Koh Samet – Ghid turistic

Descoperirea unui loc este întotdeauna emoționant. Vă puteți imagina o insulă cu nisipuri fine și ape limpezi în apropiere de Bangkok? Dacă e Koh Samet, e și mai interesant, iar acest paradis este foarte aproape de Bangkok. În acest ghid despre Koh Samet veți afla tot ce trebuie să știți pentru a vă face șederea memorabilă: cele mai bune hoteluri, vremea, transportul, cum să ajungeți acolo, care sunt cele mai bune plaje și … mult mai multe. Nu-l ratați!

Deoarece Koh Samet este insula cea mai apropiată de Bangkok, capitala țării și, prin urmare, cunoscută și sub numele de plaja din Bangkok. Acesta este situată în provincia Rayong și cea mai mare parte a teritoriului său aparține Parcului Național Khao Laem Ya-Mu Ko Samet . Cu privire la numele său, este derivat dintr-un copac popular care crește în împrejurimi.

De aceea, Koh Samet este una dintre cele mai populare insule thailandeze printre turiștii străini și locuitorii din Bangkok, care vin aici pentru escapade de weekend, datorită proximității cu Bangkok.

Zona sudică este mai liniștită, fiind caracterizată de coaste de nisip alb și ape cristaline, iar în partea de nord a plajei te vei întâlni cu o atmosferă mai distractivă de la petreceri și evenimente nocturne, astfel încât poate să ofere numeroase activități și servicii pentru toate tipurile de turiști și călători, mulțumind chiar și cei mai exigenți.

Hoteluri în Koh Samet


Atunci când vine vorba de cazare, în Koh Samet nu trebuie să îți faci griji, deoarece are o ofertă foarte largă și variată de hoteluri, de la cele mai simple bungalouri din fața plajei sau corturi în nisip, până la stațiunile și resorturi de lux.

Printre cele mai bune hoteluri se situează Sai Kaew Beach Resort, care se află într-una dintre principalele zoneale insulei. Ao Prao Resort este un complex situat în partea de vest și se remarcă pentru eleganța și confortul său. Samed Villa Resort reprezintă o oază de liniște pentru cei care au nevoie de relaxare, și stațiunea Le Blan Samed situată pe plaja Saikeaw.

Cel mai luxos hotel este Le Vimarn Cottage Resort, care este un complex al cărui vile oferă vedere la ocean, la fel și Paradee Resort. În ceea ce privește opțiunile de hoteluri ieftine, Guesthouse Sabai este o opțiune bună, precum și Chilis, care este situat la marginea parcului. La fel și Silversand Resort care are bungalouri confortabile, precum și vilele Sunrise cu priveliști interesante la mare.

Cum este vremea în Koh Samet?

Clima din Koh Samet este într-adevăr favorabilă în comparație cu cea a altor insule thailandeze, are un microclimat cu mai puține precipitații, al cărui sezon este din mai până în septembrie. Pe scurt, insula se bucură de un climat excelent pe tot parcursul anului.

Luna aprilie este cea mai călduroasă lună din Koh Samet, cu o temperatură medie de 31°C, iar cea mai rece este luna ianuarie cu o temperatură medie de 27° C.

Când să vizitezi Koh Samet?

Sezonul cel mai potrivit pentru a vizita Ko Samet este între lunile noiembrie-februarie, pentru că atunci vremea este mai plăcută și marea este mai calmă, deși din cauza sezonului de vârf, prețurile tuturor serviciilor tind să fie mai mult mare și bineînțeles, insula este inundată de turiști.

În consecință, este de asemenea convenabil să călătoriți în alte perioade ale anului, în orice caz, ploile sunt minime și este posibil să te bucuri de cele mai bune condiții meteorologice în orice moment. În plus, prețurile sunt mai mici la majoritatea serviciilor.

Insule în apropiere de Koh Samet

  • Ko Kudi: această insulă este situată la est de Ko Samet.
  • Ko Kruai, Ko Kham și Ko Pla Tin: acest grup de insule se află la 600 de metri nord de Ko Kudi.

Cum să mergi la Koh Samet

Proximitatea lui Koh Samet de capitala Thailandei, poate avea mai multe opțiuni pentru a călători pe insulă, plus că cei mai mulți dintre vizitatorii provin din Bangkok. Dacă te întrebi cum ajungi din Bangkok în Koh Samet, acestea sunt mijloacele de transport disponibile:

Autobuzul: Acesta pleacă de la stația Ekkami și ajunge la Ban Phe Pier în Rayong, iar de acolo este necesar să iei un feribot pentru merge pe insulă. Călătoria durează 3 ore. În plus, puteți alege între autobuze de clasa întâi și a doua (cu diferența că poate sau nu avea aer condiționat). O altă opțiune este de a lua autobuzul la Khao San Travel Mart.

Minivanul: Acestea pleacă de la stația Victory Monument și ajung la digul Ban Phe de unde trebuie să iei feribotul pentru a ajunge pe insulă. Călătoria durează 2 ore și jumătate. Puteți, de asemenea, lua acest transport la Khao San Mama Travel.

Taxiul: În mod similar, puteți merge cu taxiul sau cu mașina personală, prin Sukhumvit Rd, care este autostrada nr. 3 și care trece prin Chonburi, Si Racha, Pattaya și Sattahip până la Rayong.
Iar, pentru cei care se află în sudul țării și doresc să călătorească în Ko Samet, pot lua un avion, există zboruri din Phuket și Koh Samui până în aeroportul din Pattaya, iar de acolo trebuie să iei o mașină sau un autobuz până la dig de unde trebuie să iei feribotul.
Amintiți-vă că poți cumpăra întotdeauna biletul online și în avans pe site-ul 12go.Asia. Planificați-vă călătoria și conexiunile interne în Thailanda din timp pentru a nu întâmpina dificultăți cu transportul în Thailanda.

Ce să faci în Koh Samet

Atracția din Ko Samet este în principal plajele sale. Acestea sunt locurile unde turiștii vin să se relaxeze și să se distreze. Dar pentru cei care doresc să aibă o opțiune suplimentară, pe lângă plaje, aceștia pot desfășura unele activități printre care:

  • Excursii cu biciclete și motociclete – pentru a vedea împrejurimile și zonele împădurite, precum și pentru a observa fauna exotică a locului, printre care se remarcă maimuțele gibbon și fluturii.
  • Scuba Diving – pentru a aprecia recifele de corali, puteți chiar să luați cursuri și chiar să obțineți un certificat de scuba diving. Există mai multe site-uri disponibile pentru a efectua această activitate minunată.
  • Excursii cu barca – pentru a vizita mai multe dintre insulele din jur.
  • Vizitați stâncile de-a lungul coastei pentru a vedea apusurile de soare.
  • Vedeți spectacolele de foc de pe plajă, începând cu ora 6 după-amiaza.

Cele mai frumoase plaje din Koh Samet

Koh Samet oferă vizitatorilor un set excelent de plaje pentru a te bucura de cele mai bune zile de soare și nisip. În plus, acestea au baruri, restaurante și stațiuni. Ele sunt chiar ideale pentru camping. Între cele mai frumoase plaje ale insulei găsim:

Plaja Sai Kaew: aceasta este plaja principală, este cea mai lungă și cea mai apropiată de dig. Are cea mai bună atmosferă și un număr mare de opțiuni de restaurante și cazare. Puteți face windsurfing și jet-ski.
Ao Pai: este o plajă asemănătoare plajei Sai Kaew. Ele sunt foarte apropiate, dar aceasta este mai liniștită.
Ao Phrao: este situată în partea vestică, perfectă pentru a observa apusurile de soare și are 3 stațiuni, care sunt de 4 și 5 stele, deci este o plajă de lux. Este, de asemenea, una dintre cele mai linistite si mai îndepartate de agitatia petrecerilor din alte plaje.
Ao Kio: Este cea mai bună plajă de pe insulă și găzduiește cea mai scumpă stațiune, deși are și cel mai dificil acces.
Ao Wai: este o plajă plăcută și are opțiuni de cazare la prețuri mici. Este perfectă pentru cei care caută o zonă mai liniștită.
Ao Hin Khok: este separată de plaja Sai Kaew de mici stânci, unde se află o statuie interesantă a unei sirene. Este o plajă foarte liniștită.
Ao Put Sa: este aproape de Ao Pai. Este liniștită și grozavă pentru snorkeling, mai ales când fluxul coboară.
Ao Nuan: este situată la 10 minute de mers pe jos de plaja Ao Put Sa, trebuie doar să traversați niște tufișuri. Este una dintre opțiunile perfecte pentru cei care caută să se odihnească departe de agitație, cu mai multe bungalouri.
Ao Wong Deuan: este o plajă bună, cea mai mare după plaja Sai Kaew.
Ao Thian: această plajă are formațiuni stâncoase și oferă locuri foarte frumoase pentru a petrece timpul practicând scufundări, fiind destul de liniștită și de obicei nu este vizitată de grupuri mari.
Ao Kiu Nok: Această plajă este departe de valurile de turiști și viața de noapte zgomotoasă.
Ao Karang: Această plajă liniștită este situată în partea de sud spre sfârșitul insulei Ko Samet, este locul perfect pentru turiștii care doresc să vadă un pic mai mult decât mare și nisip, acesta este locul unde să îmbină stilul de viață al locuitorilor de pe insulă, în cea mai tradițională formă.
Ao Wiang Wan: pentru cei care iubesc sportul nu poate exista o plajă mai bună, de obicei are desfășoară mai multe activități, printre care și pescuitul.

Harta Koh Samet

Destinații populare în Thailanda: