Maya Bay - Phi Phi Island

Maya Bay este una dintre plajele din Insulele Phi Phi, care se află pe coasta sud-estică a Thailandei, în Marea Andaman și care face parte din Parcul Național Phi Phi. Are o frumusețe impresionantă, datorită marilor stânci care o înconjoară, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Una dintre cele mai bune plaje paradisiace, într-un spațiu natural cu oameni foarte prietenoși și mâncare rafinată. Se caracterizează printr-o plajă cu nisipuri fine albe și ape limpezi, care este înconjurată de munți spectaculoși ce izvorăsc din mare, ceea ce face ca această plajă să fie o destinație de neuitat.

În Insulele Phi Phi puteți găsi mai multe plaje, care sunt mici și unele pot fi văzute doar la reflux. Acest colț este impresionant datorită naturii impunatoare care o înconjoară, cu stânci de peste 100 de metri înălțime și vegetație tropicală. Este un loc unde puteți vedea amurgul și zorii, este o experiență de neuitat.

Plaja Maya Bay

Plaja Maya Bay se află în Koh Phi Phi, o mică insulă care aparține arhipelagului Phi Phi, situată pe coasta de sud-est a Thailandei, în Marea Andaman și face parte din Parcul Național Phi Phi. Este un parc natural cu o multitudine de vegetație care atrage atenția turiștilor, pentru frumusețea sa incredibilă, care este într-adevăr un adevărat paradis.

În apropiere de Golful Maya puteți găsi o cabană mică unde vinde băuturi și gustări, nu sunt permise focurile de artificii, dar există un grătar unde puteți găti. Acest loc primește sute de călători care doresc să se bucure de plaja de 200 de metri, cu ape limpezi și recife de corali, pline de pești exotici.

Această plajă a devenit foarte renumită datorită filmului protagonizat de către Leonardo Di Caprio numit «The Beach», unde ne-a arătat frumusețea naturală a micului paradis din Thailanda. Această plajă este o rezervație naturală datorită vegetației abundente care înconjoară insula.

Unde puteți petrece noaptea în Maya Bay?

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare, cel mai bine este să stați în Phi Phi și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea nu este cea mai bună. Aici veți găsi o listă cu hotelurile preferate, astfel încât să nu aveți vreo surpriză neplăcută cu cazarea pe care ați ales-o.

  • Cele mai bune hoteluri din Phi Phi

Când să vizitați Bay Maya?

Cel mai bun moment pentru a vizita această frumoasă plajă este între noiembrie și aprilie, este un timp excelent, apele sunt calme și complet cristaline, astfel încât culoarea albastră este mai vie. Nu este recomandat să vizitați Maya Bay în sezonul ploios, deoarece excursiile sunt de obicei anulate în ultimul moment. Totuși Maya Bay este o vizită turistică populară în orice moment.

Activități în Maya Bay

Pe plaja din Golful Maya puteți face diferite activități în aer liber, care oferă câteva excursii în Insulele Phi Phi, printre care menționăm următoarele:

Snorkeling: această activitate se poate face gratuit dacă aveți ochelari și tuburi de scufundări. Trebuie doar să vă scufundați sub apă, pentru a vă bucura de lumea subacvatică și de a observa barierele de corali, precum și de multitudines de pești colorați. Printre acestea se numără două specii de pești clovn, cum ar fi cel roz care poate fi văzut în cantități mari și ocellarisul clownfish, care este mai puțin obișnuit. În mod similar, anemone și pește sergent, care se adună în jurul înotătorilor.

Caiac: este una dintre cele mai populare sporturi de pe această plajă, unde puteți vizita golfuri care nu sunt accesibile pe uscat, această activitate este ideală pentru a o practica în zilele însorite. De asemenea, puteți vizita peșterile unde puteți vedea sanctuarele cu obiecte lăsate de turisti în acest loc.

Camping: aceasta este o altă activitate pe care o puteți face în Maya Bay, unde puteți petrece câteva nopți în corturi, cu grupuri organizate. Trebuie să țineți cont de faptul că există locuri în care campingul nu este permis și puteți doar să vă deplasați într-o barcă condiționată specifică pentru camping.

Drumeții: puteți face o plimbare de aproximativ 20 de minute, unde veți fi răsplătiți cu o vedere panoramică, care este de 600 de metri înălțime. Mersul poate fi obositor, dar vă veți bucura de cele mai bune priveliști. Cel mai bun timp pentru drumeții este la răsărit sau la apus.

Hrăniți rechinii: în Phi Phi puteți face o excursie dimineața devreme pentru a hrăni rechinii, este o călătorie care durează șase ore și puteți alimenta rechinul negru și rechinii leoparzi.

Înotul: este una dintre principalele activități pe care le puteți face pe această plajă, vă puteți bucura de apele cristaline și sărate, profitați de posibilitatea de a înota în peisajul impresionant pe care îl oferă acest loc.

Excursii: puteți face excursii cu barca care vă vor duce prin apele albastre turcoaz și veți înota. De asemenea, puteți vizita peșteri și veți cunoaște mici pasaje pline de vegetație.

Sfaturi pentru vizita dvs. la Maya Bay

Pentru a vizita faimosul golf Maya Bay, trebuie să țineți cont de câteva recomandări, deoarece este unul dintre locurile cele mai vizitate din Thailanda, datorită popularității pe care acest loc l-a avut după filmarea filmului The Beach. Câteva sfaturi pe care vi le oferim dacă doriți să vizitați această plajă și să vă bucurați de acest loc paradisiacal sunt:

  • Trebuie să presupunem că, având în vedere că Golful Maya este un loc turistic prin excelență, plaja este plină de turiști, și va fi complicat să găsiți un loc pentru dvs. Puteți merge pe jos spre Insulele Phi Phi, în primele ore ale dimineții, pentru a evita întâlnirea cu afluxul de bărci turistice care sosesc foarte des. De asemenea, după-amiaza puteți găsi plaja pe jumătate goală.
  • Pentru a ajunge la Maya Bay trebuie să faceți o excursie sau un tur, recomandat să faceți acest lucru cât mai curând posibil, adică înainte de ora 9 dimineața. Astfel, vă puteți bucura în liniște de priveliștea spectaculoasă a plajei Maya Bay.
  • Evitați expunerea la soare pentru o lungă perioadă de timp. Utilizați creme protectoare cu factor ridicat de protecție solară. Expunerea pielii la temperaturi ridicate pentru o lungă perioadă de timp poate provoca leziuni severe ale pielii, cel mai recomandabil este să stați la umbră.
  • Colaborați cu curățarea plajei, amintiți-vă că este un parc național, deci este important să practicați un turism responsabil. Nu lăsați resturile, cum ar fi sticlele sau resturile de plastic, purtați o pungă, astfel încât să puteți plasa gunoiul și să evitați producerea de alte daune naturale.
  • În Maya Bay nu există restaurante care să ofere varietăți de alimente sau băuturi, de aceea este recomandabil să nu stați mai multe ore în acest loc sau să luați consumabilele de care aveți nevoie. De asemenea, este important să vă aduceți ceva hidratare, apă potabilă.
  • Este recomandat să faceți excursii la insulele Phi Phi din Krabi, deoarece este punctul perfect pentru a vă bucura de tot confortul în timpul vacanțelor dvs. la prețuri avantajoase și dispune de numeroase agenții pentru excursii în insulele Phi Phi.

Cum ajungeți în Maya Bay din Thailanda

Primul lucru este să ajungeți la zona de coastă a Mării Andaman, de exemplu Krabi sau Insulele Phi Phi. În aceste zone veți găsi cazare și acolo vă vor oferi broșuri cu informații despre cazare și excursii. Aceasta este una dintre cele mai confortabile opțiuni pentru că nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, deoarece acestea sunt responsabile pentru a vă lua de la hotel la punctul de îmbarcare.

Pentru a ajunge pe plaja din Maya Bay, este mai bine să luați un feribot către insulele Phi Phi, de la Phuket sau Krabi. Când vă aflați în Phi Phi, care este principala insulă a arhipelagului, căutați cazare, astfel încât să puteți merge acolo pentru a explora plajele. După aceea, vă recomandăm să angajați excursii de o zi care sunt oferite pe long boats și mini ferry.

Aceste excursii de o zi sunt cea mai bună opțiune pentru a ajunge la Bay Maya, dar vă recomandăm să o faceți mai devreme, adică la ora 8 dimineața sau și după-amiaza după ora 5 după-amiază, pentru a evitați aglomerația turiștilor și a bărcilor. De asemenea, puteți să vă uitați la apusul de soare și să călătoriți în ambarcațiunile care sunt amenajate pentru aceasta.

Există diferite tipuri de excursii oferite pentru a ajunge la Golful Maya Bay, care ajung la diferite plaje. Excursii zilnice sunt de asemenea disponibile de la bărci cu motor la Phuket și Krabi.

  • Localizare: Phi Phi Ley, Ko Phi Phi Don, Tailandia
  • Alte locuri în apropiere: Isla Bamboo, Monkey Beach y Viking Cave

Harta Maya Bay din Insulele Phi Phi