Insula Koh Tao -Thailanda

Koh Tao este unul dintre locurile cele mai magice și mai distractive din Asia de Sud-Est. Este, de asemenea, locul de naștere al scufundărilor în Thailanda, unde vin o mulțime de oameni care doresc să practice scuba diving pe insula thailandeză Koh Tao.

Adevărul este că Koh Tao este un loc unde vă puteți relaxa în timp ce faceți scufundări sau snorkeling, dar aveți și o atmosferă dacă doriți să vă distrați, una dintre cele mai frumoase destinații din Thailanda, alaturi de insula James Bond din Phuket și Maya Bay din insule Phi Phi, apele sale turcoaz vă vor indragosti inca de la inceput.

Insula Koh Tao este un loc ideal pentru a vă bucura de un loc liniștit și unde vacanțele dvs. sunt așa cum doriți cu adevărat. Dacă doriți să vă bucurați de pacea și armonia unei insule thailandeze autentice, ați ajuns la locul potrivit deoarece în acest ghid aveți tot ce trebuie ca să te îndrăgostești de Koh Tao.

Hoteluri în Koh Tao

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a dormi în Koh Tao, probabil că sunteți puțin confuz, fiind una dintre cele mai turistice insule, numărul de opțiuni de cazare devine aproape nesfârșit, nu este ușor să găsiți cele mai bune hoteluri din insulele thailandeze, două camere cu același preț pot fi complet diferite în funcție de hotel.

Booking.com

Scufundări pe insula thailandeză

Dacă doriți să vă plimbați în Thailanda, aceasta ar trebui să fie insula pe care o alegeți, în care puteți obține certificatul dvs. PADI sau SSI în multitudinea de școli de scufundări pe care le veți găsi pe insulă.

Aceste cursuri de scufundări de la Ko Tao durează de obicei cam 3 zile:

Ziua 1 – Veți studia fundamentele privind abilitățile de scufundări, echipamentele și efectele imersiunii în corpul dvs., după-amiaza veți vizita piscina pentru a începe să faceți scufundări superficiale.
Ziua 2 – Dimineața, de obicei, terminați examinarea și după-amiază faceți două scufundări.
Ziua 3 – Plecați dimineața pe barcă și finalizați a treia și a patra scufundare în largul mării, după-amiaza, luați testul final de scufundări și veți avea apă deschisă.
Aceste școli oferă cursuri de scufundări tradiționale sau apnee, este un mod de scufundări în care nu utilizați echipamentul, dar merități capacitatea plămânilor, cel mai bine este să luați cursul de scufundări PADI care durează de obicei aproximativ 3 zile în funcție de academie și care este ceea ce vă veți bucura cel mai mult, veți obține, de asemenea, titlul oficial de scafandru.

Ce să faci în Koh Tao

Această insulă din Thailanda are peisaje minunate, plaje frumoase și golfuri ascunse care, împreună cu impresionantele apusuri ale soarelui, vă vor lăsa cu gura deschisă, așa că aici vă aduc cele mai interesante lucruri pe care le puteți face în Koh Tao.

Acesta este un refugiu mic pentru a vă recupera și a vă odihni în timpul călătoriei dvs. în Thailanda, care ne vin bine la  câteva zile de relaxare după ce ați vizitat haosul din Bangkok.

Unele dintre cele mai interesante lucruri pe care le puteți face pe insulă sunt:

Faceți o tură într-un caiac
Dacă doriți să explorați apele din jurul insulei, caiacul va fi cel mai bun aliat, să-l închiriați și să ieșiți să descoperiți apele fantastice.

Explorați insula cu ajutorul unui quad
Are multe drumuri de nisip, cu motocicleta este de obicei un pic periculos, este recomandabil să explorezi insula cu quad.

Snorkeling pe o insulă minunată
Pentru a explora insula în întregime și pentru a vă bucura de apele sale, nu este nimic mai bun decât să faceți un tur de snorkel și să vedeți peștii exotici în timp ce înotați în apele tropicale.

Gustați mâncarea proaspătă a insulei
Sairee Beach este zona cea mai populară pentru petrecerea timpului liber și are, de asemenea, fructe de mare proaspete și incredibile, toate lângă plajă. Vă recomand un pește bun la grătar, care este modalitatea perfectă de a termina ziua sau de a începe noaptea, iar pentru desert o clătită bună.

Vizitați Koh Nangyuan
Este foarte aproape de insulă și este o plajă impresionantă, frumoasă care leagă insula una cu alta, puteți face o plimbare cu barca acolo pentru aproximativ 200 de baht (5 €), este o zonă mică, cu un bar și un restaurant unde puteți bea ceva .

Admirați apusul soarelui
Va veni un moment în care se va termina ziua și nu este nimic mai plăcut decât să vă bucurați de plajele tropicale, spectacole de foc și un cocktail bun alături. Plaja Sairee este locul perfect.

Plaje în Koh Tao

Este, de asemenea, cunoscută sub numele de Insula Țestoasei, are multe locuri turistice și școli de scufundări și devine un adevărat paradis pentru scafandri care vin pe insulă, are și plaje frumoase și golfuri, iar acum vom vedea unele dintre ele.

Sairee Beach

Această plajă este una dintre cele mai cunoscute în Koh Tao, un loc special pentru a petrece ziua, jucând pe plajă, cu familia sau orice altă activitate. Pe plaja Sairee există un recif de coral la doar 30 de metri de coastă, acesta fiind un loc de scufundări de ape de mică adâncime, ideal pentru turiștii aventuroși.

Freedom Beach

Aceasta este o plajă de nisip alb și ape turcoaz, de o adevărată frumusețe situată pe coasta de vest a orașului Phuket, această plajă are o suprafață de aproximativ 300 de metri și este înconjurată de junglă deasă și roci de granit. Pe această plajă puteți face multe activități în nisip sau în apă, pentru cei care practică scufundări este un paradis, deoarece are o floră și o faună incredibilă.

Sai Nuan Beach

Aceasta este o altă plajă paradisiacală din Koh Tao, plină de nisip alb și ape limpezi. Perfectă pentru a merge cu familia și a vă bucura de acest paradis pe pământ, are un gazon și copaci care formează un parc natural pentru copii. Ca toate plajele din Koh Tao, este un loc excelent pentru a scufundări și a explora uimitoarele faune marine.

Sai Daeng Beach

Aceasta este o mică plajă din Koh Tao, este cel mai apropiat golf al insulei rechinilor, atât de mult încât îl puteți vedea de acolo. Dacă te duci cu scopul de a face scufundări este locul potrivit, pentru că puteți explora recifele, veți vedea rechini, țestoase și alte specii marine. Este, de asemenea, bogat în corali și formațiuni de rocă în vest și est de golf, care formează frumusețea naturală perfectă.

San Jao Beach

Această plajă minunată are particularitatea de a fi mică, dar interesantă, puteți ajunge foarte ușor la ea de la Golful Chalok Baan Kao, deoarece acestea sunt la numai 10 minute de mers pe jos. Excursia arată viața de zi cu zi a pescuitului thailandez pe coastă, în afară de acesta este un loc excelent pentru a se scufunda pentru că există o vizibilitate bună și detalii frumoase de admirat.

Golfuri în Koh Tao

Shark Bay

Este un golf privat cu o plajă frumoasă, cu ape cristaline, este un loc liniștit, ideal pentru a merge și a vă relaxa, numele său original este Thain Og, dar este cunoscut sub numele de Shark Bay din cauza rechinilor care se află în golf. Există, de asemenea, broaște țestoase verzi mari, un alt eșantion al faunei variate care există în această zonă.


Mango Bay

Acesta este golful special, dacă snorkeling este ceea ce doriți, are o plajă și un recif de coral pe ambele părți. Apa este clară, calmă și turcoaz, cel mai simplu mod de a ajunge acolo este cu barca, deși puteți ajunge prin pădure. Acesta este locul perfect pentru a începe să faceți scufundări sau să faceți excursii lungi cu snorkeling, o experiență extraordinară.

Tanote Bay

Acesta este situat pe coasta de est a insulei Koh Tao, are o mare plajă ideală pentru jocuri și este ideală pentru a o împărtăși cu familia. În apă veți aprecia o varietate de pești uriași și corali, veți avea caiacuri disponibile pentru a vizita alte golfuri. De asemenea, are o zonă de munte pentru cei care nu se tem să exploreze jungla thailandeză.

Priveliști în Koh Tao

Mango Viewpoint

Dacă doriți să vă bucurați de o vedere frumoasă și a aprecia pe deplin golful Mango și Koh Tao trebuie să vizitați Mango viewpoint, este în drum spre Mango Bay, pentru a ajunge trebuie să virați la stânga atunci când vezi un bar local bine-cunoscut, apoi la 200 de metri veți găsi o vedere uimitoare și frumoasă.

Puteți viziona alte plaje, cum ar fi Sairee și Mae Haad Bay, marea majoritate din diferite puncte, deoarece punctul de vedere are mai multe zone, astfel încât să puteți alege ce peisaj să admirați. Pentru a intra, va trebui să plătiți o intrare, dar merită, să apreciați frumosul apus de soare thailandez de aici este o experiență pe care nu o puteți rata în Kao Tao.

John Suwan Viewpoint

Aici veți fi orbiți de frumusețea naturală exuberantă a insulei Koh Tao, trebuie să mergeți la viewpoint John Suwan. Acest punct de vedere oferă un peisaj deosebit pentru cei care se bucură de fotografii, de aici puteți vedea complet plaja Chalok Bann Kao și Golful Shark.

Această panoramică este situată în partea de sud a insulei Koh Tao și au vedere excelentă a dealurilor din nord este oportunitatea pe care o căutați de a capta fiecare spectacol magic, care oferă acest punct de vedere, atât pe uscat cât și animale sălbatice sub apă pe care le puteți aprecia de aici.

Chalok Viewpoint

Dacă doriți să apreciați coasta de est a Chalok Baan Kao, acest punct de vedere este potrivit pentru dvs. De aici, puteți admira și plaja Crystal Clear Taa Toh și Cape of It. Pentru a ajunge la acest punct de vedere, trebuie să fiți foarte atent, deoarece este situat pe marginea drumului și îl puteți ignora cu ușurință.

Când sunteți pe drumul spre golf iunie Juea, chiar în cazul în care veți vedea mai multe posturi de telecomunicații și unele turnuri din apropiere, acesta este chiar în cazul în care vă opriți și admirați priveliștea oferită de Chalok punct de vedere, dacă aveți cu noroc și a doua zi trece există destul de clar, puteți vedea, de asemenea, alte insule, cum ar fi Phangan și Samui.

Clima în Koh Tao

Dacă aveți de gând să călătoriți pe insulă, este important să luați în considerare vremea din Koh Tao, este un loc unde scufundările și snorkelingul sunt cele mai importante și este recomandat să mergeți când este cel mai bun moment pentru a practica sporturile marine.

Cel mai bun moment pentru a vizita insula este în timpul sezonului uscat din decembrie până în februarie.

Decembrie, ianuarie și februarie – Într-o țară tropicală nu poți niciodată să spui că nu va ploua, dar vremea pe insulă în această perioadă a anului este foarte bună, una dintre cele mai bune momente pentru a o vizita, cu zile însorite și umiditate mică.

Martie, aprilie, mai, iunie, iulie și august – intrăm în sezonul cald de pe insulă, o perioadă în care temperaturile sunt mai înalte, înotul în piscina stațiunii sau pe plajă va fi cel mai bun aliat al tău.

Septembrie, octombrie și noiembrie – Este sezonul musonului și veți avea parte de ploi, marea este de obicei un pic cam neliniștită și este cel mai puțin recomandat sezon pentru a vă bucura de insulă. În acel moment al anului este mai bine să vizitați insule cum ar fi Phuket, Phi Phi sau Insulele Similan.

Cum să ajungi la Koh Tao

Dacă doriți să știți cum să mergeți la Koh Tao, aici sunt unele dintre principalele mijloace pentru a ajunge pe insulă din alte zone din Thailanda.

Cum să mergeți la Koh Tao cu feribotul

Dacă doriți să aflați cum puteți ajunge de la Koh Phangan sau Koh Samui, există trei bărci care operează de la aceste două insule vecine: Lomprayah Catamaran, Seatran Discovery și Songserm Express.

Pentru a ajunge pe insula Chumphon sau Surat Thani aveți bărci care vă vor lua, de obicei durează 6 ore de la Chumphon și 9 ore de la Surat Thani, de obicei sunt bărci de noapte.

Cum să mergeți la Koh Tao cu autobuzul

Koh Tao este o insulă, deci nu o puteți ajunge pe uscat, dar dacă sunteți într-unul din principalele orașe din țară, cel mai ieftin mod de a ajunge într-un oraș din apropiere unde puteți lua feribotul este cu autobuzul, așa cum este normal este de a lua un bilet de autobuz la orice agenție de turism la Chumphon, iar de acolo prin feribot durează de obicei între 2 și 3 ore.

Cum ajungi din Bangkok la Koh Tao

Cel mai bun mod de a merge de la Bangkok este să luați o combinație de autobuze și feriboturi, veți călători cu autobuzul pentru aproximativ 10 ore până la portul Mae Haad, unde veți lua un feribot care durează aproximativ 2 ore pentru a ajunge.

O altă modalitate este să luați un tren de la Bangkok la Chumphon și apoi un autobuz și un feribot pe insulă, cu această opțiune puteți alege trenul de noapte și puteți petrece noaptea aici dacă aveți timp, dacă nu aveți timp la dispoziție puteți rezerva un bilet de avion la Chumphon și puteți lua un feribot acolo.

Cum ajungi din Koh Samui la Koh Tao

Pentru a merge de la Koh Samui, cea mai bună modalitate este feribotul, în portul Nathon (Lomprayah) veți găsi un feribot care în mod normal pleacă la ora 17:00.

Cum ajungi din Phuket la Koh Tao

Puteți cumpăra bilete de feribot care pleacă dimineața de la digul Phuket și trec prin mai multe insule, câteodată trebuie să vă schimbați de la o navă la alta în timpul călătoriei.

Insule în apropiere de Koh Tao

Când te duci la Koh Tao vei fi cu siguranță impresionat de frumusețea magnifică, care oferă această insulă, nenumărate activități, cum ar fi snorkeling, jocuri de plajă, scufundări, printre altele, de asemenea, cultura locală, școlile de scufundări , coralii desoebiți și mai ales plajele minunate.

Koh Tao în afară de propria sa frumusețe, datorită plajelor sale, golfuri incredibile, cultură și alte calități, de asemenea, are mai multe insule paradisiace din apropiere, dintre care una este Shark Island, o insulă mică de numai 800 de metri în partea de sud a insulei Koh Tao și puteți ajunge acolo rapid cu barca.

Această insulă este un loc special pentru snorkeling, mai ales în zona de nord-vest a insulei, unde apele sunt mai calme și mai puțin adânci. Pe cealaltă parte a insulei, adâncimea crește, fiind mediul ideal pentru scufundări. O altă insulă din apropierea orașului Koh Tao este Koh Nang Yuan, despre care se spune că aceasta este una dintre cele mai frumoase insule din lume.


Se compune din trei insule conectate prin sandbars, este foarte apreciată pentru frumusețea sa ieșită din comun, Koh Nang Yuan are excelente locuri pentru scufundări  unde puteți aprecia flora și fauna care face viața acolo, ar trebui să vizitati, de asemenea, panoramica din partea de sus al dealului pentru a rămâne impresionați de minunățiile care înconjoară insula.

Harta Koh Tao