Krabi - Thailanda

Dacă doriți să călătoriți în Asia și visati la o destinație de soare și de plajă, Thailanda este locul perfect, mai ales când vine vorba de Krabi. Aceasta este una dintre regiunile cu cea mai mare industrie turistică din țară, milioane de călători o aleg ca destinație, deoarece oferă peisaje cu adevărat paradisiacale cu recife, peșteri, stânci, izvoare termale, jungle și chiar teritorii virgine.

În plus față de peisajele sale, oferă un set excelent de locuri de vizitat și activități pentru a petrece un timp distractiv, pentru toate gusturile și tipurile de turiști, de la backpackers, cupluri și familii. Oricine ajunge în Krabi nu va dori să plece. Trebuie remarcat faptul că această regiune este principala destinație pentru mulți alpiniști din întreaga lume, călătorind doar în acest scop.

Unde este Krabi?


Provincia Krabi este situată pe malul Mării Andaman, la sud de coasta de est, la gura râului Krabi. Este o provincie cu un parc național, un număr imens de insule în vecinătate și capitala sa are același nume, împreună cu Bangkok, Chiang Mai și Phuket este una dintre destinațiile cele mai vizitate din Thailanda.

Ca un fapt important, se remarcă faptul că coasta acestei provincii a fost destul de afectată de tsunami în decembrie 2004 și a suferit pagube serioase, însă a fost salvată și continuă să fie destinația turistică favorita a turistilor. Profitați de acest ghid de călătorie spre Krabi și pregătiți cea mai bună calatorie a dumneavoastră.

Bucurați-vă de călătoria dvs. în Krabi!

Unde să vă cazați în Krabi?

Să alegeți o cazare în Krabi nu este o sarcină tocmai ușoară, deoarece este o zonă cu un potențial turistic ridicat, iar opțiunile de cazare sunt enorme. Dar cel mai important lucru este că există întotdeauna o alternativă pentru toate buzunarele, atât pentru backpackers, cât și pentru cei cu bugete medii, precum și pentru cei care caută lux și exclusivitate.

Top cele mai bune locuri de cazare în Krabi

Booking.com

Vremea în Krabi

Krabi este o provincie foarte specială, are o climă tropicală care este fabuloasă aproape tot timpul anului, temperaturile sale maxime fiind cuprinse între 30 și 31 ° C, în timp ce temperaturile minime sunt cuprinse între 23 și 24 ° C. Clima din Krabi are 2 sezoane specifice:

Sezonul uscat: acesta se întinde de la luna noiembrie până în luna aprilie, soarele strălucește cu intensitate mai mare și căldura poate fi destul de implacabilă. Acesta este momentul în care Krabi primește cel mai mare aflux de turiști, dar cel mai bun moment pentru a vizita este între decembrie și februarie, când temperaturile sunt în jurul valorii de 28 ° C și există o briză perfectă rece pentru a va pueta bucura de plajele sale.

Sezonul ploios: în această provincie, ploile scad din mai până în octombrie numit și sezonul musonilor. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că plouă câteva zile la rând sau cu o intensitate mare. În general, precipitațiile apar la sfârșitul zilei, în timpul amurgului și nu durează mult, în timpul zilei sunt întotdeauna întrerupte de perioade lungi de soare. În plus, în acest moment prețurile de cazare și alte servicii tind să fie mai ieftine.

Turism în Krabi – Ce poți să vezi și să faci în Krabi

Krabi este, fără îndoială, una dintre destinațiile turistice din Thailanda prin excelență, este un adevărat paradis, un dar al naturii. Aici este posibil să vă bucurați de cele mai bune plaje, cele mai incredibile apusuri de soare și un număr extraordinar de activități diferite, printre care se disting sporturile de apă.

Unul dintre primele puncte de vizitat este capitala sa Krabi, este un loc liniștit, cu cafenele și restaurante excelente, precum și o ofertă economică de cazare. Urmeaza Ao Nang, un oraș mic care este la numai 15 minute de Krabi și este considerat de unii ca fiind capitala provinciei, deoarece este un punct de legătură cu alte insule.

Khanap Nam Khao este un loc care trebuie vizitat pentru a cunoaste Krabi complet, este vorba de doi munți de 100 de metri înălțime, care se află pe malurile râului Maenam. Este considerat unul dintre cele mai importante simboluri ale insulei Krabi și are peșteri de stalactiți și stalagmite. De asemenea, vă permite drumeții și o vizită la o pădure de mangrove.

Khao Phanom Bencha National Park are paduri intacte și luxuriante, are cascada Huay și cascada Huay Sade. În cazul în care nu sunt suficiente, are trasee pentru drumeții și chiar puteti face campament pe ea.

Lacul Verde se afla la 28 de kilometri de oraș, cu opt piscine naturale pentru a vă relaxa, cascada Namtok Ron Khlong Thom este situată într-o zonă forestieră unde există și izvoare termale. De asemenea, se remarca canalul Pa Phru Tha Pom Khlong Song Nam, în care converge apa de mare și apă proaspătă și arată ca o piscină naturală, nu puteți rata insule precum Ko Ngai, Chicken Island sau Tup Island.

Insulele Hong, Ko Jum, Emerald Pool și Koh Poda sunt de asemenea printre cele mai spectaculoase destinații pe care le puteți vedea în provincia Krabi.

Muzeul Watkhlong Thom este un loc ideal pentru a cunoaște istoria, printre exponatele sale fiind uneltele de bronz, rămășițele de ceramică veche, monede metalice și piese de piatră decorate. Un templu mare de vizitat în Krabi este, fără îndoială, Wat Tham Sua.

Pe de altă parte, Krabi este ideal pentru sporturi nautice, de exemplu, caiac, ideal în golful Ao Thalane, o pădure de mangrove cu mici lagune, perfectă pentru a practica caiac. Este o garanție a unei călătorii liniștite și relaxante, puteți face excursii de o zi întreaga.

În ceea ce privește raftingul, este extraordinar, puteți face chiar și 5 și 9 km și este o adevărată aventură cu o excursie de o zi. În ceea ce privesc  scufundările, în jurul Ao Nang este o activitate foarte frecventă, de asemenea, pe insulele Phi Phi, unde se practică tot timpul anului. Dacă este vorba de alpinism, Tonsai este locul preferat pentru sportivii din întreaga lume.

Pentru plaje, printre favorite sunt cele ale Railay Bay, este înconjurat de stânci și poate fi accesat numai pe mare, oferă și posibilitatea de a practica sau de a face caiac și alpinism, este, de asemenea, foarte recomandat Nopparat Thara.

Cele mai bune tururi și excursii în Krabi

Krabi este înconjurat de insule mici și frumoase, așa că după ce vizitați orașul, orașele, muzeele, atracțiile naturale și cele mai bune plaje, este minunat să faceți una sau chiar mai multe zile, să faceți excursii de cele mai distractive și să cunoașteți împrejurimile. Mai jos, un ghid cu cele mai interesante excursii și expediții.

Excursie la cele 4 Insule

Vizitați cele mai populare locuri din zona Railay, vorbim despre cele 4 Insule, locuri impresionante care va vor fi înregistrate în retină, aceasta excursie are două vizite la puncte de snorkeling incredibile, unul în timpul zilei și celălalt în timpul nopții pentru a vedea planctonul bioluminiscent.

In această excursie veți vizita plaja Railay, faimoasa insulă Poda, insula Tup și Chicken Island, cele 4 locuri mai carismatice ale Railay.

Excursie la Insulele Phi Phi

Nu cunoașteți insulele Phi Phi? Este unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Thailanda; nisip alb, ape cristaline, snorkel cu pești tropicali …

Bucurați-vă de o excursie o zi intreaga la insulele Phi Phi care oferă locuri precum Insula Bamboo sau Peșterile Viking, bucurați-vă de un bufet de pe plajă și fructe tropicale.

Alte opriri sunt de asemenea făcute pentru a face o baie fără egal pe plaje și snorkel. Este important să rețineți că Koh Phi Phi Lee este una dintre cele mai importante și celebre insule, deoarece a fost locul unde a fost filmat The Beach.

Excursie la insulele James Bond

Insula James Bond, această insulă celebră și populară este situată în Phang Na Bay și include explorări de canoe în peșterile și stâncile insulelor, cum ar fi Tapi și Thalu, insula James Bond este cu siguranță o vizita obligatorie dacă vă veți petrece vacanța în Thailanda.

Este un loc magic care apare în toate cărțile poștale tropicale din întreaga lume, un golf frumos unde vă puteți bucura de o baie și unele privelisti pe care le puteți găsi aici.

Excursie la insula Hong

Vizitarea acestui loc este ca și cum ați face o evadare extraordinară, insula se remarcă prin peisajele sale frumoase și plaja impresionantă cu ape transparente. În același timp, permite două opțiuni, puteți merge cu barca cu motor și puteți face această călătorie să dureze doar o jumătate de zi.

O altă opțiune este de a merge cu barca de pescuit ca o modalitate foarte bună de a face caiac și a petrece întreaga zi acolo. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, puteți să vizitați laguna și să faceți o baie răcoritoare sau un snorkel, datorită bunătății apelor sale mari.

Cele mai bune plaje din Krabi

Fără îndoială, Krabi este cea mai bună destinație pentru iubitorii de soare, plajă și nisip. Puteți găsi un număr considerabil dintre acestea cu cele mai multe peisaje și vederi paradisiace, în care predomină toate nisipurile albe și fine și apele cu o nuanță impresionantă și fermecătoare de verdeț turcoaz.

Plaja Phra Nang

Plaja Phra Nang din Railay este una dintre cele mai faimoase și există cei care o consideră cea mai bună, este destul de mare, nisipul este foarte fin și apele sale transparente și turcoaz. În plus, pe o parte este o peșteră cu ofrande.

Railay Beach

La vest, în Railay, există o altă plajă, cea mai mare din golf unde sosesc bărcile. Este foarte frumoasă, uluitoare și unică, deoarece este înconjurată de stânci, este de asemenea plaja cu cea mai mare ofertă de cazare si cele mai multe hoteluri.

Plaja Tonsai

Aceasta este o plajă autentică pentru bacpackeri și călători mai tineri, precum și pentru alpiniști. Tonsai Beach are o atmosferă foarte relaxată, are pensiuni foarte ieftine, are doar o stațiune și o mare parte din extinderea sa este încă virgină, o caracteristică care îi conferă un aspect mai interesant.

Insula Poda

Koh Poda este o insulă virgină, plaja ei are nisip fin alb, perfecta pentru zilele de soare liniștite, cum ar fi plaja din Insula Hong. În ceea ce privește plaja Ao Nang nu este la fel de faimoasa sau atractiva ca ceilalți din Krabi, dar este, de asemenea, frumos și un loc pentru a merge să se bucure de soare, dacă stați la unul din hotelurile din zonă.

Plaja Tubkakek

Această plajă este la doar 30 de minute de orașul Ao Nang, este mica, singuratica și privata, perfect pentru cei care caută câteva zile de relaxare completă. Apele sale par a avea aspectul unei piscine mici, unde puteți face o baie în orice moment al zilei.

Trebuie remarcat faptul că pe această plajă, datorită intimității sale, nu are multe locuri unde puteți servi masa, astfel încât cei mai mulți dintre cei care vizitează plaja rămân la masa în locurile unde se află cazați.

Phra Nang Cave Beach

Aceasta este o plajă magnifică încă virgină, care oferă nisip alb și ape cristaline. Deși nu poate fi accesată decât cu barca, este vizitată în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume și oferă o atmosferă de liniște și relaxare totală, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de soare și să înoate în liniște totală.

Trebuie remarcat faptul că are trasee de drumeții și permite practicarea cățărării pe stânci, scufundări și snorkeling pentru cei mai adventuroși și iubitori de adrenalina. Aceasta este situata în interiorul unui complex de lux, iar peșterile oferă priveliști incredibile.

Transport: Cum să te misti în jurul provinciei Krabi

Thailanda are un sistem excelent de transport, este una dintre țările asiatice cu cea mai mare industrie turistică, deci există întotdeauna mai multe opțiuni de alegere, care depind de buget, gusturi și experiența călătorului. În acest sens, Krabi, fiind una dintre principalele destinații turistice din Thailanda, are opțiuni excelente și interesante pentru a vă deplasa prin provincie.

Songthaew: una dintre cele mai comune alegeri este songthaew, acesta este un vehicul de tip camion care are 2 rânduri de scaune, situate unul față de celălalt. Este un mijloc de transport foarte utilizat în Thailanda deoarece este unul dintre cele mai economice.

Autobuzul: De asemenea, puteți utiliza diferitele linii de autobuz, care sunt operaționale toată ziua, are multe opriri regulate, deși vă pot lăsa în alt loc specific, dacă pasagerul îi cere.

Taxi și mototaxi: taxiul este o altă opțiune de transport, dar moto taxi iese în evidență pentru că oferă cele mai mici tarife și este cel mai rapid mod de a ajunge oriunde doriti in intreaga provincie Krabi. Ambele se găsesc pe toate străzile orașului.

Tuk-tuk: Tuk-tuk-urile sunt foarte renumite în toată Thailanda și Krabi nu face excepția, acesta este un vehicul cu triciclu motorizat, în care poți să-ți duci bagajele fără nicio problemă. Este una dintre opțiunile cele mai solicitate de turiști.

Închiriere de mașină și motocicletă: Dacă nu v-a convins niciuna dintre opțiunile de mai sus puteți închiria o mașină sau motocicleta, de obicei au prețuri destul de mici.

Deplasarea de la o insulă la alta: în ceea ce privește modul de a vă deplasa între diferitele insule ale provinciei, există o mulțime de bărci întotdeauna disponibile, în special în sezoanele de vârf, unde Krabi primește o cantitate mare de călători, turiști și vizitatori.

Harta orașului Krabi

Vă oferim o hartă a orașului Krabi, astfel încât să aveți un ghid complet al întregii provincii și a fiecăruia dintre cele mai importante locuri turistice, astfel încât să nu ratați nici una dintre ele și sa le puteți accesa fiecare cu cea mai mare ușurință și confort. O puteți vedea de fiecare dată când aveți nevoie, așa că vă invităm să o salvați pentru a o accesa în orice moment.