Viking Cave din Phi Phi Island

Viking Cave este unul dintre cele mai faimoase locuri din Koh Phi Phi Leh. Este situată în partea de jos a unei faleze înalte de calcar, la nord-estul insulei. Dacă vă aflați în Golful Tonsai, puteți ajunge cu o long boat în aproximativ 30 de minute. În thailandeză este cunoscut sub numele de Tham Phaya Nak. Această peșteră își datorează numele diferitelor picturi găsite pe pereții săi, care reprezentau nave, elefanți, bărci, bărci cu pânze, printre altele.

Picturile sunt foarte recente și se crede că au fost realizate de unii marinari care au fost nevoiți să se refugieze în peșteră în timpul unei furtuni. Vizitarea Peșterii Viking vă permite, de asemenea, să aflați despre industria locală de vânare/recoltare a cuiburilor de păsări de la Swiflet. Acestea sunt foarte populare în cultura chineză, se crede că consumul acestor cuiburi comestibile este bun pentru sănătate, în special pentru piele.

O legendă locală spune că, cu mult timp în urmă, unii marinari s-au pierdut cu barca lor în timpul unei furtuni și au rămas fără mâncare. Aceștia au ajuns la o peșteră situată pe insula unde era o colonie Swiftlet și că acești bărbați au supraviețuit mâncând cuiburile, ceea ce le-a dat suficientă energie pentru a salva. Cu toate acestea, recolta acestor cuiburi este o muncă destul de riscantă, deoarece schela este construită cu bambus și pentru a ajunge la ele trebuie să urce în întuneric.

Cuiburile Swiftlet sunt dintr-o pasăre din familia swift-urilor care este de obicei confundată cu înghițitoarea. Chinezii sunt cei mai îndrăgostiți să consume acest cuib, deoarece îl folosesc pentru a crește virilitatea. Păsările se refugiază adesea de prădătorii din peșterile înalte, astfel încât să nu ajungă în cuiburile lor.


De obicei, șoferii bărcilor care se îndreaptă spre golful Maya Bay, se opresc chiar în fața acestei peșteri înalte din Phi Phi Leh. De asemenea, puteți vedea diferite sanctuare sau altare pe care thailandezii le construiesc pentru a onora spiritele peșterii.

Tururi și excursii prin Phi Phi Island din Krabi


Excursii la Insulele Phi Phi

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Thailanda; nisip alb, ape cristaline, snorkel cu pești tropicali … Bucurați-vă de o excursie de o zi prin insulele precum Insula Bamboo sau Peșterile Vikingilor, alături de un bufet pe plajă și fructe tropicale.

Alte opriri sunt de asemenea făcute pentru a face o baie pe plajele din împrejurimi și snorkel. Este important să subliniem faptul că Koh Phi Phi Lee este una dintre cele mai importante și celebre insule, deoarece a fost locul unde a fost filmat filmul «The Beach».

Unde să vă cazați în Phi Phi

Pentru a te bucura de excursia de o zi poți porni în principal din trei zone: Phuket, Krabi sau Phi Phi, aici vă las hotelurile recomandate în fiecare dintre aceste zone, astfel încât vacanța dvs. să fie perfectă și să nu aveți parte de surprize:

Cum să ajungi la Viking Cave

Pentru a ajunge la Peștera Vikingă puteți lua doar o barcă, fie închiriată de la digul Tonsai, fie lângă Laem Tong. De asemenea, puteți cumpăra excursii de o zi care vă vor duce să cunoașteți locurile și insulele, care sunt locuri situate în Insulele Phi Phi Leh.


Excursia cu vaporul durează aproximativ treizeci de minute de la Golful Tonsai până la Peștera Vikingă, accesul la acesta este complet gratuit, trebuie doar să plătiți transportul sau excursia pe care o luați. Această peșteră poate fi vizitată numai atunci când este sezonul de vârf.

Hartă Viking Cave