Parcuri Naționale din Thailanda

Thailanda este o țară cu un număr incredibil de parcuri naționale, mai ales datorită climatului tropical care favorizează aceste locuri în care fauna și natura se regăsesc pentru a crea locuri magice și unice cu peisaje spectaculoase.

În total, Thailanda are 102 parcuri naționale care reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice pentru frumusețea sa. Iar cum nu este posibil să le vizitezi pe toate în timpul călătoriei tale în Thailanda, vă prezint un top 10 cu cele mai frumoase parcuri naționale din țară.

10. Parcul Național Kaeng Krachan

Când vorbim despre rezervația naturală Kaeng Krachan din Thailanda, vorbim despre unul dintre cele mai mari parcuri naționale din toată țara asiatică, acoperite de pădure și faimoase pentru ceața densă care o acoperă dimineața în anumite luni ale anului (decembrie-martie). Are un număr mare de animale, deși cel mai important sunt, fără îndoială, cele 400 de specii de păsări și fluturi, dar poți să găsești și leoparzi, urși, câini sălbatici și elefanți.

Puteți face o plimbare prin parc cu o excursie cu barca pe râu și pe lac, în Kaeng Krachan veți găsi un loc interesant pentru a face trasee prin pădure, puteți admira sute de specii de păsări sau puteți urca pe unul dintre piscurile sale.

9. Parcul Național Khao Sam Roi Yot

Parcul montan Khao Sam Roi este foarte popular pentru un număr mare de motive, primul este că acesta este unul dintre cele mai vizitate parcuri din Thailanda datorită templului Kuha Karuhas, care se află în interiorul uneia dintre peșterile parcurilor. În acest moment trebuie să ști că budismul este o religie foarte respectată în Thailanda și că țara este plină de temple. Dacă călătoriți între lunile ianuarie și februarie, puteți participa la migrația păsărilor cu aproximativ 300 de specii în total.

Acesta este situat în provincia Prachuap Khiri Khan și în această rezervație veți găsi cabane pe plajă unde puteți petrece noaptea și unde puteți savura creveți proaspeți pescuiți în zonă. 

8. Parque NaȚional Kui Buri

Acest parc este aproape de granița cu Birmania, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa viața sălbatică din regatul Siam, specialitatea sa sunt elefanții deoarece în acest parc îi puteți găsi frecvent. Puteți explora parcul cu mașina proprie, dar pentru a vedea zonele protejate ale acestui parc natural, trebuie să închiriați un 4×4. Puteți găsi, de asemenea, bungalouri unde puteți petrece noaptea dacă ajungeți foarte obosit din explorare.

Dacă doriți să vizitați acest parc este recomandabil să o faceți în iunie sau iulie, care este cel mai uscat sezon, nu îl vizitați între mai și noiembrie deoarece ploile sunt foarte frecvente.

7. Parcul Național Muko Surin

Acest parc este format dintr-un grup de insule protejate în Marea Andaman, aceste insule au locuri incredibile de snorkeling cu ape limpezi cristaline, veți găsi, de asemenea, recife de corali impresionante și o mulțime de viață marină (pești colorați, broaște țestoase etc.)

În aceste insule aveți, de asemenea, zone bune pentru scufundări, dar cu siguranță cel mai recomandabil este să vizitați insula Koh Tao care este una dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări. Puteți face tururi organizate prin parcul marin sau să îl vizitezi singur, unele dintre insule au zonă de camping sau bungalouri pentru a dormi, fiind un loc ideal pentru a te relaxa câteva zile și a te bucura de natură.

6. Parcul Național Mu Ko Ang Thong

Dacă mai sus vorbeam despre Marea Andaman, acum este momentul să vorbim despre Golful Thailandei și este că Mu Ko Ang Marine Park este format din 42 de insule. Cea mai bună modalitate de a ajunge în acest parc este printr-o barcă, iar dacă vă plac caiacele aici sunt foarte populare. În parc puteți găsi o varietate mare de animale, cum ar fi vidrele, vierii, maimuțele și macaci, printre altele.


Are o mulțime de locuri pentru a face scufundări și snorkeling, insulele principale au plaje cu nisip alb și ape limpezi, astfel încât să vă puteți bucura de vizita dvs. în acest parc la maxim, de asemenea, au munți pe care îi puteți explora.

5. Parcul Național Mu Ko Similan

Ne confruntăm cu un alt parc marin din Thailanda, un arhipelag format din 11 insule pe coasta Mării Andaman, un loc perfect înconjurat de apă, păduri și plaje decorate cu recife de corali. Cel mai bun moment pentru a vizita acest parc marin este între decembrie și aprilie când apa este ideală pentru a face scufundări.

În unele dintre insule veți găsi hoteluri și restaurante, cum ar fi Ko Miang și Ko Simlan.

4. Parcul Național Erawan

Parcul Național Erawan este unul dintre cele mai cunoscute din Thailanda, situat în provincia Kanchanaburi, în partea de vest a Thailandei. Atracția numărul unu este cascada Erawan, o cascadă pe șapte niveluri, numită după un elefant al mitologiei hinduse, te vei bucura de fiecare moment, fie făcând o baie în bazinele naturale sau explorând oricare dintre peșterile sale.

Puteți ajunge ușor la Parcul Natural Erawan luând un autobuz din Kachanaburi, care durează aproximativ 1h 30min, există mai multe autobuze pe zi, dar vă sfătuiesc să luați unul la primele ore pentru a petrece mai mult timp în acest parc. Veți găsi o zonă de camping și bungalouri dacă doriți să petreceți noaptea în parcul național Erawan.

3. Parcul Național Khao Sok

Parcul Național Khao Sok este situat în provincia Surat Thani, este o rezervație naturală formată în principal din pădure și junglă, are o vegetație luxuriantă deoarece este una dintre cele mai ploioase zone din Thailanda. Puteți găsi păsări, căprioare, mistreți, pisici sălbatice și elefanți.

Este, de asemenea, cunoscut ca fiind locul unde se găsește cea mai mare floare din lume, Rafflesia Kerri, pe care o poți găsi numai în Khao Sok. Cea mai bună perioadă pentru a vizita acest parc natural este între iunie și octombrie, din aprilie până în iunie trebuie să fiți atenți deoarece are loc sezonul musonic, iar traseele pot fi foarte alunecoase.

2. Parcul Național Khao Yai

Parcul Khao Yai a fost declarat parc național în 1962. Este unul dintre primele din țară și este un loc cu o frumusețe unică, situat în centrul Thailandei și este popular de alpiniștii care se bucură de multe sesiuni de alpinism aici.

Dacă îți place viața sălbatică este locul perfect, puteți găsi leoparzi, maimuțe sau elefanți printre altele și, deși este neobișnuit puteți găsi chiar tigri, nu uitați să vizitați cascade sale, cea mai mare este cascada Haew Narok.

1. Parcul Național Ao Phang Nga

Multe dintre parcurile naționale din Thailanda au mare în plus față de vegetație, în special parcul natural Ao Phang Nga care este situat în sudul Thailandei, în provincia Phang Nga. Aveți multe lucruri de văzut în acest parc, deoarece are 42 de insule cu plaje uimitoare, stânci și peșteri misterioase de explorat.

Cel mai renumit loc de aici este insula James Bond, care primește mulți turiști, iar dacă doriți să explorați peșteri cu barca, cea mai bună opțiune este fără îndoială, peștera din Koh Panak.


Alte articole de interes: