun, insula are un aeroport internațional pe care se poate ajunge direct din Bangkok sau din orice altă țară.

Zboruri din Bangkok in Phuket – În Bangkok aveți două aeroporturi, Suvarnabhumi este aeroportul internațional și Don Muang, care este aeroportul intern. Cel mai recomandat este să călătoriti din aeroportul Don Muang, deoarece au zboruri cele mai multe companii low cost și puteti găsiți prețuri foarte mici de la 1.000 bahts. Exista transport mai ieftin cu trenul sau autobuzul, însă va dura mai mult de 12 ore, în timp ce zborul cu avionul dureaza doar o oră.

Aeroportul din Phuket se afla în partea de nord a insulei iar pentru a ajunge la destinație va trebui să luati un taxi sau minivan care se află la ieșirea din aeroport.

Transportul din aeroportul din Phuket – Cum să ajungeți în oraș din aeroportul din Phuket

Transportul cu minivanul – Prețul unui transport cu minivanul este de obicei 180 bahts biletul și trebuie să aștepte până când nu mai este spațiu în altul pentru a pleca din aeroport. Acesta te va duce la o agenție în cazul în care le-ați dat adresa hotelului și ei vor spune șoferului în care hoteluri sunt cazați pasagerii pentru a transporta pe fiecare la destinaia sa. Transportul din aeroportul Phuket până în Patong poate dura aproximativ 40 de minute.

Transportul cu Taxi – este cel mai rapid, deoarece nu va trebui să așteptati cele 20 de minute ce durează de obicei minivanul pentru a se umple, dar prețul este semnificativ mai mare, aproximativ 1.000 baht, dar veți întârzia ceva mai puțin decât călătoria în minivan pentru a merge mai direct fără a fi nevoiți să vă opriți la hotele de-a lungul drumului.

Compania aeriană ce recomandam pentru a călători în Thailanda este cu siguranță Orient Thai, zboruri ieftine (aproximativ 1000 baths) din Bangkok și, de asemenea vă permite să includeți 15 kg de bagaje fără a fi nevoie să plătiți extra.

Cum ajungi cu autobuzul sau cu trenul în Phuket

De asemenea, puteți ajunge la cea mai mare insulă din Thailanda cu autobuzul, este cel mai ieftin și mai confortabil mod de a călători cu autobuzul VIP, călătoria durează mult, dar dacă doriți să economisiți bani și aveți suficient timp la dispozitie în timpul vacanței in Thailanda, nu este o opțiune deloc rea.

Cel mai bine este să luați autobuzele care pleacă de la stația de autobuz din sudul Bangkokului (Sai Tai Mai) și este nevoie de aproximativ 12 ore pentru a ajunge, prețul este mai mic de 1.000 bahts (30 €) dacă cumpărați un bilet de autobuz VIP. Dacă luați autobuzul în Khao San Road asigurați-vă că autobuzul este într-adevăr VIP, deoarece de multe ori vă vor vinde prima clasă inferioară prețului VIP, pentru a vă asigura că nu sunteți înșelați, este mai bine să o cumpărați direct în terminalul de autobuze. Dacă vă aflați în Koh Samui, Surat Thani, Krabi sau Hat Yai puteți călători de asemenea cu autobuzul.


Iată programele de autobuz de la Bangkok la Phuket:

Tip de autobuzPlecări (zilnice)Durata (ore)Preț
VIP 1a clasă a/c (24seats)07:30, 17:30, 18:00, 18:30, 19:0011,5
975 (30€)
1ª clase zona B a/c (32 seats)19:4512730 (25€)
1ª clase C a/c (40 seats)18:3012625 (22€)
2ª clase a/c (46 seats)05:00, 07:00, 09:30, 14:00, 16:00, 17:30, 20:30, 21:3013500 (15€)

Dacă doriți să aflați cum să ajungeți cu trenul pe cea mai mare insulă din Thailanda, ar trebui să știți că nu există trenuri care călătoresc direct în această regiune, va trebui să mergeți la Surat Thani și de acolo să călătoriți cu microbuze pe insulă. Ar trebui să cumpărați un bilet dublu care include călătoria cu trenul și microbuzul și prețul său este de aproximativ 1.000 bahts, deci este mai bine să mergeți cu o companie low-cost.

Aici aveți trenurile, orarele și prețurile pentru a merge de la Bangkok (stația Hualampong) la Surat Thani (stația Pun Phin):

TrenuriPlecăriSosiriPreț (bahts)
Express Special08:0016:45Ac: 575, Normal: 440
Rapid13:0000:25A/c (sus/jos): 650 / 720
Express Special14:4501:25A/c (sus/jos): 750 / 850
Express Special15:1002:00A/c (sus/jos): 750 / 800

Rapid15:3503:45A/c (sus/jos): 650 / 720
Express17:0004:25A/c (sus/jos): 700 / 750

Rapid17:4505:45A/c (sus/jos): 650 / 720
Rapid18:3006:25A/c (sus/jos): 650 / 720
Express19:3007:00A/c (sus/jos): 700 / 750

Amintiți-vă că după trebuie să parcurgeti o distanță cu minivanul de la Surat Thani pe această insulă care durează aproximativ două ore pentru a ajunge.

Vremea în Phuket

Clima din Phuket este tropicală, în cea mai mare parte a anului, mai ales în perioada septembrie-octombrie (sezonul ploios) și din aprilie până în mai.

Sezonul rece – cel mai bun moment pentru a călători este cu siguranță din decembrie până în martie, apa este cristalină și limpede, marea este calmă și clima destul de plăcută, și nu există nici un strop de ploaie. De asemenea, este sezonul de vârf astfel încât prețurile tind să fie mai mari, pentru a vă va face o idee, un hotel poate să coste 10 euro camera în afara sezonului (august-septembrie) și 35 € în sezonul de vârf, fiind aceeași cameră.

Sezonul ploiosperioadele musonice din Phuket au loc din iunie până în noiembrie, în lunile iunie, iulie și august poți călători fără probleme, ploile nu sunt foarte dese, dar din septembrie există mult mai multe aversiuni de ploi. Daca veți sta în Patong acest loc este inundat cu ușurință, unde va trebui să vă cumpărati unele cizme de cauciuc, deoarece apa poate ajunge până la genunchi. În această perioadă este recomandabil să vizitati insula Koh Samui deoarece are un climat foarte bun.

Sezonul cald – Lunile aprilie și mai sunt cele mai fierbinți, temperaturile pot atinge 40º, veți da și de câte o mică ploaie care durează de obicei foarte puțin.

În continuare veți găsi o imagine a temperaturilor și a ploilor în funcție de lună, astfel încât să vă faceti o idee când este vremea mai bună pentru a călători pe insulele Thailandei:

Turism în Phuket – Ce poți să vizitezi în Phuket

Provincia este probabil, după Bangkok, destinația turistica preferată din Thailanda și, evident, de asemenea, are o mulțime de locuri de vizitat și activități ce nu le puteți rata. Descoperiți ce puteți vedea în Phuket.

Dacă doriți să vedeți una dintre cele mai fotografiate zone ale insulei trebuie să vizitați Phang Nga, unde veți găsi faimoasele insule James Bond și, probabil, piatra verticală cea mai faimoaăa în mijlocul apelor thailandeze. Ca temple nu pot lipsi Big Buddha din Phuket sau templul Wat Chalong. Dacă doriți să vedeți un pic de arhitectură occidentală în Asia trebuie să vizitați Phuket Town, unde veți găsi partea veche a orașului.

Una dintre activitățile cele mai îndrăgite de turiști este vizita la Elephant Retirement Park Phuket, un parc tematic unde puteți hrăni elefanții, le puteți face baie și unde vă puteți bucura câteva ore de mediul natural în care trăiesc elefanții. Prețurile pentru această activitate sunt de la 2.600 bahts până la 20.000 bahts dacă doriți să faceți parte dintr-un program de training pentru elefanți timp de 2-3 zile. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul lor.

Ceva care cu siguranță nu ar trebui să ratați sunt superbele priveliști ale întregii insule de la punctele sale panoramice și, mai mult decât atât, puteți face o excursie la unele dintre cele mai frumoase insule din Thailanda care o vom vedea în continuare.

Când se apropie seara, vă puteți bucura de un meci de Muay Thai sau puteti vedea unele dintre show-urile lor nocturne, în Simon Cabaret Show sau Phuket Fantasea Show cu scene incredibile care cu siguranță vă vor plăcea și care sunt prezentate de cele mai multe ori de ladyboys, dacă încă doriti să continuați petrecerea vă puteți pierde pe Bangla Road în Patong, una dintre cele mai cunoscute în Thailanda, unde se află majoritatea cluburilor de pe insulă.

Cele mai bune plaje din Phuket

Această insulă asiatică este probabil una dintre cele mai frumoase locuri pe care le puteți găsi în toată Thailanda, însă nu trebuie să vă lăsați influențați de comentariile de pe rețelele sociale sau blogurile călătorilor care au petrecut două săptămâni în jurul Thailandei, vă veți întâlni cu expresii precum: «Nu-mi place, este plin de turiști» sau «Este dezgustător, nu are nimic de-a face cu Thailanda autentică».

În realitate, insula Phuket are locuri magice și frumoase, dacă vrei să cunosti cu adevărat insula, vei găsi locuri autentice, dar dacă vizitezi cele mai cunoscute două plaje turistice, este foarte probabil sa fii dezamăgit. Într-adevar insula este foarte turistică, dar în continuare vă voi impărtăși locuri pe care nu le știe toată lumea și care, fără îndoială, te vor face să te răzgândești odată ce le vei vizita. Ready to see it?

Faceți cunoștință cu unele dintre cele mai unice plaje, cum ar fi Plaja Ao Sane sau Plaja Banana,  unele dintre cele mai faimoase plaje din Phuket, cum ar fi Kata Beach sau Plaja Patong.

Ao Sane Beach

Ao Sane este o plajă mică care este destul de ascunsă și o puteți vedea de pe plaja Nai Ham, are trei golfuri mici de nisip și puteți merge de la unul la altul prin câteva bungalouri pe care le are plaja. În primul golf aveți tot ce trebuie ca să vă relaxați, un restaurant bun pe plajă, unde puteți proba ceva tipic din bucataria thailandeză și unde puteți sta la umbra unui copac, unde puteți citi în liniște ascultând valurile oceanului. Pentru a închiria câteva sezlonguri pe plaja Ao Sane costă 200 THB, iar o mică clasă de scufundări costă 950 THB. Celelalte două golfuri sunt folosite de către stațiuni și puteți merge la o băutură și un masaj după o lungă zi de călătorie cu motocicleta.

Ao Yon Beach

Plaja Ao Yon este departe de sosea, deci va fi dificil să găsiti intrarea. Este situată între plaja Panwa și Cabo Panwa, iar pe această plajă veți găsi un decor tropical cu palmieri înalți, o cabină de masaj și câteva restaurante. Pe această plajă puteți vizita View Pint sau acvariul Panwa.

Banana Beach

Este o plaja întinsă, cu ape cristaline și nu foarte adânci, palmieri înalți și nisip fin, toate acestea le veți găsi în Banana Beach. Este o plajă destul de liniștită, ideală pentru a petrece o după-masă plăcută într-una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Phuket.

Bang Tao Beach

Bang Tao Beach este una dintre plajele cele mai întinse, se află la mijlocul drumului între aeroport și plaja Patong, pe coasta de vest. Este una dintre cele mai frumoases plaje, iar aici veți găsi o multitudine de opțiuni de cazare, marea majoritate fiind resorturi.

Kamala Beach

O plajă frumoasă, cu ape limpezi, care are o mulțime de restaurante pe plajă și magazine. Această plajă se află pe coasta de vest a insulei thailandeze și vă puteți relaxa pe deplin aici, iar dacă în timpul nopții sunteți încă acolo, puteți merge la Phuket Fantasea Park, un spectacol în care participă acrobații și elefanții, deși acest tip de spectacole nu sunt foarte plăcute întotdeauna.

Karon Beach

Karon Beach este cea de-a doua plajă ca lungime din insula Phuket și dispune de o întindere mare de nisip alb și un număr mare de restaurante și distractie nocturnă. Este împărțită în trei părți, Karon Center, Karon Lake și Karon Beach, iar în afară de plajă puteți gasi aproape Templul Karon și câteva târguri și piețe locale.

Kata Beach

Una dintre cele mai populare plaje din zonă după Patong, cu ape albastre turcoaz și nisip fin alb, este, de obicei, mai puțin aglomerată decât Plaja Patong, iar pe această plajă veți găsi o mulțime de restaurante, magazine, hoteluri și distracții nocturne.

Patong Beach

Este cea mai aglomerată plajă din oraș, dar nu cea mai frumoasă plajă. Are o întindere de 2 până la 3 km, care este de obicei destul de aglomerată, unde veți găsi multe activități, aveți la dispozitie un număr mare de opțiuni de cazare, multe magazine, Centrul comercial Jungceylon și baruri în special, toată strada din Patong, înainte de a ajunge la plajă, este un plină de oameni, petreceri, baruri Go-Go și chiar unele show-uri de ladyboys.

Recomandări de restaurante în Phuket

Phuket este o destinație cunoscută pentru calitatea și frumusețea plajelor sale, precum și pentru perfecțiunea sa atunci când vine vorba de cumpărături, dar cel mai bine este că nu totul se termină aici, puteți încerca cele mai delicioase feluri de mâncare din diverse restaurante care se potrivesc cu oricare dintre cerințele dumneavoastră culinare.

Recomandări de restaurante la prețuri accesibile unde puteți merge zilnic în Phuket

Tandoori Flames

Nopțile speciale sunt frecvente la Tandori Flames, un restaurant plăcut și confortabil, cu o varietate amplă de mâncăruri, specialități cu arome indiene și asiatice. Felurile principale sunt de obicei făcute cu pâine într-un tanduri însoțite de sosuri autentice dulci, picante sau specialitatea casei.

Adresa: Lotul nr. 10398 Ahigas Maghu, Nirolhu 13 Middle Road, Hulhumale 20026

New International Cafe

Acest restaurant nu numai că dispune o larga varietate de mâncăruri thailandeze, remarcând în mod special tofu cu creveți, în plus vă oferă opțiune de meniuri italiene, europene și australiene pentru cei care nu sunt obișnuiți să se bucure de noi arome.

Adresă: 143 / 20-21 Rat-U-Thit 200 Pee Rd (Soi Paradise) La intrarea în Royal Paradise Resort & Spa, Patong, Kathu, Phuket 83150, Thailanda

Naughty Nuri’s

Cu muzică live și un decor de invidiat, acest restaurant este unul dintre preferințele turiștilor care vizitează Phuket, având în vedere recomandările lor de primă linie, specialități asiatice și indoneziene, cum ar fi coaste BBQ, pe lângă deserturile delicioase care vă vor îndemna să repetați din nou acest restaurant.

Adresa: 122 Rat-U-Thid 200 Pee Rd, Patong, Kathu, Phuket 83150, Thailanda

Pad Thai Shop

Structura sa pe bază de cărămizi și lemn face ca acesta să fie un loc elegant pentru ca să vă simtiți ca acasa și să doriți să veniți pe toată durata vacanței. Specialitatea lui este mâncarea thailandeză, fiind tofu-ul său cel mai bun meniu pentru a însoți cu diferite garnituri și sosuri, este ideal pentru a-l alege în acest restaurant!

Adresă: Th Patak East | Soi 12 merge la direcția Karon, doar câteva magazine pe dreapta., Karon, Phuket, Thailanda

Recomandări de restaurante luxoase în Phuket

Siam Supper Club

Când sunteți în căutarea unui restaurant pentru a sărbători o ocazie specială, acesta poate fi una din cele mai bune opțiuni în Phuket. Un local thailandez pentru a vă bucura de un platou delicios de coaste, în care vă oferă distincția de arome și cele mai bune servicii.

Adresă: 36 -40 Lagoon Road, Cherngtalay, Phuket, Thailanda

Sizzle Rooftop Restaurant

Aromele sale delicioase și felurile de mâncare adăugate în plus fac ca această locație să fie  magnifică. Specialitatea lor sunt mesele din fructe de mare, dat fiind că acestea sunt cele mai suculente de pe coasta Pacificului și sunt pregătite de chefs, într-adevar recomandate.

Adresa: 39/9 Muen Ngern Road Avista Hideaway MGallery de Sofitel, Patong, Kathu, Phuket 83150, Thailanda

Viața nocturnă în Phuket

Daca sunteți genul de persoane cărora le place viața nocturnă în Phuket veți găsi o mulțime de activități de făcut pe timp de noapte, show-uri nocturne și o amplă ofertă de cluburi și discoteci. Dacă doriți totuși după excursii și toate locurile pe care le puteți vizita în timpul zilei, veți putea să găsiți tot timpul liber de care aveți nevoie noaptea pentru a vedea locurile pe care le oferă Phuket.

Plajă și soare se afla mână în mână cu viața de noapte a insulei, care este una dintre cele mai aglomerate în toată Thailanda datorita celebrului Road Bangla în Patong o stradă plină de go-go baruri, cluburi și discoteci unde dau spectacol trupe internaționale și DJ-uri, care fac ca această stradă să fie una dintre cele mai importante districte de lumini roșii din Thailanda.


În plus, pe tot teritoriul insulei veți găsi și zone cu cluburi și spectacole de cabaret ladyboys unde puteți savura o băutură în timp ce vă bucurați de spectacol.

Tours Phuket

Vreți să cunoașteți cele mai bune excursii în provincie? Nu vă faceți griji! Puțin mai jos, las o parte din excursiile pe nu trebuie să le ratați dacă doriți vizitarea obiectivelor turistice din Phuket, provincia fiind conectată cu o mulțime de insule frumoase, pe care le puteți vizita în aceeași zi.

Turul insulelor Phi Phi

Nu puteti să mergeți în Thailanda fără a vizita Insulele Phi Phi, un arhipelag format din 6 insule care sunt de o adevărată frumusețe. Puteți ieși mai devreme dimineața într-o plimbare cu barca cu motor către insula principală din Phi Phi Don, una dintre cele mai renumite și bine cunoscute insule din Thailanda.

Excursie la Show Phuket Fantasea

Cel mai mare spectacol din întreaga insulă, sute de actori, acrobați, jongleri, animale și o istorie  plina de fantezie și frumusețe care te va vrăji instantaneu. Este, probabil, una dintre cele mai renumite spectacole din Thailanda și nu este de mirare, mai ales că se află într-un parc tematic iar în interior aveți unul dintre cele mai mari bufete din Asia. Pur și simplu este spectaculos.

Tour în jurul Insulelor Similan

Koh Similan este una dintre cele mai cunoscute insule din Marea Andaman, una dintre cele mai frumoase și recunoscute destinații de scufundări din lume, aceste insule rămân deschise turiștilor doar între 15 octombrie și 15 mai și este o excursie pe care nu trebuie să o ratați dacă sunteți in Thailanda în această perioadă. Puritatea apelor sale, peștii colorați, coralii, peisajul tropical etc. nu vă va lasa indiferent.

Excursie cu caiac in Phang Nga Hong

Există ceva mai distractiv decât să luați un caiac și să intrați în peșteri unde apa este albastru turcoaz pentru a explora totul? Ceva pur și simplu minunat, nu aș pierde această experiență pentru nimic în lume. Bucurați-vă de golful Phang Nga și tot ceea ce ascunde acest loc minunat, liniște, faună și privelisti impresionante.

Cu siguranță nu vă veți plictisi, aveți o mulțime de activități dedicate turismului și excursiilor către locuri paradisiace.

Transportul în Phuket

Primul lucru de care trebuie sa tineți cont este faptul că Phuket este o insulă imensă, prima alegere pentru a mișca prin jurul insulei și în întreaga Thailanda, este de a închiria o motocicleta, raportul preț/timp este cel mai bun în comparație cu alte opțiuni, și costă aproximativ 250  bahts cu benzina inclusă pentru turul insulei, în cazul în care nu puteți găsi o motocicletă aveți ca opțiuni taxiul, tuk-tuk sau moto-taxi, cel mai economic dintre aceste trei este ultima, de obicei, ei vor cere 100 sau 200 bahts pe călătorie, iar tuk-tuk și taxiul ceva mai mult. De reținut este că nici unul dintre aceste trei transporturi nu folosesc un contor pe durata călătoriei.

Plimbarea cu motocicleta – Metoda cea mai confortabilă este cea mai ieftină și puteți merge oriunde doriți. Amintiți-vă că trebuie să conduceți prudent în Thailanda și nu vă apropiați prea mult de autobuze sau microbuze, deoarece nu respectă foarte mult motocicliștii. Prețul unei motociclete este de aproximativ 250 bahts (6 €) pe zi, iar litrul de benzină costă 40 baht (1 €). Nu uitați să faceți fotografii cu privire la eventualele daune pe care le are motocicleta înainte de a o inchiria pentru a evita alte probleme.

Transportul cu taxiul – Veți găsi taxiuri normale și unele destul de frapante pentru insulă, fiind foarte turistică, iar prețurile transport foarte sunt ridicate, nu așteptati să pună taximetru și o cursă de câteva sute de metri poate costa aproximativ 100 bahts (2,5€).

Dacă doriți să știți cum să mergeți din alte zone din Thailanda, aici găsiți câteva recomandări:

Cum să ajungi la Krabi

– Cum să ajungi la Phi Phi

Harta Phuket

Harta este ceva ce trebuie să aveți mereu cu dvs., iar mai jos am creat o harta pentru dvs. cu cele mai importante puncte turistice din Phuket, de la panoramice la spectacolele și insulele importante pe care trebuie să le vizitați.