Phitsanulok – Thailanda

Phitsanulok este un oraș situat în nordul Thailandei la jumătatea distanței dintre Bangkok și Chiang Mai. Acest oraș este foarte asemănător cu Ayutthaya din punct de vedere istoric, cultural și al atracțiilor naturale.

Cu o populație de aproximativ 80.000 de locuitori și situată la 375 km de Bangkok, provincia Phitsanulok acoperă peste 10.000 km² cu munți, pădure, râuri și plante. Orașul are un râu care îl traversează numit râul Nan și la fel ca și râul Chao Phraya din capitala Thailandei, acest râu a devenit inima orașului.

Dacă călătoriți în nordul Thailandei, Phitsanulok este o zonă pe care nu o puteți rata, este o regiune comercială și culturală, cu o mulțime de istorie, este un loc perfect pentru a începe explorarea capitalei antice a Thailandei, Sukhothai.

Cum ajungi în Phitsanulok


Pentru a ajunge în acest oraș thailandez, aveți la dispoziție diferite modalități, fie cu avionul, cu trenul sau cu autobuzul.

Avion – Veți găsi zboruri low cost din aeroportul Don Muang din Bangkok către acest oraș thailandez care durează aproximativ 50 de minute.
Tren – Pentru a merge cu trenul este mai bine să plecați din Chiang Mai sau Bangkok, călătoria de obicei durează aproximativ 6 sau 7 ore.
Autobuz – Dacă doriți să ajungeți cu autobuzul, veți găsi conexiuni din Bangkok și Chiang Mai, iar călătoria va dura aproximativ 6 ore.

Cum să mergi din Bangkok – Cele mai bune opțiuni pentru a merge din capitală în oraș sunt cu autobuzul sau trenul (6 ore) sau să iei un avion către aeroportul orașului (50min).

Cum să mergi din Ayutthaya – Cel mai bun mod este să o faceți cu trenul, veți găsi trenuri care vor pleca din Ayutthaya (gara Ho Rattanachai) pe drumul către acest oraș thailandez (stația de tren Bung Phra Road) și vor dura aproximativ 4 ore.

Cum să ajungi de la Lopburi – Pentru a ajunge de la Lopburi, cel mai bine este să iei un tren de la Gara din Lopburi (Șoseaua Naphrakan) până la Gara (Șoseaua Bung Phra), durata mai puțin de 3 ore.

Cum să ajungi din Chiang Mai – Cele mai bune opțiuni sunt trenul sau autobuzul.

Pentru a vă deplasa în oraș, veți găsi un serviciu public de autobuz sau prin tuk-tuk-uri și taxiuri pe care le veți găsi la orice pas, dacă doriți să vă întoarceți la stația de autobuz sau tren, o puteți face cu autobuzul nr. 1 care leagă ambele stații. De asemenea, puteți închiria o motocicletă pentru o plimbare, prețul este de obicei de aproximativ 200 de bahts (5 €).

Historia orașului Phitsanulok

Orașul a apărut în secolul al X-lea, se numea Song Khwae, ceea ce a însemnat „Orașul râurilor” fiind între râul Nan și Khwae Noi. În 1357, regele Sukhothay a decis să mute orașul în locația sa actuală. În perioada regatului Ayutthaya, acest oraș a jucat un rol foarte important între Ayutthaya și nordul Regatului Siam.

Ce să vezi și ce să faci în Phitsanulok

Dacă ați ajuns în provincie și doriți să știți ce ar trebui să vedeți în oraș și ce lucruri puteți face aici, vă las câteva locuri interesante pe care nu le puteți rata:

Wat Phra Sri Rattana Mahathat (Wat Yai) – Acest templu este situat lângă Podul Naresuan, este cel mai important și binecunoscut templu din Phitsanulok și casa faimosului Buddha Phra Chinnarat, unul dintre cei mai importanți Buddha din Thailanda. În apropiere de templu veți găsi o mică piață cu mâncare și suveniruri.

Sanctuarul regelui Naresuan și ruinele Palatului Wang Chan – Regele Naresuan a fost unul dintre cei mai importanți regi ai Thailandei și care a eliberat Ayutthaya de invazia birmană din s. XVI, acest sanctuar onorează viața acestui monarh thailandez, în plus, veți găsi și ruinele palatului regelui care înconjoară sanctuarul.

Wat Raburana – Acest templu a fost construit conform legendei pentru a salva cenușa regelui Sukhothai, este un loc cunoscut în oraș pentru antichitatea sa și foarte frumos de vizitat dacă doriți să aflați ceva mai multe despre arhitectura și cultura Thailandei, acesta este situat la sud de podul Naresuan.

Stâlpul orașului (Lak Mueang) – Este centrul spiritual al provinciei, este un stâlp auriu care se află în cadrul unei structuri din lemn prețios și reprezintă divinitatea orașului.

Buddha Factory – Acesta este un atelier familial în care puteți vedea procesul de formare a statuilor lui Buddha, fără îndoială, ceva foarte comun și interesant în Thailanda, unde figurile Buddha au un sens special în țară.

Parcul de păsări – Lângă fabrica de fabricare a statuilor lui Buddha, veți găsi aproximativ 100 de specii diferite de papagali și păsări, ceva ce merită vizitat, iar unele dintre ele chiar vorbesc.

Muzeul popular – În acest muzeu veți putea găsi istoria antică și recentă a culturii, iar intrarea costă aproximativ 50 de bahts.

După cum puteți vedea orașul are o mulțime de locuri de vizitat, care vă vor plăcea la fel de mult ca Ayutthaya sau Sukhothai. Aveți și un birou de turism pe care îl puteți vizita pentru a descoperi alte zone interesante ale orașului.

Cazare în Phitsanulok

Acest oraș nu este foarte orientat către turism, este un loc cultural și istoric care nu se concentrează asupra turiștilor în general, astfel încât să nu aveți o gamă largă de locuri pentru a dormi, din acest motiv trebuie să știți să alegeți hotelul cel mai adecvat. În continuare veți găsi câteva recomandări de hoteluri din Phitsanulok:
Hoteluri ieftine în Phitsanulok:

Guest House Banprajan

Tossawan Guest House

Banmeesukko


Hoteluri cu un raport bun calitate/preț 

Phitsanulok United​

​Hop Inn


Baan Sanpoom

Hartă Phitsanulok