Full Moon Party  - Ghid definitiv

Ce este Full Moon Party?


Petrecerea Lunii Pline a început în 1987, când un grup de backpackeri a organizat o petrecere de aniversare pentru un prieten într-o noapte cu lună plină, și s-au distrat așa de mult încât au hotărât să o repete în fiecare lună și, odată cu trecerea timpului, au început să vină tot mai multe persoane pentru a participa la aceatsă petrecere.

A început ca o mică petrecere pe plajă, unde câțiva backpackers și hippies cântau la chitară, fumau marijuana și câteva beri, iar pe măsură ce petrecerea devenea mai faimoasă, devenea tot mai nebună și a suferit un boom în anul 2000 când o mulțime de tineri aventurieri inspirați din filmul The Beach au decis să se îndrepte spre insula Koh Phangan pentru a lua parte la această petrecere.

Unde să dormi? Asta dacă vrei să o faci

Petrecerea vă va ține treaz până în zori, dar va veni un timp când, după ce ați petrecut ore întregi dansând și bând la lumina lunii, va trebui să vă odihniți puțin, nu vă faceți griji, pe toată insula veți găsi cazare din belșug. Dacă doriți să găsiți o cameră în apropiere de plaja Haad Rin pentru a fi aproape de petrecere, trebuie să rezervați cu cel puțin o săptămână înainte, cu cât se apropie petrecerea, cu atât camerele vor fi tot mai puțin disponibile.

Când are loc Full Moon Party?

După cum sugerează și numele, această petrecere are loc în noaptea lunii pline a fiecărei luni, dar nu vă faceți griji dacă în timpul călătoriei nu puteți coincide, deoarece pe parcursul lunii aveți petreceri paralele cum ar fi jumătatea lunii, sfertul lunii sau luna neagră.

ZILE DE ORGANIZARE A PETRECERII ÎN 2019

20 Ianuarie

20 Februarie

20 Martie

19 Aprilie

19 Mai

17 Iunie


18 Iulie

15 August

13 Septembrie

14 Octombrie

11 Noiembrie


11 Decembrie

Cât costă o cameră?

În funcție de facilitățile pe care doriți să le aveți în camera dvs., le puteți găsi astfel:

– Dormitor (există o mulțime): Costă aproape 300THB pe noapte.

– Cameră cu aer condiționat și apă caldă: Costă între 500 și 900 THB pe noapte cele mai de simple și pot ajunge până la 1.000 sau 1.500 THB cele mai bine echipate.

– Bungalows: Cele mai simple sunt la aproximativ 800 THB pe noapte, în timp ce bungalow-urile cele mai bine condiționate sunt la peste 2.000 și 4.000 THB.

Cu cât sunteți mai aproape de ziua petrecerii, prețul de cazare va fi mai mare și cel mai important este că locurile de cazare încep să se umple chiar cu câteva luni înainte de data Lunii pline.

Despre cum să ajungi la insula Koh Phangan, puteți să aflați mai multe aici.

Cea mai nebună noapte de petrecere în Thailanda

Ei bine, ați ajuns deja în Ko Phangan și aveți undeva să dormiți, acum urmează cel mai important lucru, lăsați bagajele în cameră, mâncați ceva și pregătiți-vă pentru o noapte plină de distracții nocturne. Oamenii încep să bea încă de după-masă și, de obicei, merg la plajă în jurul orei 21, momentul în care poți găsi mai mulți oameni la petrecere este de la ora 02:00, iar dacă te mergi de Anul Nou, plaja este plină cu mult înainte de ora 21.

Prețuri în Haad Rin:

– mâncare thailandeză – aproximativ 120 THB felul de mâncare.

– Alimente occidentale – Aproximativ 200 THB farfuria.

– Mâncare ieftină care v-o vindeți pe plajă – 50 THB.

– Bere: La tarabe și baruri între 80-100 THB dacă o cumpărați într-un 7/11, vă va costa în jur de 40 THB.

– Buckets (Băuturi în găleți de plajă): În funcție de tipul de alcool între 200-300 THB.

– Tutun: Pachetul costă aproximativ 80 THB.

– Mersul la baie: Nu sunt gratuite, costa cam 10 THB.

Tips pentru a economisi

Mereu încerc să dau câteva sfaturi pentru a cheltui cât mai puțin posibil în timpul călătoriei.

Mâncarea – Alimentele nu sunt ieftine în Haad Rin, cu mulțimea de turiști venind la petrecere restaurantele încearcă să beneficieze cel mai mult de pe urma turiștilor, totuși, dacă cauți bine, vei găsi restaurante tipice thailandeze, unde felurile de mâncare vor costa aproximativ 60 THB.

Băutura – Dacă vă place să cumpărați bere într-un supermarket 7/11 sau să cumpărați găleți la tarabele din apropiere, pe plajă nu vor fi atât de ieftine și odată ajuns acolo nu vei avea prea multe opțiuni.

Sfaturi pentru a supraviețui unei nopți în Haad Rin

Nu circulați niciodată cu motocicleta – În acea noapte clinicile medicale private Koh Phangan se îmbogățesc, au loc accidente pe tot parcursul nopții, drumurile din Koh Phangan sunt de o nebunie completă cu suișuri și coborâșuri, astfel încât cea mai bună opțiune dacă nu vrei să îți strici vacanța în Thailanda este de a lua una dintre minivanurile care merg în mod constant prin toate zonele insulei pentru a vă duce la Full Moon Party, costa 100 baht și circulă la orice oră, deoarece este o zi în care câștigă o mulțime de bani.

Drogurile nu sunt bune – Există mai multe tipuri de droguri la acest eveniment, dar amintiți-vă că a lua droguri este ilegal în Thailanda și este foarte persecutat și pedepsit, de asemenea, pot rămâne în corpul tău timp de aproximativ o lună, și o dată cu noua lege din ianuarie 2015 este foarte frecvent să întâlnești controale de poliție anti-droguri în marile orașe din Thailanda, de asemenea, politiști sub acoperire, care ar putea încerca să-ți vândă droguri la petrecere pentru a vedea dacă cazi în capcana lor.

Aveți grijă cu săritura la frânghia în flăcări – Imaginează-ți că bei ceva într-un bar și dintr-o dată se apropie cineva și-ți spune «Hei, prietene, hai să dăm foc unei frânghii cu benzină, apoi să sărim peste frânghia în flăcări în timp ce bem ceva». Primul lucru pe care l-ai crede este că e nebun, cu toate acestea, nu știu de ce pe această insulă oamenii doresc să facă asta, e un joc foarte periculos și te poți trezi cu câteva arsuri pe corp chiar dacă ești bun la sărituri.

Controlează acele Buckets – Când ne trezim că ne servesc băutura în găleți poate nu suntem conștienți de faptul că putem să întrecem limita, dacă nu vrei să leșini la miezul nopții, sau să cazi mort de beat fără să poți să faci nimic ai grijă la contolul băuturii.

Nu intra în mare pe timp de noapte – Cei mai mulți oameni folosesc plaja ca baia lor personală, așa că, dacă vrei să faci o baie în mare pe timpul nopții poate fi destul de neingienic pentru că nu ști ce alte lichide de origine dubioasă se pot afla acolo.

Utilizați încălțăminte rezistentă – Plaja este plină de sticle sparte și cioburi, trebuie să aveți mare grijă deoarece vă puteți răni cu ușurință.

Nu îți lua mulți bani cu tine la petrecere – Furtul este la ordinea de zi în timpul festivalului, așa că încercați cât mai puțin posibil să îți lași lucrurile nesupravegheate pentru că este foarte frecvent să nu mai găsiți nimic dacă ai un moment de neatenție.

Alte insule în apropiere de Koh Phangan:

  • Koh Samui, a doua cea mai mare insulă din Thailanda.
  • Koh Tao, locul de referință în scufundări în Thailanda.