Insula Ko Ngai din Krabi

Ko Ngai este o parte a provinciei Krabi, cu toate acestea, este mai aproape din punct de vedere geografic de Trang și, în general, se crede că face parte din grupul de insule care alcătuiesc Trang. Această insulă este accesibilă de la digul Pak Meng sau prin excursii de o zi din Koh Lanta. Insula este foarte mică, în timpul săptămânii este aproape nevizitată, însă în weekend este de obicei plină de turiști thailandezi.

Această zonă este foarte renumită, deoarece vizitatorii sunt atrași de faimoasa Peșteră de Smarald de pe insula vecină Ko Muk, care este o peșteră prăbușită care se află în centrul insulei. Intrarea în peșteră este eșalonată, acolo multe bărci sunt parcate în umbra stâncii abrupte. Această peșteră are un tunel de aproximativ 80 de metri, care este întunecat, apoi ajunge la o lagună verde, care este situată în centrul insulei.

Cazare în Ko Ngai


Puteți sta în Krabi sau Koh Lanta pentru a vizita în timpul unei zile insula Ko Ngai, deși această insulă are cazare, opțiunile sunt foarte reduse și, datorită apropierii de Krabi și Koh Lanta, acestea sunt cele mai bune opțiuni pentru a vă bucura de cazarea din zonă. Iată recomandările hotelurilor pe care le-am încercat, astfel încât să vă puteți bucura de o vacanță perfectă:

Ce să vezi și să faci în Ko Ngai

Principala activitate pe care o puteți face în Ko Ngai este să vă bucurați de vederea insulitelor care au modificări carstice. De asemenea, vă puteți relaxa și bucura de apă și de nisipul ei alb. Alte activități care se pot face sunt scufundări și snorkeling, astfel încât puteți observa viața subacvatică și coralii, deși cea mai bună insulă pentru scufundări este Koh Tao.

În mod similar, dealurile Ko Ngai oferă vizitatorilor plimbări fabuloase în jungla virgină. De asemenea, puteți lua un caiac și observa insula de la mare. Puteți face, de asemenea, o excursie de pe această insulă către insulele din apropiere, de asemenea, către Peștera de Smarald din Ko Mook, care este una dintre cele mai faimoase atracții.

Cum să ajungeți la Ko Ngai

Dacă doriți să ajungeți la Ko Ngai, va trebui să călătoriți din Pak Meng Pier din Trang, pentru că este mai aproape și durează aproximativ 45 de minute. Puteți face călătoria și cu bărcile de excursie de la Ko Lanta doar în lunile noiembrie și aprilie. Această insulă este situată mai la sud de provincia Krabi, care se află la aproximativ 30 de kilometri sud de Ko Lanta.
Pentru a ajunge de la Ko Lanta, puteți lua serviciul de feribot până la Ko Ngai, sau puteți închiria o barcă longtail atunci când este sezonul de vârf. De la Bangkok, există zboruri către Trang, unde puteți lua bacul pentru a ajunge la Ko Ngai, puteți rezerva direct pe site-ul său.

Hartă Ko Ngai