Pattaya -Thailanda

Pattaya poate că nu este una dintre cele mai frumoase zone din Thailanda, dar este cu siguranță una dintre cele mai populare.

Ea atrage oameni din întreaga lume și este întotdeauna plin de viață, aflată în apropierea Bangkok-ului, fiind o destinație de weekend potrivită pentru cei care locuiesc sau lucrează în capitala thailandeză.

Deși este adevărat că Pattaya are o latură mai întunecată dacă vorbim despre viața nocturnă care poate nu este pe placul tuturor, acest loc are locuri frumoase de vizitat, este într-o locație foarte bună, este ușor să ajungeți în zonă iar prețurile sunt destul de scăzute.

Cazare în Pattaya

În continuare veți găsi o listă de hoteluri din Pattaya, cu cele mai bune hoteluri disponibile. Dacă aveți de gând să călătoriți în Pattaya vă sfătuiesc să rezervați anticipat, deoarece în Thailanda turismul este foarte în vogă.

Booking.com

Vremea în Pattaya

Pattaya are de obicei un climat tropical pe tot parcursul anului, cea mai mare temperatură medie este de 29º, este situată în apropiere de partea nordică a Golfului Thailandei,  cu sezonul musonic și are trei anotimpuri:

Sezonul rece – are loc din noiembrie până în februarie și atunci când sunt cele mai bune temperaturi, de asemenea, este sezonul de vârf datorită vremii bune, are temperaturi cuprinse între 21° și 25° și nu plouă aproape niciodată. În această perioadă prețurile sunt ceva mai ridicate.

Sezonul calduros – martie, aprilie și mai sunt cele mai fierbinți luni, temperaturi medii oscilează între 33º și nu scade de 25º, briza mării ajută, dar umiditatea este foarte mare, la sfârșitul lunii aprilie și, de obicei, au loc perioade ploioase.

Sezonul ploios – sezonul ploios are loc între iunie și octombrie, este sezonul cu cel mai puțin turism în zonă, când plouă rar pe parcursul întregii zile, temperaturile variază foarte mult, în acest moment al anului prețurile sunt mai mici deoarece au mai puțină cerere.

Cum să ajungi în Pattaya

Datorită apropierii sale de Bangkok puteți ajunge la Pattaya prin diferite mijloace de transport:

Taxi – De la Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, tariful de taxi este de aproximativ 1.500 bahts o călătorie care durează aproximativ 1,5 ore. Din Don Muang Airport tarifele sunt similare, dar călătoria este, de obicei, un pic mai scumpă.

Autobuze – Din Bangkok puteți ajunge cu autobuzul plecând de la Ekamai sau Mo Chit, autobuzele pleacă de obicei la fiecare 30 de minute și tariful este de aproximativ 120-130 bahts.

Tren – Există doar un singur tren pe zi și pleacă din Bangkok Station Hualamphong, serviciul funcționează de luni până vineri. Gara orașului thailandez se află în partea de est a orașului la distanță destul de mare  de cele mai multe zone turistice, iar biletul costă aproximativ 30 de baht.

Avion – Cel mai apropiat aeroport este U-Tapao la 24 km sud de Rayong, este un aeroport militar, în principal, dar Bangkok Airways îl utilizează în comerț pentru a se conecta cu Phuket sau Koh Samui.

Ce să faci în Pattaya

Coasta de est a Thailandei găzduiește o varietate de atracții foarte atractive pentru turiști, puteți face orice, de la tradițiile thailandeze antice la activitățile de aventură.

Dacă doriți să știți ce să faceți, nu ratați această listă incredibilă, multe dintre lucrurile pe care le veți găsi sunt unice în Thailanda.

Cabaret show – Există și alte orașe cu cabarete foarte cunoscute, cum ar fi Phuket, dar aici veți descoperi că fiecare dintre actrițe este de fapt o ladyboy, din motive evidente, sunt atât de populare încât au 4 zone cu sute de dansatori diferiți, ele exprimă extravaganța, strălucirea și glamourul, un spectacol pe care nu trebuie să-l ratați.

Sanctuarul Adevărului – Această structură de tec este un sanctuar impresionant care vorbește despre importanța religiei, filozofiei și artei și rolul lor în dezvoltarea umană, este o demonstrație umilă și frumoasă a naturii umane, se deschide de la 08:00 la 18:00.

Grădina botanică Nong Nooch – grădina Nong Nooch are o suprafață de 2,4 km pătrați, plină de flori și naturalețe, a câștigat mai multe premii internaționale pentru desenele sale, inclusiv grădini în stil francez, o recreere a Stonehenge și zone cu cactus și bonsai. Aici găzduiesc 670 de specii de orhidee, puteți urmări, de asemenea, expoziții de dans clasic, box și tobe. Se deschide între orele 08:00 și 18:00.

Wat Phra Khao Yai – Dealul Big Buddha este cel mai mare din regiune, cu înălțimea de 18 metri, este la 100 de metri deasupra nivelului mării și supraveghează orașul și plajele din Jomtien.

Piața plutitoare – este cunoscută ca piața plutitoare a celor patru regiuni, reprezentând cele patru zone principale din Thailanda (nord, nord-est, centru și sud). Acesta este situată în Jomtien și se deschide între orele 10:00 și 23:00.

Buddha Mountain – Este cel mai mare Buddha gravat în piatră, în special în calcar, este gravat cu laser și are o înălțime de 109 de metri, marcat cu aur, a fost finalizat în 1996 pentru a comemora aniversarea de 50 de ani al regelui Thailandei. Se deschide între orele 08:00 și 17:00.

Cele mai bune plaje din Pattaya

Insulele din Thailanda sunt unele dintre cele mai bune zone pentru a găsi plaje tropicale paradisiacale, dar în acest caz, orașul thailandez are și plaje vrednice de invidiat.

Dacă vă planificați următoarea excursie în Thailanda și veți vizita acest oraș aflat la mai puțin de 2 ore de la Bangkok și în apropiere de provincia Chon Buri veți găsi plaje minunate și o viață de noapte exotică, în continuare veți găsi o listă a celor mai ascunse plaje din oraș.

Naklua Beach – Naklua Beach este aproape de oraș, dar este încă o plajă puțin cunoscută, la nord de plaja principală, a fost odată cunoscută ca o comunitate de pescari, pescuitul și cultivarea sării a fost un mod de a câștiga viață pentru unii thailandezi.

Plaja Wong Amat – Căutați cel mai bun loc pentru a face plajă în liniște? Ați ajuns la locul potrivit, plaja Wong Amat este foarte recomandată dacă doriți să vă relaxați și să faceți plajă, este una dintre cele mai curate și mai lungi plaje din oraș, și este situată la capătul nordic lângă plajă.

Plaja Jomtien – Jomtien este o plajă ocupată și frumoasă, devine din ce în ce mai populară, deoarece este mai liniștită decât alte plaje din zonă, nisipul auriu și apele sale limpezi atrag tot mai mulți turiști.

Koh Larn – este, de asemenea, cunoscută sub numele de Coral Island și este situat la sud, este un paradis tropical, aici vă puteți bucura de plaje ascunse și apele limpezi, puteți vedea, de asemenea, coralii într-o barcă cu podea de sticlă, puteți, de asemenea, să faceți excursii la insule precum Koh Phai și Koh Sak.

Viața nocturnă în Pattaya

Viata de noapte a acestui oraș diferit este renumită în toată lumea, nici măcar nu poți numi orașul fără să te gândești la faimoasa Walking  Street și la luminile de neon în toate părțile, plină de baruri, cluburi de noapte, discoteci, saloane și alte locuri ai nopții thailandeze.

O stradă care se închide noaptea pentru trafic și devine o zonă a nebuniei și care este, fără îndoială, un loc care merită experimentat cel puțin o dată ăn viață.

În mare parte, majoritatea acțiunilor și festivalului se reunesc în Walking Street și este o zonă orientată spre turiștii din sudul orașului, cu cea mai mare concentrație de baruri, cluburi și cluburi din zonă scăldate în lumina neon a orașului.

Noaptea, trecerea mașinilor este oprită și devine o zonă unică și rebelă, cu spectacole picante și jocuri de bar, muzică la maxim și multă băutură, ceea ce îl face demn de o zonă unde puteți să petreceți până în zori.

În Soi Pattayaland puteți găsi o altă zonă similară în Soi 1, 2 și 3, cea din urmă fiind mai orientată spre publicul gay.

Hartă Pattaya