Koh Phangan - Thailanda

Ying și Yang se întâlnesc pe insula Koh Phangan pentru a vă oferi o vacanță de neuitat, o esență pură a Thailandei.

De ce să alegi dacă poți avea totul? Relaxarea și plajele thailandeze paradisiacale cu cea mai sălbatică noapte a miticii Full Moon Party, unul dintre cele mai antologice festivaluri din Asia. Această destinație vă va captiva pentru că are toate ingredientele unei călătorii de vis. Întoarcerea la realitate la viața de zi cu zi poate fi dificilă, dar experiența trăită aici va rămâne pentru totdeauna. Koh Phangan este de asemenea, foarte aproape de insula Koh Samui și locul de naștere al scufundăriilor mondiale Koh Tao.

Plajele sunt învelite într-un peisaj impresionant, înconjurat de vegetație care ajunge la extaz în apă, similar cu alte zone din Thailanda, cum ar fi James Bond Island sau Maya Bay. Nu ezitați, o baie ca aceasta va fi un eveniment care vă va duce prin barierele de corali înotând lângă pești cu o mie de culori.

Cazare în Koh Phangan

Dacă sunteți în căutarea unei cazări lângă Full Moon Party sau pe insulă pentru a vă bucura de câteva zile de relaxare aici, în continuare aveți cele mai bune opțiuni de cazare pe insulă.

Booking.com

Cum să ajungi în Koh Phangan?


În timp ce viitorul aeroport se află în fază de proiect, există doar un mijloc de transport spre Koh Phangan, feribotul.

Cea mai directă cale de comunicare este prin insula Koh Samui, care are legături foarte bune cu Bangkok, Chiang Mai, Phuket și orașe internaționale cum ar fi Hong Kong, Singapore sau Kuala Lumpur. Cealaltă poartă de intrare se află mai departe la aeroportul Krabi, în Thailanda continentală.

Legăturile se extind pe insula Koh Tao pentru a vă permite să prelungiți călătoria în această destinație din apropiere.

Feriboturi către Koh Phangan

Cum să ajungi de la Koh Tao la Koh Phangan
Pentru a merge de la Koh Tao la Koh Phangan, cea mai rapidă conexiune durează aproape o oră și jumătate la bordul unui catamaran rapid care pleacă la ora 9.30 și costă 450 bahts. Pentru a reduce costul călătoriei cu 100 de bahts, puteți lua feribotul care durează aproape 2 ore.

Cum să ajungi de la Koh Samui la koh Phangan
Datorită proximității sale, Koh Samui este cea mai recomandată opțiune dacă doriți să accelerați sosirea călătorind doar o jumătate de oră pentru 300 sau 200 bahts. Cele mai multe feriboturi pleacă de la Nathon și Mae Nam până la portul principal Thong Sala și are mai multe orare. De asemenea, aveți 3 legături directe către Haad Rin de la digul Big Buddha.

Cum să ajungi de la Krabi la Koh Phangan
Krabi este la trei ore și jumătate de Koh Phangan într-un catamaran rapid, dar oferă și mai multe opțiuni de călătorie. Portul cuprinde patru itinerarii pe tot parcursul dimineții, între orele 7:00 și 15:00, la un preț de 800 bahts.

Vremea în Koh Phangan

Care este cea mai bună perioadă pentru a călători pe insulă?

Vremea din Koh Phangan va fi unul dintre cele mai mari stimulente pentru vizitarea acestei destinații, deoarece vă veți bucura de climatul tropical care garantează soarele pe tot parcursul anului, astfel încât să puteți călători în orice moment. În această latitudine anotimpurile sunt reduse la umed și uscat iar temperatura rămâne stabilă oscilând doar între 25 și 35 de grade.

Sezonul uscat – Dacă doriți să mergeți în siguranță între decembrie și iunie, puteți înceta să vă uitați la cer. Cea mai bună perioadă pentru a călători este între decembrie și martie, dacă doriți temperaturi mai scăzute pe timp de noapte și nu vă deranjează buzunarul la fel de mult pentru că este sezonul de vârf. Da, pregătiți-vă pentru avalanșa călătorilor din Europa Centrală, care doresc să scape de frig în această perioadă a anului.

Sezonul umed – Ploile cresc din iulie, deși până în octombrie nu vor vă vor afecta călătoria, deoarece furtunile sunt concentrate la sfârșitul după-amiezii. Cel mai rău timp pentru a călători are loc odată cu sosirea musonului în octombrie și noiembrie, când precipitațiile pot dura câteva zile. Este, de asemenea, sezonul scăzut și vă puteți bucura de o zonă mai liniștită și prețuri mai reduse.

Ce să faci în Koh Phangan

Această insulă oferă o gamă largă de opțiuni de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele, de la relaxare până la petreceri până la răsăritul soarelui. Totul se învârte, în orice caz, în jurul unor plaje spectaculoase și apusuri de soare irezistibile.

Dacă insistați, puteți să faceți turism și să vă cumpărați suveniruri în magazinele din principalul oraș Thong Sala, deși veți plăti suprataxa de turist.

Cel mai recomandabil este să lăsați shoppingul pentru Bangkok și piețele sale mari și să vă predați plăcerilor maritime.

Dacă vă plac sporturile acvatice, această destinație vă va încânta pentru că vă oferă tot ce vă puteți imagina, kite surfing, wakeboarding, windsurfing, navigație, caiac …

Este posibil să vi se întâmple să descoperiți un sport despre care nici măcar nu știați.

Cel mai accesibil și economic este snorkeling-ul pe care îl puteți improviza aproape pe orice plajă, deoarece zonele valoroase se găsesc de obicei la o distanță de înot și în apele de suprafață. Veți avea ocazia să vedeți tot felul de recife de corali, fără a trebui să plătiți vreo expediție.

Dacă nivelul dvs. este mai avansat, veți avea multe facilități pentru scufundări în excursii organizate. Și dacă nu ați îndrăznit chiar să vă scufundați pe fundul mării, este șansa ta să faci botezul subacvatic. Cluburile vă permit să obțineți permisul PADI cu cursuri economice de 400 de euro timp de 4 zile.

Nu veți pierde apelul junglei cu natura ei impunătoare. Vă recomandăm să vizitați Parcul Național Than Sadet și să vedeți cascada impresionantă, cea mai mare de pe insulă. Faima sa a atras vizita mai multor monarhi thailandezi de-a lungul timpului.

Accesul pe șosea este ușor datorită construcției drumului nou care vă va permite să ajungeți confortabil cu motocicleta. Excursia de o zi poate fi completă plecând de la râu până la mare pe plajă.

De asemenea, aveți muntele pentru a vedea frumusețea insulei. Unul dintre cele mai interesante locuri este situat la jumătatea distanței dintre Thong Sala și Haad Rin, cu vizita la templul Wat Khao Tam. De acolo vă veți simți atingând cerul cu vederi care ajung până la insula Ko Samui.

Dar dacă doriți cu adevărat să vă bucurați de un loc magic, nu puteți să nu mergeți la Parcul Național Ang Thong.

Parcul Marin Ang Thong

Acest parc marin concurează prin frumusețe și spectaculos cu Golful Halong din Vietnam. Veți imagina în mod inevitabil aventuri cu pirați și puteți chiar visa de a găsi harta de comori. Mie mi s-a părut cu adevărat fascinant.

Comoara va fi în fața ochilor dvs. cu cele 42 de insule care izvorăsc din mare formate prin eroziune datorită compoziției sale carstice. Este un lux real pentru geologi care vă vor cuceri vederea.

Cu excepția Koh Wua Talap, marea majoritate a insulelor rămân nelocuite, ceea ce a permis speciilor de animale să prospere. Dacă sunteți un observator, puteți avea privilegiul de a urmări vidre, delfini și balene sau, probabil, temutele cobre și pitoni.

Insula Ko Mae Ko iese în evidență pentru prezența lacului interior Thale Nai cu ape turcoaz înconjurate de munți accidentați. Pentru a avea acces, va trebui să traversați un tunel subacvatic care comunică cu marea.

Acest arhipelag este situat în vecinătatea insulei vecine Ko Samui, dar îl puteți vizita într-o excursie închiriată în orice agenție de cazare sau de călătorie cu un preț de 300 bahts pentru adulți și 150 de bahts pentru copii sub 12 ani.

Această vizită are intenția de a dormi în același parc de pe insula de intrare Koh Wua Talap. Veți avea opțiunea de a rezerva un bungalou pentru 600 bahts sau un cort. Vei fi într-o rezervație naturală, cu confort redus, fără apă caldă și fără electricitate după ora 23.00.

Cele mai bune plaje din Koh Phangan

La fel de mult ca și în alte destinații din Thailanda, nu vei putea evita să nu te simți impresionat. Această insulă oferă cele mai bune plaje care se află la înălțimea celor mai bune plaje din țară. Atât de mult încât vei fi tentat să lași totul ca să nu te întorci în orașul tău.

Se repetă șarmul coastei thailandeze cu ape transparente, calde, de un albastru turcoaz intens, acoperit de nisipuri albe. Vederea este completată de recifele de corali abundenți vizibili cu ochiul liber și de o vegetație densă spre exterior.

Plaja Haad Rin
Plaja din Haad Rin este cea mai faimoasă de pe insulă, deoarece găzduiește Full Moon Party. Prin urmare, puteți ajunge la ora festivă și nu recunoașteți plaja originală. În cazul în care ajungeți asupra locului fără să aveți chef de petrecere, puteți să vă refugiați într-un colț pentru a vă bucura de acest paradis. Plaja este una dintre cele mai mari atracții turistice și concentrează un număr mare de baruri și locuri de cazare.

Had Yao și Had Salad Beach

Plajele Had Yao și Had Salad sunt o necesitate pentru farmecul lor natural. Pe această coastă de nord-vest te vei opri aproape fără să regreți că nu ai vizitat marea barieră de recif din Australia, deoarece acum veți vedea recife pe care le puteți atinge cu mâna. Dacă sunteți norocos, veți avea ca parteneri de înot broaștele țestoase. Și dacă asta nu era de ajuns, apusurile de soare din acest loc vă taie respirația.

Plaja Thong Sala

Plaja Thong Sala este cea a orașului, dacă o putem numi așa. Este una dintre cele mai adaptate pentru turism și este perfectă pentru tine dacă călătoriți cu familia și nu doriți să găsiți rămășițele unei nopți frenetice a petrecerii Full Moon. În plus, vă puteți bucura de o varietate bună de restaurante pentru a încheia ziua perfect.

Koh Tao sau Koh Phangan – Care insulă este mai bună?

Insula Phangan și Koh Tao au asemănări extraordinare, dar și diferențe mari care vă vor condiționa alegerea între una și celălaltă. Primul are ca principală atracție evenimentul lunii pline – Full Moon Party. Koh Tao, cea mai mică, a făcut din scuba diving atracția sa principală, cu un număr mare de centre de scufundări.

Dacă ceea ce vă atrage atenția este scuba diving, nu ezitați și mergeți la Koh Tao, deoarece expedițiile de la Phangan merg de multe ori în locuri din Koh Tao. Dimensiunile mai mici ale insulei vă vor permite să mergeți pe jos aproape în toate locurile, deși aveți și mai puține opțiuni turistice. În cele din urmă, există mai multă liniște, deoarece călătorii sunt dintr-o generație mai în vârstă.

Viață nocturnă în Koh Phangan

Dacă disponibilitatea dvs. nu vă permite să ajungeți pentru luna plină, nu vă faceți griji, deoarece insula este pregătită pentru tine pentru a petrece un timp grozav în orice perioadă a anului. Insula thailandeză este, de asemenea, un paradis reggaeton cu baruri frumoase pe plajă de-a lungul coastei de vest.

Marșul este concentrat în sud-vest, pe plajele Baan Thai și Haad Rid, scena petrecerii Full Moon. În orașul principal Thong Sala există baruri cu o atmosferă occidentală.

Și dacă doriți o atmosferă intimă pentru a bea un cocktail în timp ce luați masa și contemplați apusul, nordul este cel mai bun loc.

Full Moon Party în Thailanda

Da, vine timpul pentru una dintre cele mai impresionante petreceri pe care le vei trăi vreodată. Acesta este probabil motivul pentru care mulți aleg Koh Phangan în favoarea celorlalte destinații la fel de idilice din Thailanda.

Dacă vă place petrecerea veți observa imediat că nu ați făcut o greșeală, deoarece veți găsi o mulțime de până la 30.000 de iubitori de petreceri. Petrecerea este pe cale de a împlini 40 de ani ca un tribut adus spiritului de noapte reflectat în luna plină.

De îndată ce ajungeți, veți vedea plaja transformată într-o discotecă uriașă în aer liber unde muzica este amestecată cu spectacole de foc și focuri de artificii. Nu vă faceți griji pentru că veți găsi locul dvs. cu spații pentru toate gusturile. Există dans live cu techno, trance sau drum & bass împreună cu ritmuri de vară, cum ar fi reggaeton.

Un clasic al petrecerii sunt așa-numitele găleți care circulă peste tot. Este băutura neoficială a Full Moon Party pe care o puteți cumpăra pentru 200 de bahts. Veți primi literalmente o găleată plină de gheață într-o combinație de soda, lichior și miso, un fel de Red Bull autohton.

Nu plecați desculți, deoarece cristalele vor abunda și vă veți putea tăia în timpul nopții. Chiar dacă vedeți droguri, nu te gândi să încerci, deoarece în Thailanda este considerat un delict foarte grav și ai putea ajunge în închisoare. Nu aveți încredere, pentru că uneori există polițiști care se prezintă ca agenți de vânzări.

Nu este atât de serios, dar trebuie să fii atent la buzunare. Pentru a evita riscurile, evitați să luați telefonul mobil, pașaportul și sume mari de bani.

Harta Ko  Pha Ngan (Koh Phangan)