Metformina 850: Sursa tinereții veșnice se află în Thailanda

Există sursa tinereții veșnice? Aparent da, dar nu are un format sursă, ci medicamente și se afla în Thailanda. Despre ce vorbim? Metformina 850, un medicament utilizat pe scară largă la diabetici care, potrivit celor mai cunoscuți experți în studiul îmbătrânirii, este una dintre cheile pentru menținerea țesuturilor și organelor tinere și sănătoase.

În timp ce acest medicament poate fi găsit în lumea occidentală, vânzarea sa este exclusiv cu rețetă. Pe de altă parte, în Thailanda, acesta este oferit ca un produs de vânzare în farmacie. Din acest motiv, călătorii din toată lumea profită de vizita lor pe aceste meleaguri pentru a lua doze de tinerețe în valizele lor.

Dar nu numai asta. Thailanda este locul ideal pentru relaxare, căutarea bunăstării prin terapii alternative, meditație, masaje și, de asemenea, pentru tratamente medicale în instituții de excelență cu cele mai bune costuri din lume.

Astăzi, vă vom spune mai multe despre Thailanda ca destinație pentru turismul medical și vom împărtăși tot ceea ce trebuie să știți despre metformină, un produs care pare să incetineasca bătrânețea și să asigure o viață mai sănătoasă.

Vârstnicia este o boală? Poate fi tratata?


David Sinclair este unul dintre principalii savanți ai îmbătrânirii în lume. Specializat în genetică, subiect în care lucrează ca profesor la Universitatea Harvard (SUA) unde lucrează și ca co-director al Centrului Paul F. Glenn pentru Biologia îmbătrânirii.

Acest om de știință de renume mondial a descoperit resveratrolul unei molecule care împiedică îmbătrânirea și este prezent în struguri și vin roșu. De asemenea, s-a concentrat pe studierea sirtuinelor (dintre care resveratrolul este un activator), denumirea prin care sunt cunoscute moleculele de longevitate.

Sinclair susține că bătrânețea este o boală și că boli precum diabetul, problemele cardiovasculare, cancerul sau Alzheimer sunt simptome ale acestei boli.

În Occident, unde ideile tradiționale sunt foarte stabilite, medicina nu poate lua în considerare acest nou mod de a vedea problemele de sănătate ale adulților în vârstă și ajunge să trateze fiecare simptom separat, fără a analiza sau a corecta cauza.

Cuvintele acestui profesor Harvard, rezonează puternic în mintea noastră, întrucât nu suntem obișnuiți să gândim în acest fel. Este atunci posibil să rămânem tineri? S-ar părea așa, dar nu este vorba doar de încetinirea îmbătrânirii, ci de a fi sănătos. Cum se poate realiza?

Potrivit lui Sinclair, cocktailul său pentru a rămâne sănătos și tinereț, cel pe care îl bea în fiecare dimineață, este următorul: 1 gr. de resveratrol, 750 mg de NMN și, în final, cel pe care îl ia noaptea, 500 mg de metformină.

Metformina 850: Ce este și pentru ce se utilizeaza?

Potrivit Sinclair, este un medicament care «ar putea amâna principalele boli ale îmbătrânirii umane». Și continuă să explice în cartea sa LIFESPAN, că este un derivat al unei biguanide, o moleculă naturală care este extrasă din Galega Officinalis, o floare cunoscută și sub numele de „Liliacul francez” sau „rue de capra”. Această floare a fost folosită ca medicament natural pe continentul european de secole. Jean Sterne, în 1957, a publicat un studiu cu beneficiile dimetilbiguanidei pentru tratarea diabetului de tip 2.

În urma acestui raport, metformina a fost utilizată la nivel mondial pentru a trata această boală și face parte din catalogul OMS cunoscut sub numele de Lista de medicamente esențiale.

Fiind considerat un medicament pentru diabet este ceea ce determină mulți medici să refuze să-l prescrie pacienților care nu suferă de această boală.

Ce boli poți preveni?

În acest moment, merită remarcat faptul că studiile acestui om de știință australian au fost testate nu numai la șoareci, ci și la oameni.

Acest medicament a fost asociat cu pierderea în greutate, nivelurile reduse de LDL și colesterolul. De asemenea, o performanță fizică mai mare și o protecție împotriva cancerului.

Există un studiu realizat cu 41.000 de pacienți. Aceste persoane între 68 și 81 de ani au luat metformină și au reușit să reducă bolile cardiovasculare, demența, depresia, fragilitatea și cancerul. Numerele o numără după cum urmează:

 • 41.000 de pacienți
 • Vârsta cuprinsă între 68 și 81 de ani.
 • Consumul medicamentului timp de 9 ani.
 • Reducerea demenței: 4%
 • Reducerea problemelor cardiovasculare: 19%
 • Reducerea depresiei: 16%
 • Reducerea fragilității: 24%
 • În plus, peste 25 de studii indică faptul că riscul de cancer pulmonar, colorectal, pancreatic și de sân poate fi redus cu 40%.

În plus, peste 25 de studii indică faptul că riscul de cancer pulmonar, colorectal, pancreatic și de sân poate fi redus cu 40%.

Metformina naturala sau nu?

După cum explicăm mai sus cuvintele Sinclair, acestea sunt molecule simple care sunt obținute de la o floare, liliacul francez, adică este un produs de sinteză care a fost găsit inițial în floarea respectivă.

Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că aceasta este originea acestui medicament, dar că este probabil să o consume natural, direct din plantă, fără efecte din cauza concentrației scăzute.

Toate studiile care demonstrează beneficiile metforminei au fost făcute din compusul pur. Nu există nici un tip de analiză sau dovezi științifice privind utilizarea acesteia direct de la sursa.

Metformina în clorhidrat

Clorhidratul de metformină este același ca metformina? Este același produs, dar prelucrat într-un mod diferit. Clorhidratul de metformina este prezentarea comercială a produsului, celebrul medicament de tip biguanid, aplicabil pacienților cu diabet de tip 2, recunoscut la nivel mondial.

Prezentările obișnuite ale acestui clorhidrat sunt: ​​500 mg, 850 mg și 1000 mg. Le puteți găsi atât în ​​format sirop, fie tabletă.

Metformina noaptea sau ziua?

Doza maximă zilnică indicată pentru tratamentul diabetului este de 2,55 g. În aceste cantități este recomandat să-l luați de două sau trei ori pe zi, cu sau după mese.

Totuși, pentru prevenirea îmbătrânirii este mai bine să începeți cu doze mai mici de comprimat de 500 mg, care trebuie luate noaptea, de preferință împreună cu cina, deși alți specialiști indică faptul că poate fi consumat dimineața, în timpul micului dejun.

Sinclair îl consumă noaptea, spre deosebire de restul cocktailului care îl consumă dimineața.

Principalele beneficii ale metforminei

Într-un articol publicat recent de revista Mujer Hoy, Sinclair afirmă că metformina „stimulează longevitatea și protejează împotriva riscului de cancer, hipertensiune și Alzheimer.” Potrivit acestui expert, acest lucru se datorează faptului că medicamentul stimulează enzima AMPK.

Anumite studii efectuate la 180.000 de pacienți arată că persoanele în vârstă cu diabet zaharat de tip 2 care au luat medicamentele au supraviețuit celorlalți care, fără să sufere de o astfel de boală, nu au luat-o.

Dar acest lucru nu este totul, să vedem ce alte efecte pozitive are acest medicament:

 • Scade nivelul glicemiei atât în ​​timpul postului, cât și în repaus (la început) și după mese.
 • Reduce și întârzie absorbția glucozei intestinale.
 • Acesta scade glucoza produsă la nivelul ficatului și facilitează stocarea organismului sub formă de glicogen.
 • Crește sensibilitatea mușchilor și țesuturilor la insulină favorizând încorporarea zaharurilor.
 • Nu generează hipoglicemie de la sine, deoarece nu intervine în secreția insulinei din pancreas.
 • Reduce riscul bolilor cardiovasculare la pacienții cu diabet zaharat.
 • Ajută la reducerea greutății, a trigliceridelor și a colesterolului LDL și la scăderea dorinței de a mânca atunci când nu este nevoie reală.
 • Este utilizat în sindromul ovarului polichistic, steatohepatita non-alcoolică și pubertatea precoce, deoarece sunt condiții care generează rezistență la insulină.
 • Acesta poate împiedica pacienții tratați cu antipsihotice atipice să crească în greutate.
 • La pacienții cu tulburări ovulatorii, permite generarea unei ovulații mai bune și creșterea fertilității. De asemenea, poate reduce avorturile și diabetul gestațional.

Acestea și alte beneficii sunt cele indicate pentru consumul de metformină. Cu toate acestea, multe utilizări nu sunt încă aprobate oficial sau suficient studiate. Prin urmare, este recomandabil să consultați întotdeauna un medic înainte de a începe tratamentul cu acest medicament.

Metformina servește pentru a slăbi?

Cel mai bun și mai eficient tratament pentru pierderea în greutate este o dietă sănătoasă și controlată și o activitate fizică. Cu toate acestea, de multe ori nu sunt suficiente și sunt necesare alte instrumente care să ajute în acest proces.

Deși este adevărat că practic niciun medic nu va prescrie direct acest compus pentru a slăbi, în multe cazuri au fost raportate efecte secundare în acest sens.

Acest hormon despre care am vorbit atât de mult astăzi, își are originea în pancreas și este cel care îmbunătățește consumul de glucoză din sânge, de exemplu, stimulând lipocitele la producerea de grăsime în peretele abdominal.

Metformina, prin controlul insulinei, ar regla acumularea de grăsime și ar controla dorința noastră de a mânca.

Are metformina reacții adverse?

Ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe oricine dorește să înceapă un tratament cu orice medicament este să știe efectele secundare ale acestuia. Și este foarte bun, pentru că toate medicamentele le au.

Prin urmare, metformina nu face excepție, deși este foarte sigură și nu au fost raportate efecte grave în majoritatea cazurilor, aceasta poate oferi efecte secundare cu o magnitudine diferită, inclusiv:

Generați hipoglicemie dacă este administrat în timpul exercițiilor fizice intense.
Probleme gastrointestinale: vărsături, diaree, anorexie, dureri de stomac, greață și gastrită.
Modificați gustul, oferind un anumit gust metalic.
De asemenea, poate avea un efect foarte grav, dar rar, acidoza lactică care are legătură cu acumularea de acid lactic în sânge. Prin urmare, utilizarea sa nu este recomandată la pacienții cu insuficiență renală, cardiovasculară sau hepatică.

Metformina în Thailanda: Unde o găsești?

După cum am spus deja, cea mai mare parte a lumii consideră acest medicament ca fiind indicat doar pentru tratamentul diabetului de tip 2 și a altor boli specifice legate de insulină. Prin urmare, puteți obține medicamentul în aceste locuri, doar dacă primiți o rețetă medicală.

Cu toate acestea, în Thailanda, atât în ​​Bangkok, cât și în orice alt oraș, îl puteți găsi la teză în farmacie.

A lua medicament acolo este foarte simplu. În orice farmacie îl puteți comanda și nu vă vor cere nicio rețetă. Este important de reținut că este metformină cu toate controalele medicale. De exemplu, îl puteți găsi pe cel vândut sub marca GLUCOPHAGE 50 (metformină de 500 mg) de la Merck, un laborator de renume mondial. Dar aceasta este doar o opțiune, veți găsi alte companii farmaceutice și diverse concentrații.

În Thailanda puteți cumpăra 50 de tablete de Metformin Merk, pentru 500 mg pentru 25 de THB.

Turismul medical in Thailanda

Indiferent de posibilitatea de a găsi Metformin în formă gratuită în Thailanda, adevărul este că această țară este favorită pentru persoanele care fac turism medical.

În aceste meleaguri puteți găsi numeroase variante de servicii medicale, estetice și alte servicii legate de sănătate, motiv pentru care este una dintre destinațiile ideale pentru a vă relaxa, a trata o patologie, a dezactiva și a vă dedica.

Numerele o exprimă singure:

În 2017, pacienții internaționali au generat aproximativ 1,5 miliarde USD în Thailanda.
Acest venit a crescut între 3 și 4% față de 2016.
2,4 milioane de turiști vizitează țara din motive medicale.
De ce este asta? Nu numai că Thailanda oferă o gamă largă de activități pentru relaxare și bunăstare, dar are și medicamente de prim nivel la un cost mult mai convenabil decât în ​​multe țări occidentale.

În ceea ce privește relaxarea și bunăstarea, aceasta are unele dintre cele mai paradisiacale plaje din lume. Pe lângă faptul că vă bucurați de mare, soare și nisip, puteți profita de o gamă largă de servicii care vă permit să lăsați stresul în urmă și să atingeți echilibrul:

Spa: în această țară veți găsi cea mai largă gamă de terapii pentru bunăstare, atât curative, cât și preventive. Sute de stațiuni de lux oferă diverse tehnici de renovare, relaxare și masaj în spa-urile lor.
Meditație: Thailanda are temple spectaculoase și centre de meditație în toată geografia. Sunt locuri în care tailandezii și străinii sunt invitați, de asemenea, să învețe lecțiile lui Buddha. În cadrul lor, ca parte foarte importantă a budismului, găsim meditația. O activitate care permite găsirea păcii interioare, liniștirea minții și întâlnirea cu sine.
Masaje thailandeze: de asemenea, cu rădăcini budiste, aceste masaje urmăresc realizarea unei comuniuni între corpul fizic și energetic. O parte din baza că organismul este acoperit de linii de energie invizibile și lucrează asupra lor, încercând să le echilibreze pentru a ajunge la Prana, adică energie vitală și a elimina blocajele.
În ceea ce privește medicina, Thailanda are unul dintre cele mai apreciate sisteme medicale din lume, motiv pentru care este atât de frecventat de turismul de sănătate. Care sunt motivele pentru asta? Următoarele:

Spitalele din Thailanda și alte centre medicale funcționează cu standarde înalte de calitate. Multe dintre ele chiar au certificări internaționale, cum ar fi JCI, garantează că această țară a obținut în 2002, fiind prima din Asia care a obținut-o. Multe dintre centrele sale medicale au astăzi acest sigiliu de calitate.
Atât medicii, cât și alți profesioniști din domeniul sănătății sunt foarte pregătiți și oferă servicii de calitate excelentă.
Costul serviciilor este semnificativ mai mic decât în ​​țările occidentale, precum SUA, fără a pierde excelența medicală.
Ei folosesc tehnologie avansată pentru îngrijiri medicale, care este un alt beneficiu al acestui sistem de sănătate.
Acestea oferă un serviciu excelent și oferă schimburi foarte apropiate, nefiind nevoite să se ocupe de liste lungi de așteptare.

Concluzii

Thailanda este una dintre cele mai potrivite destinații pentru turismul medical, relaxarea și urmărirea bunăstării. În plus față de găsirea mai multor tratamente și terapii de înaltă calitate și costuri excelente, puteți găsi, de asemenea, medicamente contra-counter, cum ar fi metformin.

Deși Metformina 850 mg, 500 mg și 1000 mg sunt medicamente sigure, este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist înainte de a efectua tratamentul.

Cu toate acestea, ca orice medicament, metformina are contraindicații, de la mici disconfort gastric la boli cu adevărat grave. Prin urmare, consultați medicul înainte de a-l consuma.

Acum, niciun profesionist din această parte a lumii nu vă va prescrie acest medicament decât dacă sunteți diabetic sau aveți vreo boală pe care este testat medicamentul. Nu îi voi recomanda utilizarea în niciun alt caz. Mult mai puțin pentru a-ți crește longevitatea, deoarece bătrânețea nu este considerată o boală.

Vedeți, sursa tinereții există și vine sub formă de tabletă, dar pare greu de obținut în aceste latitudini. Thailanda o pune la dispoziție pur și simplu solicitând-o la farmacie, dar trebuie sa o consumati responsabil și sa-ti consulți medicul.

Întrebări frecvente (FAQ)

1.Unde poti sa cumperi Metformina 850?
Poate fi găsit în lumea occidentală, deși vânzarea sa este exclusiv cu prescripție medicală. Cu toate acestea, în Thailanda, este oferit ca un produs farmaceutic fără vânzare.

2. Clorhidratul de metformină este același ca Metformina?
Este același produs, dar prelucrat într-un mod diferit. Clorhidratul de metformina este prezentarea comercială a produsului, celebrul medicament de tip biguanid, aplicabil pacienților cu diabet de tip 2, recunoscut la nivel mondial.

3. Ce beneficii are Metformina 850 pentru corpul uman?
Acestea sunt câteva dintre avantajele sale:
Scade nivelul glicemiei atât în ​​timpul postului, cât și în repaus (la început) și după mese.
Reduce și întârzie absorbția glucozei intestinale.
Acesta scade glucoza produsă la nivelul ficatului și facilitează stocarea organismului sub formă de glicogen.
Crește sensibilitatea mușchilor și țesuturilor la insulină favorizând încorporarea zaharurilor.
Nu generează hipoglicemie de la sine, deoarece nu intervine în secreția insulinei din pancreas.
Reduce riscul bolilor cardiovasculare la pacienții cu diabet zaharat.
Ajută la reducerea greutății, a trigliceridelor și a colesterolului LDL și la scăderea dorinței de a mânca atunci când nu este nevoie reală.
Este utilizat în sindromul ovarului polichistic, steatohepatita non-alcoolică și pubertatea precoce, deoarece sunt condiții care generează rezistență la insulină.
Acesta poate împiedica pacienții tratați cu antipsihotice atipice să crească în greutate.
La pacienții cu tulburări ovulatorii, permite generarea unei ovulații mai bune și creșterea fertilității. De asemenea, poate reduce avorturile și diabetul gestațional.

4. Are Metformina 850 reacții adverse?
Le poți avea. Unii dintre cei care s-au înregistrat sunt următorii:

Generați hipoglicemie dacă este administrat în timpul exercițiilor fizice intense.
Probleme gastrointestinale: vărsături, diaree, anorexie, dureri de stomac, greață și gastrită.
Modificați gustul, oferind un anumit gust metalic.

5. Unde găsiți Metformina în Thailanda?

În Bangkok, precum în orice alt oraș, îl puteți găsi la teză în farmacie. A lua medicament acolo este foarte simplu. În orice farmacie îl puteți comanda și nu vă vor cere nicio rețetă.

6. Cât costă Metformina în Thailanda?

Este foarte economic. Pentru a vă face o idee: în cea mai mare parte a lumii costă mai puțin de 5 dolari. În Thailanda puteți cumpăra 50 de tablete de Metformin Merk 500 mg pentru 25 de bahts.