Ghid turistic Pai Thailanda

Pai este un sat situat pe dealurile din nordul Thailandei, este mai puțin cunoscut decât frații săi mai mari Chiang Mai și Chiang Rai, dar este un oraș cu propria personalitate și cu o mulțime de naturalețe de care vă puteți bucura. Pentru a ajunge la el vă așteaptă o călătorie de trei ore de la Chiang Mai, unde vă puteți bucura de peisaje, Pai are tot ce ați putea dori dintr-un sat în junglele din nord. Pregătiți-vă să vă bucurați de această listă de lucruri de făcut în Pai.

Pai este un oraș plin de istorie culturală, cu o puternică influență din partea vecinilor săi birmanezi din vest, această zonă avusese un acces dificil până în 1990, când au terminat pavajul 1095 între Chiang Mai și Mae Hong Son.

Unde să vă cazați în Pai

În continuare veți găsi o listă cu cele mai bune locuri de cazare din Pai. Amintiți-vă că trebuie să rezervați anticipat pentru că în mod normal hotelurile din majoritatea zonelor din Thailanda se ocupă foarte repede.

Booking.com

Când mergi la Pai

În zona de nord a Thailandei tind să abunde mai multe ploi, pentru a călători în Pai cel mai bun timp este între noiembrie și februarie fiind sezonul uscat, temperaturile sunt mai reci în aceste luni, dar rar trebuie să purtați câte o jachetă vreodată , amintiți-vă că suntem într-o țară tropicală.

Din martie până în iunie temperaturile cresc, iar sezonul musonic începe între iunie și iulie până în jurul lunii octombrie.

«Burning Season» din Pai

În fiecare an, din luna februarie până în aprilie, se produce sezonul de ardere în nordul Thailandei. Atmosfera este tulbure, între maro și negru. Deși în Chiang Mai situația este cu adevărat critică, în Pai este, de obicei, mai multă ceață.

Burning Season aduce probleme respiratorii pentru localnici, care totuși folosesc arderea ca mijloc de eliminare a gunoiului. Este o practică socială care aduce și consecințe pentru turiști

La nivel turistic, este recomandabil să evitați zona în aceste date (din februarie până în aprilie), mai ales dacă suferiți de probleme respiratorii sau călătoriți cu persoane vulnerabile (copii și vârstnici).

Cum să ajungi la Pai

Pentru a ajunge la Pai, veți găsi autobuze zilnice care iau pasageri din Chiang Mai, Chiang Rai și chiar din Luang Prabang în Laos, cu toate acestea, cel mai popular traseu este cu motocicleta, libertatea de a călători timp de 3 ore prin dealurile din Chiang Mai merită , cele mai multe vizite la Pai sunt de obicei scurte de 3 sau 4 zile, astfel încât să puteți închiria bicicleta în Chiang Mai în acele zile și să călătoriți în acest oraș ascuns. Rețineți că trebuie să închiriați o motocicletă cu roți destul de rezistente care vă vor susține de-a lungul călătoriei.

Ce să vezi în Pai

Lord Caves

La o oră de la oraș, Mae Hong Son are unul dintre cele mai spectaculoase sisteme de peșteri calcaroase din sudestul asiatic. Aceste peșteri numite «Peșterile Domnului» sau «Lord Caves» sunt împărțite în trei părți și în ei ghidează ghizii locali cu plute de bambus prin râuri caverne și formațiuni de rocă, un loc care merită vizitat, precum și efectuarea călătoriei însoțit de vreun liliac.
Puteți cumpăra mâncare pentru a hrăni peștii din lac la intrare, în timpul vizitei în peșteri, puteți lua de pe barcă și puteți explora cavernele imense dintre stalactite, stalagmite și alte tipuri de calcar.

Cascada Mo Paeng

Nimic mai bun decât răcorirea într-o cascadă. Știți deja că în partea de nord a Thailandei nu veți putea să vă bucurați de plaje, această zonă oferă alte peisaje și experiențe pe care le veți trăi cu siguranță, absența plajelor pentru a înota a fost înlocuită cu vizitarea cascadelor. Puteți ajunge la cascada Mo Paeng în 15 minute cu motocicleta. Există mai multe zone de înot pe care le veți găsi rătăcite printre roci, dacă călătoriți în sezonul ploios, ar trebui să fiți atenți deoarece este de obicei mai abruptă și alunecoasă, apa este superficială, deci nu încercați să sarăți pe stâncă.

Pai Canyon

Luați-vă pălăria, o pereche bună de încălțări, luați un baston de explorator și pregătiți-vă pentru o plimbare bună până ajungeți la Pai Canyon, un loc spectaculos în care puteți admira priveliștile, vă puteți bucura de explorarea zonei. Cel mai bun moment pentru a-l vizita este la apus, când culorile mov și albastru vopsesc pereții de rocă din zonă, fiind situat la câțiva kilometri de centrul orașului pe Route 1095.

Excursii de trekking în Pai

Zonele Pany Canyon, Cascada Mae Yen, Cascada Mo Paeng și Parcul Național Huai Nam Dang sunt excelente pentru a explora pe cont propriu sau într-un grup, dacă doriți să experimentezi o experiență de drumeții în toată splendoarea ei, vă recomand să angajați de la agenții de trekking pe care le veți găsi pe strada principală din Pai, acești operatori vă oferă călătorii în satele tribale din munți și locuri îndepărtate inaccesibile fără ghid, pentru a vă bucura de natura Thailandei în starea sa cea mai pură.

Piața nocturnă

Nu toate locurile de vizitat în Pai sunt în afara orașului, deși aici nu veți găsi viața de noapte ca și în cele mai turistice orașe din Thailanda. Pai are o atmosferă plină de viață și este prietenoasă, în fiecare noapte pe Chatsongkram Road veți găsi o piață plină de magazine și vânzători cu tot felul de lucruri, cu o atmosferă mai intimă și mai artezanală, cu siguranță nu vă veți întoarce la hotel fără să cumpărați ceva.

Satul chinezesc Santichon

Santichon este un sat pitoresc pe care îl veți ajunge în urma căii spre cascada Mo Paeng, format din triburile din munții chinezi care au trecut prin Thailanda în 1950 pentru a scăpa de guvernul comunist, refugiații au format o comunitate foarte unită și primitoare și au devenit ceva de genul versiunii Chinatown în stil Pai.
Dacă călătoriți în acest loc nu ratați tradiționalul rață Yunnan foarte populară în zonă și panoramica sa. Santichon merită o vizită mai ales dacă veți vizita cascada care se află la jumătatea drumului.

Tirolina din Pai

Junglele din nordul Thailandei sunt un spectacol de priveliști, mai ales dacă le vedeți de sus. Pai a avut mai multe excursii cu tirolina în oraș, dar cele mai multe s-au închis, totuși, vă puteți bucura încă de unul dintre ele la 8 km distață de oraș.

Turul dvs. este de aproximativ 2 ore și jumătate și include masa de prânz și se termină la cascada din Pam Bok.

Vizitează elefanții din tabăra Thom

Foarte des, veți găsi informații despre animalele din taberele din Thailanda, în care nu sunt bine îngrijiți, poți fi liniștit când vă recomand pentru a vizita tabăra de elefanți din Thom, în timp ce multe dintre aceste locuri construiesc case din lemn ce incomodează animalele sau nu le hrănesc bine. În tabăra Elephant Thom oferă servicii umanitare, puteți hrăni elefanți și chiar înota cu ei într-un pârâu din jurul taberei.

Cu siguranță este un loc care oferă un mediu sigur și stabil pentru acești elefanți care au nu demult au fost folosiți în industria lemnului.

Aici încheiem această listă de lucruri de făcut în Pai. Bucurați-vă de călătoria dvs. în Thailanda. Carpe Diem!

Hartă Pai