Insulele Phi Phi - Thailanda

Insulele Phi Phi din Thailanda sunt una dintre principalele destinații turistice, aceste insule thailandeze se află pe malul Mării Andaman, în provincia Krabi. Arhipelagul de insule este cunoscut datorită filmului «The Beach», în care a jucat actorul Leonardo Di Caprio și datorită frumuseții insulelor pe care le puteți vizita în jur.

Insulele Phi Phi sunt un arhipelag compus din 4 insule principale care sunt: Koh Phi Phi Don, Koh Phi Phi Leh, Koh Pai sau Insula Bamboo și Koh Yung sau Mosquito Island. Principala dintre aceste insule este Koh Phi Phi Don, unde se află infrastructura turistică și porturile din care pleacă feriboturile spre Phuket, Krabi sau Koh Lanta în fiecare zi. Această zonă este plină de magazine, școli de scufundări, baruri, stațiuni sau restaurante printre multe alte lucruri.

Noaptea vă puteți bucura de mai multe petreceri, motiv pentru care acest loc este foarte vizitat de turiști tineri care vor să cunoască frumusețea tropicală a zonei și să se bucure de viața de noapte a insulei. Phi Phi este împărțită în 2 zone, zona Tonsai Beach și Golful Loh Dalum, care este cea mai silențioasă parte. Plaja Koh Phi Phi Leh are Bay Maya, care este unul dintre cele mai turistice locuri, deoarece a fost înregistrat filmul «The Beach» cu Leonardo Di Caprio, plajele Koh Pai și Koh Young sunt cele care rămân aproape intacte.

Vreți să aflați mai multe despre frumusețea tropicală din Phi Phi? Urmați-mă în această călătorie!

Unde să vă cazați în Phi Phi Island

Dacă doriți să știți unde să dormiți în Insulele Phi Phi trebuie să știți că cele mai ieftine sunt hostalurile cu un dormitor. Dacă doriți un loc mai liniștit și mai relaxat, puteți merge în zona din spatele portului, adică Golful Loh Dalum. Dacă ceea ce căutați este un tip mai bun de cazare, puteți merge în zona Laem Thong, acolo puteți găsi prețuri foarte bune și este o insulă ușor de vizitat. Insulele Phi Phi sunt mici, dar în acest loc puteți găsi o mulțime de oferte de cazare și, din păcate, multe dintre ele sunt de o calitate foarte proastă, deoarece scopul lor este de a înșela tinerii călători care caută prețuri ieftine oferind o calitate foarte proastă în schimb, din acest motiv vă recomand câteva dintre hotelurile care au un raport bun calitate-preț.

Booking.com

Vremea în Phi Phi Island

Clima din Ko Phi Phi este foarte asemănătoare cu cea a zonelor tropicale, în care există doar două sezoane, sezonul călduros care se desfășoară în perioada ianuarie-aprilie și sezonul ploios din mai până în decembrie. Vânturile se schimbă în funcție de sezon care suflă din sud-vest spre nord-vestul țării. Temperatura variază între 16,9 și 37,3 grade Celsius. Clima este caldă și constantă pe tot parcursul anului, ceea ce face ca acest loc să fie un paradis tropical.

În luna septembrie, umiditatea este încă prezentă în insule, deoarece ploaia durează timp de 19 zile, este posibilă și producerea furtunilor electrice, care de obicei sunt scurte, dar foarte puternice, mai ales seara și după-amiaza. Temperatura trece de la 24° C noaptea până la 31° C pe timp de zi. În plus, temperatura apei este de 28º C.

Ce să vezi și ce să faci în Phi Phi Island?


Există numeroase locuri de vizitat pe insula Phi Phi, cum ar fi vizitarea Koh Phi Phi Leh, care este una dintre cele mai tipice excursii care există în acest complex turistic, unde vă puteți bucura de aglomerata Maya Beach, Pileh Lagoon și bine-cunoscuta peșteră Viking Cave. Un alt loc este să vizitați insula Koh Phi Phi Don, care are locuri pe care nu trebuie să le ratați, cum ar fi Long Beach, Monkey Beach și Phi Phi View Point.

Pe insule puteți face excursii pentru a cunoaște toate insulele din jur, de asemenea, puteți practica scufundări, dar cu siguranță pentru a face această activitate în Thailanda, cea mai bună insulă este Koh Tao sau Koh Lipe, cunoscută sub denumirea de leagănul scufundărilor din Thailanda.

Provincia Krabi este o Mecca pentru sporturi de alpinism în sudul Thailandei, are stânci înalte de calcar, care sunt monumente naturale autentice, vă puteți bucura de locuri precum plaja Tonsai sau Pestera de diamant din Railay. Insula Phi Phi Don este la doar 42 km de Krabi, deci are aceeași topografie și vă puteți bucura de alpinism. La capătul vestic al golfului Tonsai puteți găsi „Tonsai Tower“, care este un paradis pentru alpiniști, vă veți bucura de un turn de 200 m, cu 48 de trasee de alpinism diferite pentru toate nivelurile de dificultate, de asemenea, vă puteți înscrie pentru cursuri pentru a învăța să escalați. Aici cu siguranță te așteaptă o zonă plină de aventuri.

Phi Phi este în formă de H și orașul său principal ar fi în bara orizontală, o fâșie de 100 de metri de nisip prinse între Dalum la nord și sud, Tonsai Bay cu cele două bare verticale H sunt zone muntoase și acoperite de pădure tropicală. Punctul de vedere al insulei este situat la est de fâșia plană de nisip, cu vedere la sat și cele două golfuri, vederi pe care vă va impresiona și vă vor face să vă opriți câteva minute bune pentru a admira priveliștea.

Insula Bamboo sau Koh Phai din Thailanda este una dintre cele șase insule care aparțin arhipelagului Phi Phi. Insula Bamboo este un vis tropical, cu o lățime de 600 de metri și o lungime de 700 de metri, este complet înconjurată de o fâșie de nisip alb iar în centrul insulei vei găsi tot felul de vegetație tropicală, inclusiv bambusul care îi dă numele insulei.

Ce puteți face pe insula Bamboo? Puteți petrece o zi întreagă pe insulă, recifele de corali sunt perfecte pentru scufundări, situate la mică distanță de coastă, aveți excursii de zi și de noapte (puteți dormi în corturi) pe care le puteți cumpăra pe insulă principală (Don).

Vă puteți bucura, de asemenea, de plajele de pe coasta de est, Koh Phi Phi Don a fost până de curând o zonă destul de slab dezvoltată, de fapt, de fiecare dată când vizitezi insulele thailandeze vezi tot mai multe case și clădiri în zonă, indiferent dacă sunt noi restaurante, guesthouses sau baruri-cocktail pentru turistii care vin pe insulă în fiecare zi. Există zone ale insulei în cazul în care vrei să construiești nu deloc este ușor, deoarece nu există drumuri sau  șosele pentru a facilita accesul, dar sunt unii antreprenori au îndrăznit să dezvolte unele zone, iar astăzi, ne putem bucura de Bay Moo Dee, Bay Rantee sau Golful Phak Nam, printre altele, având posibilitatea de a vă scufunda și de a vă relaxa în natură.

De la lansarea în 1975 a filmului Shark, al lui Steven Spielberg, apele din jurul Ko Phi Phi găzduiesc un număr de rechini leopard inofensivi, puteți face excursii pentru a vedea rechinii, care durează o jumătate de zi, locul cel mai vizitat este „Shark Point“, la 800 de metri de Long Beach.

Insula aventurii de pirați sunt trei atracții într-o casă veche cu două etaje, care a fost renovată, astfel încât se arate ca un naufragiu de pirați, este diagonal vizavi de restaurantul Le Grand Bleu aproximativ 50 de metri de dig principal în Koh Phi Phi Don. Cele trei mai importante includ un teren de tras cu arcul electronic cu pistoale vechi și muschete, un teatru 5D în mișcare și 250 m² de casă bântuită, care pot speria și amuza copii și adulți deopotrivă cu trucuri vechi și efecte speciale, ceva cu siguranță va fi distractiv.

 Program: 11: 00-23: 00

În zona în care mulți turiști atrași de frumusețea plajelor și a apelor sale, este evident că viața nocturnă de pe insulă este, de asemenea, foarte apreciată, insula având o mulțime de cluburi de noapte pe plajă, unde puteți savura o băutură pe un șezlong în timp ce ascultați muzică live sau vizionați un spectacol de foc, printre altele. Toată plaja este plină de locuri pentru vă distra toată noaptea, de asemenea, de-a lungul Phi Phi Don va găsi o mulțime de pub-uri unde puteți savura o băutură și puteți asculta muzică bună.

Cele mai bune excursii și tours în Phi Phi Island

Pentru a cunoaște toate frumusețile naturale ale insulelor Phi Phi, este bine să cumpărați excursii oferite de diferitele agenții turistice care există în acest loc. Astfel veți putea cunoaște plajele, peșterile, munții calcaroși și toate atracțiile oferite de acest complex turistic.

Excursie la Insulele Phi Phi din Krabi

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Thailanda; nisip alb, ape cristaline, snorkel cu pești tropicali … Bucurați-vă de o excursie de o zi prin insulele precum Insula Bamboo sau Peșterile Vikingilor, alături de un bufet pe plajă și fructe tropicale.

Alte opriri sunt de asemenea făcute pentru a face o baie pe plajele din împrejurimi și snorkel. Este important să subliniem faptul că Koh Phi Phi Lee este una dintre cele mai importante și celebre insule, deoarece a fost locul unde a fost filmat filmul «The Beach».

Excursie la insulele James Bond

Această insulă celebră și populară este situată în Golful Phang Nga și include explorări de canoe în peșterile și stâncile insulelor, cum ar fi Tapi și Thalu. Insula James Bond este cu siguranță o vizită obligatorie pentru vacanța în Thailanda.

Este un loc magic care apare în toate cărțile poștale tropicale din întreaga lume, un golf frumos unde vă puteți bucura de o baie și unele vederi spectaculoase pe care le veți găsi doar aici.

Cele mai bune plaje din Koh Phi Phi

Dacă doriți să vă bucurați de cele mai bune plaje din Phi Phi în această zonă veți găsi o mare de turcoaz scăldată în soare, nisipuri albe și vegetație exotică. Îți vom lăsa o scurtă descriere a celor mai bune plaje de pe Insula Phi Phi.

Bay Maya

Este plaja cea mai vizitată pentru că a devenit un loc de referință, datorită faptului că a fost filmat filmul «The Beach». Este o plajă mică și fermecătoare care uimește vizitatorii cu nisipul său și apele transparente, în cazul în care puteți admira la fața locului munții de calcar, care sunt plini de vegetație și câteva peșteri pentru a explora. La această plajă se poate ajunge cu barca sau cu caiacul din Phi Phi Don.

Ton Sai Bay

Aici este portul principal la care se poate ajunge cu feribotul din Krabi sau Phuket. Majoritatea hotelurilor sunt situate aici, această plajă este înconjurată de vegetație exuberantă și de multiple locuri de cazare turistice. De asemenea, în sudul insulei veți găsi locuri pentru scuba diving.

Lo Bakao Beach

Această plajă este situată pe coasta de est a insulei, care este protejată de vânt în lunile mai și noiembrie, munții servind drept adăpost, astfel încât această plajă păstrează un calm aparent.

Rantee Beach

Acest loc este excelent pentru odihnă și înot, liniștit, evitând mulțimile de Maya Bay sau Tonsai Bay. Acolo puteți să faceți un picnic delicios sau să faceți liniștit o baie în mare. Aici puteți găsi și niște pescari care vin pe această plajă, bărcile turistice aproape nu ajung aici.

Mosquito Island

Puteți închiria un tur în Railay, unde vă puteți bucura de un mediu liniștit și puteți ajunge acolo cu ajutorul unei Long Tail Boat. Vă puteți bucura de apele sale calme de un albastru cristalin, de asemenea, puteți vedea peștii de diferite culori, chiar pe malul plajei.

Monkey Island

Această plajă are cea mai mare atracție a speciei de maimuțe macaci care se se pot observa cățărându-se prin munți, de asemenea, tind să se apropie de turiști în căutare de hrană. Această plajă este, de asemenea, bună pentru scuba diving. Este unul dintre locurile în care se opresc bărcile turistice, pentru a observa frumusețea naturală. Este recomandabil să nu vă apropiați prea mult de maimuțe, deoarece acestea sunt sălbatice și pot să vă atace.

Recomandări de restaurante în Phi Phi Island

Restaurante pentru a savura un mic dejun thailandez delicios, o mâncare tipică sau o cină romantică, se află la dispoziția dumneavoastră în orice moment încă de când ajungeți în Phi Phi Island.

În continuare veți găsi câteva recomandări de restaurante unde puteți să mergeți zilnic:

Oasis Bar and Restaurant Phi Phi Island

Este identificat ca un loc minunat pentru a vă bucura de mâncăruri excelente atât thailandeze cât și asiatice, cum ar fi fidea cu creveți și legume, precum și degustarea acestora într-un ambient fenomenal care vă va face să vă amintiți cu drag acest loc.

Adresa: Ao Loh Bagao | în spatele hotelului Phi Phi Island Village, Ko Phi Phi Don, Thailanda

Grand PP Arcade

Există o mare varietate de meniuri oferite în acest restaurant, în care specialitatea lor sunt mâncărurile thailandeze cum ar fi tăiței de orez cu fructe de mare, dar și alte meniuri europene, însoțite de salate exclusive și în porții considerabile. Este un restaurant care merită să îl vizitezi.

Adresa: 104/16 Moo. 7 | Ao Nang Subdiviziune, Ko Phi Phi Don 81210, Thailanda

Garlic 1992

Cele mai autentice feluri de mâncare thailandeze și asiatice, le veți găsi în Garlic 1992 de pe insula Phi Phi, un restaurant de mâncare tradițională, cele mai recomandat fel mâncare sunt creveții de tigru prăjiți, la prețuri foarte bune.

Adresa: 131 Moo 7, Ko Phi Phi Don, Thailanda

Unni Restaurant

Prețul excelent și meniurile savuroase sunt ofertele restaurantului Unni. La prima vedere veți vedea un restaurant frumos cu arome deosebite, iar specialitatea sa este Pad Thai, aceasta fiind mâncarea thailandeză preferată de majoritatea turiștilor, dar și o mare varietate de meniuri mexicane. Trebuie să le probați!

Adresă: 125/36 Moo 7, Ko Phi Phi Don, Thailanda

Recomandări de restaurante luxoase în Phi Phi Island

Annas Restaurant

Este unul dintre cele mai valorate și recomandate restaurante de mâncare tipică thailandeză. Acest restaurant a surprins chiar și cei mai exigenți clienți cu meniul său de rață cu curry verde și cu felurile sale de mâncare calitative.

Adresă: 111, Moo 7 | Koh Phi Phi, Ko Phi Phi Don 810000, Tailandia

Însoțit de o decorațiune autentică, aveți opțiunea de a vă bucura pe deplin de acest restaurant fantastic, cu cele mai bune meniuri thailandeze și meniuri europene, cum ar fi sandwich-ul de somon afumat, în orice moment al zilei.

Adresă: 125/18 Moo 7, Ko Phi Phi Don 81210, Thailanda

Transportul în Phi Phi Island

Thailanda are un sistem de transport excelent, este una dintre țările asiatice cu cea mai mare industrie a turismului, astfel încât există întotdeauna mai multe opțiuni de transport din care poți alege, care depind de buget, gusturile și experiența călătorului. În acest sens, insula, fiind una dintre principalele destinații turistice din Thailanda, are opțiuni excelente și interesante pentru a vă deplasa în provincie.

Din Phuket: puteți lua un feribot, care pleacă în mod regulat de pe Rassada Pier și apoi ajunge la Tonsai Beach, care are, de asemenea, programe diferite.

Din Krabi Town: De asemenea, puteți lua feribotul care pleacă de la noul Krabi Passenger Pier și ajunge la plaja Tonsai.

Din Ao Nang Beach: De asemenea, puteți lua feribotul, care pleacă de la Nopparat Thara Pier.

Din Koh Lanta: Puteți lua feribotul cu ieșire din Saladan Pier.

Din Suratthani: Aici puteți lua mai întâi un autobuz care vă va duce la Krabi și apoi să luați feribotul de pe Krabi Passenger Pier.

Din Bangkok: pe uscat, puteți ajunge la Krabi, cu autobuzul de la stația de autobuz din Sai Mai Tai, de asemenea, cu trenul la Suratthani și de acolo puteți să luați autobuzul spre Krabi și apoi feribotul.

Harta Phi Phi Island