Monkey Beach – Phi Phi Island

Monkey Beach din Phi Phi Island este situată la nord-vest de Golful Loh Dalam. Această plajă găzduiește sute de maimuțe, deloc timide, care așteaptă sosirea turiștilor. Acest lucru se datorează faptului că bărcile fac o oprire pe această plajă pentru a lua și a aduce zeci de turiști, iar maimuțele așteaptă cu răbdare turiștii să le ofere câte o banană.

Această plajă are o porțiune de 150 de metri de nisip foarte alb, cu apă de culoare smarald. Pe partea din spate a plajei puteți vedea o stâncă de calcar, destul de abruptă și acoperită cu vegetație foarte exotică, care oferă maimuțelor un loc foarte confortabil pentru a trăi.

Excursie la Monkey Beach


Dacă doriți să vă bucurați de Monkey Beach, cel mai bun mod de a face este să închiriați o excursie de o zi de la Krabi la Phi Phi, aici vă lăsăm mai multe informații pentru a vă bucura de acest loc fantastic.

Excursie la Insulele Phi Phi 

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Thailanda; nisip alb, ape cristaline, snorkel cu pești tropicali … Bucurați-vă de o excursie de o zi prin insulele precum Insula Bamboo sau Peșterile Vikingilor, alături de un bufet pe plajă și fructe tropicale.

Alte opriri sunt de asemenea făcute pentru a face o baie pe plajele din împrejurimi și snorkel. Este important să subliniem faptul că Koh Phi Phi Lee este una dintre cele mai importante și celebre insule, deoarece a fost locul unde a fost filmat filmul «The Beach».

Plaja Monkey din Phi Phi

Această plajă este adesea confundată cu golful maimuțelor, care este un loc foarte similar, care se află în cealaltă parte a insulei Phi Phi Don. În Monkey Beach nu există infrastructură, cum ar fi hoteluri, restaurante, printre altele, de aceea este recomandat să aduceți mâncarea și hidratarea necesară, astfel încât să puteți avea parte de o ședere plăcută.


Această plajă este renumită nu numai pentru maimuțe, ci și pentru că are un loc de scufundări considerat ca fiind top. Apele sale sunt superficiale și adăpostesc habitate subacvatice de o culoare deosebită, ceea ce face ca înotul să fie atractivă, deoarece dă senzația de a fi într-un acvariu.

Pentru pasionații de scufundări, acest loc oferă o viață subacvatică unde pot observa scoici uriașe, comunități de papagali, corali, pești clovn și anemone. În mod similar, puteți urmări maimuțele urcând munții și să admirați albastrul strălucitor al apei care oferă momente de pace și meditație.

Deși dacă doriți să vă bucurați de scufundările incredibile ale Thailandei, cel mai recomandat loc este de departe insula Koh Tao.

Unde să petreci noaptea în Monkey Beach?

Dacă sunteți în căutarea unui loc unde să stați, cel mai bine este să stați în Phi Phi și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea este întotdeauna destul de proastă, ori de câte ori vizitez Phi Phi stau în hoteluri din centrul insulei care au o calitate/preț imbatabil.

Aici vă las hotelurile mele preferate, astfel încât să nu aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când hotelul dvs. nu este atât de frumos cum vă așteptați, cele de pe această listă nu dau greș:

Sfaturi de ținut cont cu maimuțele

După cum am menționat deja în Monkey Beach, puteți vedea o mulțime de maimuțe care se apropie de vizitatorii acestei plaje pentru a obține o banană. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de câteva recomandări pentru a evita orice neplăcere cu aceste animale îndrăznețe. Iată câteva sfaturi pentru a ține cont:


  • Majoritatea turiștilor hrănesc maimuțele, dar vă recomandăm să nu vă apropiați prea mult de ele, pentru că sunt animale sălbatice, deci pot avea un comportament oarecum periculos, din moment ce pot mușca, atunci va trebui să mergeți la spital pentru a fi aplicați vaccinul antirabic și dacă nu aveți o asigurare bună, prețul va fi destul de ridicat.
  • Evitați să vă lăsați bunurile personale în apropierea maimuțelor, deoarece animalele sunt de obicei foarte curioase și vă pot lua obiectele și nu le veți putea recupera.
  • Cele mai bune ore pentru a observa macacii sălbatici sunt foarte devreme dimineața sau seara, deoarece este momentul în care ajung la plajă să caute hrană.
  • Maimuțele nu se tem de oameni și, dacă simt vreo amenințare, se vor apăra, zgâriate sau mușca. De aceea este indicat să faceți fotografii cu o distanță prudentă și să nu le insultați, deoarece acestea pot fi agresive.

Cum se ajunge la Monkey Beach

Puteți face excursii de o zi cu ajutorul unei speed boat de la Phuket și Krabi. Dacă preferi aventura, există excursii de o zi prin Insulele Phi Phi.

Hartă Monkey Beach