Insula Poda din Krabi – Koh Poda

Insula Koh Poda este cunoscută de turiști sub denumirea de Poda Island. Este o mică insulă calcaroasă, situată la doar 25 de minute de Peninsula Railay, în provincia Krabi. Are o formă rotundă și se află la sud de Thailanda, nu are mai mult de un kilometru în diametru. Este acoperită de palmieri tropicali care sunt încărcați de nuci de cocos, umbrind plaja cu un nisip foarte fin alb. 

Insula are un recif de corali care se află la doar 20 de metri de coastă, acest loc este caracterizat prin faptul că este opțiunea perfectă pentru turiștii care doresc să se bucure de o plajă definită drept paradis. Dacă călătorești în Krabi, acest insulă trebuie să fie pe agenda ta de călătorie, astfel încât să te poți bucura de o zi întreagă a acestui loc fantastic. Pentru turiștii thailandezi este una dintre destinațiile preferate.

Ce să faci pe insula Koh Poda


Koh Poda are plaje perfecte, care sunt scăldate de razele soarelui și de apă cristalină. Insula are un rând de palmieri și copaci care dau locului zone umbroase pentru a se refugia în zilele toride. Aceste plaje sunt fantastice pentru activități precum înot, snorkeling, caiac, culcat pe nisip și relaxare la soare sau orice băutură cu fructe tropicale. Una dintre cele mai proeminente atracții ale Koh Poda este o stâncă calcaroasă care se află în mijlocul mării.

La intrarea pe insulă, puteți găsi singurul loc de cazare disponibil, are un restaurant și oferă opțiunea de ședere dacă doriți să petreceți o noapte pe această insulă tropicală.


În împrejurimile Koh Poda puteți de asemenea să faceți o excursie și să vizitați câteva insule pe care le are Insula Poda, care sunt Koh Kai și Koh Poda Nok, acesta din urmă este cel mai popular pentru că în ea puteți vedea recife de corali care se găsesc la vest de acea insulă.

Sfaturi pentru a vizita Koh Poda

Vizitarea insulei Koh Poda este o experiență fantastică și, astfel încât nimic nu vă strică șederea în acest loc, iată câteva sfaturi și recomandări de care ar trebui să țineți cont.

  • Plaja Koh Poda nu are prea mulți turiști ca și cea din Koh Phi Phi, de aceea acolo puteți profita pentru a face cele mai bune fotografii ale locului.
  • Pe această plajă veți găsi un mic magazin de băuturi, puteți găsi, de asemenea, un loc mic unde pregătesc mâncare specifică thailandeză, dar trebuie să fiți atenți cu condimentele.
  • Pe Insula Poda aveți doar cazare care este formată din mici bungalouri. Trebuie să rețineți că există doar energie electrică de la 6 după-amiaza până la miezul nopții.
  • De la ora 2 după-amiaza, insula începe să fie puțin goală, așa că vă puteți bucura de mai mult din mediul său natural, deoarece la acea oră apa este mai bună.
  • Nu uitați că pentru a intra pe această insulă trebuie să plătiți un bilet, deoarece face parte din Parcul Național, iar valoarea biletului este investită în întreținerea facilităților.

Unde să petreci noaptea?

Dacă sunteți în căutarea unui loc unde să stați, cel mai bine este să stați în Krabi și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea este întotdeauna destul de proastă, ori de câte ori vizitez Krabi stau la hoteluri din centru care au calitate/preț imbatabilă.

Aici vă las hotelurile mele preferate, astfel încât să nu aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când hotelul dvs. nu este atât de frumos cum vă așteptați, cei de pe această listă nu dau greș:

Cum să ajungeți la Koh Poda

Pentru a ajunge la Koh Poda este foarte simplu dacă ne aflăm în orașul Krabi sau în Ao Nang, deoarece nu trebuie să luăm decât o barcă care oferă serviciile lor de transfer în zonă. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți excursia la cele patru insule.

Informații despre Ko Poda, Thailanda:


Locație: provincia Ko Poda Krabi, Thailanda
Alte locuri în apropiere: Railay Beach, Ao Nang Beach și Nopparat Thara

Hartă Poda Island