Scufundări și Scuba Diving în Koh Tao

Thailanda este una dintre cele mai spectaculoase țări asiatice, natura sa frumoasă, cultura variată și aromele diferite,  o face destinație perfectă pentru toți călătorii care doresc să vadă peisaje paradisiace și să facă cunoștință cu o cultură total diferită. Una dintre cele mai importante atracții din Thailanda sunt plajele sale paradisiace și apele cristaline care se ascund în interior.

Activitatea preferată a multor călători este scufundarea și locul perfect pentru a face acest lucru este Koh Tao, un loc magic ales ca destinație de mii de turiști pe tot parcursul anului, pentru a se scufunda în apele sale cristaline, a le explora și a se bucura de spectaculosul peisaje marine.

Veți avea îndrumarea profesioniștilor în domeniul scufundărilor, în cazul în care nu ați practicat niciodată, vor fi bucuroși să vă ajute și să vă învețe tot ce trebuie să știți pentru a vă bucura de aceste ape la maxim.

Cursuri de scufundări în Koh Tao


Dacă obiectivul tău în Thailanda este să te scufunzi în fabulosul Koh Tao, dar nu ai cea mai mică idee despre cum să o faci, vă recomandăm să continuați să citiți, pentru că vă vom oferi sugestii pentru a găsi cel mai bun curs de scufundări din Koh Tao.

Verificați prețurile la cursuri de scufundări în Koh Tao în cel mai bun ghid veți găsi despre scufundări pe insulă!

Cursul de scufundări Open Water

Vă prezentăm unul dintre cele mai bune cursuri de scufundări din Koh Tao, cursul Open Water al școlii de scufundări spaniolă Pura Vida. Această școală, în afară de a fi una dintre cele mai cunoscute în Thailanda, are avantajul de a preda scufundări în limba spaniolă.

Școala este pregătită pentru a pregăti scafandri profesioniști, condusă de pasiunea de a intra în apele thailandeze frumoase, Pura Vida aduce cursul Open Water pentru oricine dorește să învețe acest sport. În acest curs de scufundări din Koh Tao veți avea o introducere în acest sport interesant.

Informații despre Cursul Open Water

Durata cursului: 3-4 zile

Preț: 11.000 Bahts

Școala recomandată: Pura Vida • Cea mai mare școală spaniolă de scufundări în Thailanda

Cursul Advanced Adventurer

Dacă ați făcut deja deja cursul Open Water, școala spaniolă Pura Vida prezintă cursul avansat Open Water. Aceasta oferă pentru dvs. 5 scufundări de aventură, o scufundare de navigație unde scopul este de a învăța să vă ghidați sub apă, include, de asemenea, o scufundare în apă adâncă, care vă va califica să vă plimbați la 30 de metri adâncime.

În plus, oferă trei scufundări unde puteți alege scufundări pe timp de noapte, acolo te vei confrunta cu apele misterioase întunecate, unde vă vor învăța să vă controlați sentimentele și presiunea subacvatică din noaptea tăcută în Koh Tao, și să învățați să vă controlați plutirea, în scopul de a îmbunătăți controlul corpului tău sub apă.

Oferă, de asemenea, scufundări naturaliste în care veți învăța să identificați corali și fauna din această parte a Thailandei. Alte opțiuni ar putea fi vizitarea unei nave scufundate, practicarea fotografiei subacvatice. Acest curs include echipamente, transport, tricou, certificat internațional și cazare.

Informații despre cursul Advanced Adventurer

Durata cursului: 2 zile

Preț: 10.000 Bahts

Școala recomandată: Pura Vida

Curs de instructor de sucufndări

Dacă dorința ta este să devii un instructor de scufundări, Pura Vida are cursul perfect pentru tine. Cursul de instructor de scufundări etse recomandta pentru toți cei care doresc să facă dintr-un hobby un mod de viață, și să învețe pe alții sportul cu toată pasiunea și dispoziția posibilă.

În timpul cursului de instructor de scufundări, unul dintre obiective este de a învăța să direcționeze scafandri deja calificați, în plus față de învăța programele de învățare de bază pe care școala Pura Vida le oferă. Acest curs vă oferă, de asemenea, visul oricărui scafandru, fiind capabil să vă scufundați ori de câte ori doriți și să trăiți literalmente pe insulă pentru câteva luni.

Veți petrece în fiecare zi învățând pe alții, pe clienți adevărați, pe oameni care sosesc ca orice începător cu dorința de a învăța și veți fi cel care îi instruiește. Cu acest curs puteți obține o licență de instructor SSI, include, de asemenea, clase teoretice, materiale, scufundări nelimitate, scrisoare de recomandare și 3 tricouri.

Informații despre cursul de instructor de scufundări:

Durata cursului: 6-8 săptămâni

Preț: Consultați prețul

Școala recomandată: Pura Vida

Cursul botezului de scufundări

Pentru cei care citesc acest lucru și nu au nici cea mai mică idee despre cum să se scufunde, cursul botezului de scufundări este ceea ce căutați. Pura Vida oferă acest curs pentru toți cei care vizitează insula Koh Tao și doresc să se scufunde pentru prima dată.

Acest curs poate fi definit ca o introducere în scufundări în apele Koh Tao, este o oportunitate pentru cei care se simt curioși să exploreze apele cristaline și să experimenteze emoția într-o singură zi.

În cursul botezului de scufundări se învață teoria de bază a scufundărilor, împreună cu câteva exerciții de bază în apele de mică adâncime situate pe plaja privată din Pura Vida, de asemenea în ape deschise, dar puțin adânci, astfel încât să puteți observa coralii spectaculoși, alături de un instructor calificat.

Informații despre curs:

Durata cursului: o zi

Preț: 2500 Bahts cu o scufundare / 3500 bahts – 2 scufundări

Școala de scufundări: Pura Vida

Fun Dives

Dacă sunteți unul dintre cei pasionați de scufundări, dacă sunteți certificat de o altă școală sau aveți transcendență cu cursurile predate în Pura Vida și ați ajuns la nivelul pentru a obține licența de scufundări, Pura Vida vă oferă un pachet pe care nu îl puteți refuza.

Dacă vă place să explorați tot ce locuiește acolo, Pura Vida, cea mai bună școală de scufundări în limba spaniolă, vă oferă Fun Dives, un pachet special pentru cei care doresc să continue să practice scufundări, oferind până la 5 plecări zilnice spre destinații diferite. Printre acestea se numara recifele superficiale superficiale, vizite la golfurile uimitoare situate pe frumoasa insula Koh Tao.

De asemenea, pentru cei care au experimentat scufundări care doresc mai multă emoție și aventuri, Pura Vida oferă scufundări în picturile subacvatice, explorarea navelor misterioase scufundate, scufundări de noapte și scufundări cu curenții marini.

Locuri de scufundări în Koh Tao

În Koh Tao există puncte incredibile și variate pentru a se scufunda, acestea sunt adevărate paradisuri marine pentru cei care se bucură de acest sport special. Recife, nave scufundate, coralii multicolore printre alte panorame spectaculoase sunt cele pe care insula te oferă.

Sail Rock

Sail Rock este unul dintre cele mai populare locuri din Thailanda pentru a face scufundări, este cunoscut sub numele de Hin Bai și este considerat cel mai bun loc pentru a se scufunda în Golful Thailandei. Dacă sunteți pasionați de apele transparente și de pasiunea de a înota lângă coralii marini Sail Rock este, fără îndoială, locul potrivit pentru dumneavoastră.

Pentru a vă scufunda în Sail Rock, nu trebuie să aveți un nivel ridicat de scufundări, de fapt, oricine se poate scufunda în acest loc. Singurul detaliu al plecării la Sail Rock este distanța, deoarece este situat între insulele Koh Pha Ngan și Koh Tao, este necesar să călătoriți timp de două ore cu barca pentru a ajunge acolo.

Adâncimea zonei maritime variază de la 4 metri în zonele inferioare pline de corali și 40 de metri în ape puțin mai în spate și adânc, unde puteți vedea grupări de pești gigantice, rechini balenă, printre alte specii marine.

Informații:

Nivel de scufundări: Toate nivelele.

Profunditate: 22 – 40 metri.

Vizibilitate: 15 – 35 metri.

Chumphon Pinnacle

La Chumphon Pinnacle veți găsi locul perfect pentru a vă scufunda prin apele thailandeze incredibile. Acest loc de scufundări se află la nord-vest de insulă și este unul dintre cele mai populare locuri de scufundări din Koh Tao aflat la 45 de minute de la plaja Sairee.

Acest loc este atât de popular încât este comun să-l găsiți plin de turiști și scafandri cu experiență, dar în ciuda acestui fapt oferă o mare varietate de viață marină, cu vizibilitate foarte bună aproape tot timpul, puteți vedea perfect până la 30 de metri adâncime. Pentru a vă scufunda în Chumphon Pinnacle, este necesar să aveți un nivel mediu de cunoștințe în acest sport și practică, deoarece în această zonă a insulei adâncimea poate ajunge până la 45 de metri. Pe această insulă veți putea aprecia faună destul de diversă, cum ar fi batfish, barracude și alte specii marine.

Informații:

Nivel de scufundări: avansat (nivel 2).

Profunditate: 45 metri.

Vizibilitate: 10 – 30 metri.

White Rock

Categoric, White Rock este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor care se îndreaptă spre insula Koh Tao, datorită locației sale apropiate deoarece este la doar 10 minute cu barca de pe insula principală. Este, de asemenea, unul dintre cele mai recunoscute locuri de scufundări din Koh Tao, preferate atât de începători cât și de cei experimentați.

Pentru a vă scufunda în White Rock este recomandabil să aveți nivelul inițial de scufundări, adică să aveți cunoștințe teoretice și cel puțin câteva scufundări, pentru a vă bucura pe deplin de ceea ce vă oferă această frumusețe naturală.

În ceea ce privește adâncimea, aceste ape pot ajunge la 24 de metri, mai mult decât suficient pentru a experimenta pe deplin experiența de scufundări. Vizibilitatea în White Rock este foarte bună între 10 și 30 de metri, puteți aprecia în detaliu viața marină, această zonă fiind cunoscută în special pentru scufundări noaptea și în apele deschise.

Informații:

Nivel de scufundări: nivel 1

Profunditate: 24 metri.

Vizibilitate: 10 – 30 metri

Shark Island

Insula Shark este o altă locație frumoasă pe care Thailanda o oferă pentru a vă bucura de cele mai bune panorame și pentru a vă scufunda în apele cu adevărat cristaline. Acest loc este special pentru a vă bucura de familie, a trăi experiențe unice și a crea amintiri frumoase.

În ciuda numelui său, nu există rechini uriași cum ar trebui să vă gândiți, numele său se datorează unui vârf de pe suprafața care provoacă apariția unei aripi de rechin. Acest loc frumos este situat în partea de sud-est a Koh Tao, are o adâncime variind de la 15 metri la 24 de metri.

Din acest motiv, se recomandă ca nivelul dvs. de scufundări să fie puțin mai avansat, fiind certificat să o facă în ape mai mult sau mai puțin adânci și bazându-se pe experiența mai multor scufundări. Vizibilitatea este foarte bună, variind de la 5 la 30 de metri, puteți aprecia o floră și o faună subacvatică diversă.

Informații:

Nivel de scufundări: nivel 1 și nivel avansat (nivel 2).

Profunditate: 15 – 24 metri

Vizibilitate: 5 – 30 metri


Acest loc de scufundări are mai multe atracții pentru turiștii care doresc să cunoască acest loc, adâncimea nu este prea mare, deoarece merge de la 5 la 18 metri, suficient pentru a aprecia emoția scufundărilor. De aceea, nivelul necesar pentru a se scufunda în această zonă este cel de bază Open Water.

Vizibilitatea este minunată până la 30 de metri, are și panorama acvatică a unui mic vas vechi scufundat în împrejurimile grădinii japoneze, puteți aprecia și faună acvatică, cum ar fi peștele de mare, nudibranchii și o mare varietate de pești mici, un loc care veți dori cu siguranță să-l explorați.

Informații:

Nivel de scufundări: nivel 1

Profunditate: 5 – 18 metri

Vizibilitate: 10 – 30 metri

Nava scufundată

Pentru cei mai experimentați scafandri care se află în căutare de aventură, avem nava scufundată care este în vecinătatea plajei Saire și la 50 de metri sud de Hin Pee Wee un loc popular de scufundări.

Această navă militară sa scufundat în 2011, iar măsurătorile sale sunt destul de largi, de la mlaștini până la pupa măsoară un total de 49 de metri și are o lățime de 7 metri. Acesta este locul perfect de scufundări pentru a explora mediul subacvatic, de aceea este necesar să aveți un nivel avansat în acest sport.

Adâncimea acestui loc variază de la 22 la 28 de metri, mai mult decât suficient pentru a trăi o experiență specială. Vizibilitatea este, de asemenea, foarte bună, ajunge la 30 de metri, mai mult decât suficient pentru a aprecia toate minunile pe care le oferă acest loc, în afară de acestea puteți vedea grupări, snappers, rechini de recif printre alte specii marine.

Informații:

Nivel de scuufndări: toate nivelele

Profunditate: 17 metri

Vizibilitate: 10 – 25 metri

Școli de scufundări din Koh Tao

Dacă doriți ca în următoarele vacanțe să mergeți la Koh Tao pentru a vă bucura de experiența uimitoare de scufundări, dar nu aveți nicio idee cum să practicați acest sport, vă invităm să participați la cele mai bune școli de scufundări din Thailanda.

Școala noastră recomandată este Pura Vida, cea mai bună pe insulă, deși există și alte școli foarte bune care vă dau cursuri în spaniolă și unele în engleză.

Pura Vida Koh Tao
Moo 1 Koh Tao, Amphoe Doi Tao, Chang Wat Chiang Mai 84360, Thailanda

DPM Diving Koh Tao
1/9 Moo 2 Soi. Road Tambon Village / clădire dpm scufundări, Koh Tao, Thailanda Surat Thani 84360, Thailanda

Bomboba Diving Koh Tao
Ko Tao, districtul Ko Pha-ngan, provincia Surat Thani 84280, Thailanda

Ihasia Diving Koh Tao
84280, Thailanda

Snorkeling în Koh Tao

Un alt sport practicat de obicei în Koh Tao, în afară de scufundări, este snorkelingul, deși această insulă este faimoasă pentru cursurile sale de scufundări, are, de asemenea, programe excelente pentru snorkeling în aceste ape frumoase.

Cu toate că prin snorkeling nu poti face decât trasee mai superficiale, aceste locuri de scufundari au o vizibilitate aproape perfectă, astfel încât să apreciezi tot ce oferă marea acestei insule de paradis.

Istoria scufundărilor moderne

Scufundările au fost practicate de mii de ani, de fapt, există o mostră dintr-un basorelief cu o persoană care înoată cu un sac în formă de mască alături de un pește.

Puțin mai târziu, în epoca Atena este unde apar mai multe dovezi despre scufundări, grecii au fost primii care au construi un mecanism de scufundări numit lebeta, un clopot de scufundare primitiv, făcând primul pas spre acest sport. Mai apoi, în Imperiul Roman, s-au dezvoltat primele unități de scafandri de luptă.

În Evul Mediu celebrul Leonardo da Vinci a proiectat o vestimentă pentru a se scufunda constând din picioare de rață, mănuși webbed, din piele, care acoperă capul și o mască de gaze la înălțimea tubului gurii. Ca urmare a acestor desene și cu trecerea timpului, au creat un dispozitiv pe care îl numesc clopot, aceasta formând camera de aer pentru a respira.

În secolul XIX reduc clopotul și îl transformă într-o cască pentru a trece alimentarea cu aer de la suprafață printr-o conductă. În secolul al XX-lea costumul marin suferă modificări, adăugă o sticlă de oțel care conține oxigen și o mască pentru vizibilitate sub apă.

Era în 1943, când s-a creat scufundarea automată, cu un recipient de oxigen, care conținea un regulator pentru alimentarea cu oxigen, sistem care au condus la primele scufundări profunde ale omenirii . După aceasta, totul s-a bazat pe actualizarea și îmbunătățirea acestui model până când am ajuns la echipamentul de scufundări pe care îl cunoaștem astăzi.

Echipament pentru scufundări

Pentru a vă bucura pe deplin de scufundări, este necesar să aveți echipamentul potrivit. Ca orice alt sport, scufundările au o serie de instrumente importante, fără de care viața ta ar putea fi în pericol.

Echipamentul pentru scufundări pot fi împărțite în echipamentul lejer sau echipamente grele, totul depinde de tipul de scufundări pe care aveți de gând să-l faceți, pe baza acestei va fi alegerea dispozitivelor de care aveți nevoie. Unul dintre elementele principale ale echipei este costumul de scufundare automată, care nu este altceva decât sticlele de oxigen, regulatorul și respiratorul costumului.

În echipamentul lejer se poate avea o vestă stabilizatoare și un tip de pantaloni, aceste sunt folosite pentru a vă proteja de temperaturi scăzute. Există, de asemenea, masca, care vă va permite să vedeți sub apă și vă protejează ochii și nările.

Tubul respirator este important dacă intenționați să vă scufundați superficial, doar cu fața sub apă. Un alt accesoriu sunt aripioarele folosite pentru a vă mișca mai ușor și mai rapid.

Dacă te duci în adâncimi, ar trebui să luați ceas, busolă și manometre de adâncime, astfel încât să puteți ține evidența timpului și adâncimea pentru a menține limitele de siguranță și pentru a preveni acumularea de azot din organism.

Puteți, de asemenea, să purtați un cuțit, un instrument fundamental dacă întâlniți o plasă; O lanternă ajută la îmbunătățirea viziunii în peșteri și unde nu există o lumină bună. Tamburul este o frânghie suficient de lungă care poate ghida scafandrul în călătorii foarte lungi.

Sfaturi pentru scufundări

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea experienței în timpul scufundărilor:

Nu vă plimbați singuri – nu veți ști ce fel de situații apar și aveți nevoie de ajutor.
Verificați echipamentul – verificați dacă totul funcționează corect, dacă îl puteți face de câteva ori mai bine.
Scufundarea în funcție de nivelul tău – nu încerca să depășești limitele cunoștințelor tale actuale, ar putea duce la ceva dezastruos.
Verificați vremea – verificați condițiile meteorologice înainte de plecare și, de asemenea, curenții marini.
Verificați în condiții optime – nu intrați niciodată în apă cu o mahmureală, efecte de alcool sau lipsă de somn.
Planificați-vă scufundarea – aceasta este vitală pentru siguranță, împreună cu menținerea în regimul deja planificat.
Deplasați întotdeauna cu un cuțit ascuțit – nu știți niciodată ce obiecte găsiți, cuțitul vă poate salva.
Uită-te la manometru – vă spune cât de mult aer a lăsat, care este esențial pentru a planifica un risc de returnare fără risc.
Aflați semnele de scufundări – acest lucru este esențial pentru comunicarea sub apă.
Spuneți întotdeauna unde vă veți plimba – informați-vă o rudă exact unde vă veți scufunda.
Hidratați-vă și fiți într-o formă bună – după fiecare scufundare o hidratare bună este importantă.