Koh Lipe - Thailanda

Koh Lipe este o mică insulă thailandeză situată la sud de Marea Andaman, în plajele sale veți găsi întotdeauna o briză ușoară și nu mai puțin de 25° de temperatură, are ape turcoaz și un nisip alb fin, de altfel crezând că te afli în paradis. Puteți găsi un număr mare de locuri de cazare în hoteluri de toate tipurile, mâncarea cu care suntem obișnuiți deja în Thailanda este proaspătă și delicioasă, mai ales dacă o veți savura însoțită de sunetul valurilor mării.


Insula face parte din arhipelagul Adang, o zonă cu zece insule nelocuite fiind Koh Lipe singura excepție, are faimosul Parc Natural Marine Tarutao, o rezervație naturală creată în 1974 și al doilea Parc național din Thailanda, cu aproximativ 50 de insule și 1.500 km².

Cazare în Koh Lipe


Cautati cazare în Koh Lipe? În continuare vă prezentăm cele mai bune hoteluri adaptate pentru fiecare dintre nevoile dvs. Punem pariu pe raportul dintre calitate/preț în toate hotelurile din această țară asiatică unde am ales cele mai bune deoarece pe care le repetăm în fiecare an!

Top cele mai bune locuri de cazare în Koh Lipe

Cele mai bune hoteluri Koh Lipe


Cele mai ieftine hoteluri Koh Lipe


Booking.com

Clima în Koh Lipe

Vremea din Koh Lipe are în principal două tipuri de anotimpuri, umed și uscat, iar sezonul ploios are loc de obicei între aprilie și septembrie, însă ploile nu sunt, de obicei, foarte puternice și durează câteva ore, deci nu ar trebui să întâmpinați probleme dincolo de un anumit moment al zilei în care prindeți o mică baie.

Cel mai bun moment pentru a vizita insula este între lunile noiembrie și februarie, când ploile sunt rare și temperatura mai rece decât în restul anului, este, de asemenea, sezonul turistic ridicat și când mai mulți călători se vor găsi pe insulă.

Temperatura medie în Koh Lipe este peste 26 de grade și, în mod normal, vremea este, de obicei, similară, din martie până în aprilie veți avea cea mai fierbinte perioadă al anului.

Când să mergeți pe insulă?

Decembrie și iunie – Cel mai bun moment pentru a vizita insula este atunci când vremea este cea mai bună și când sunt mai mulți oameni pe insulă.

Octombrie, noiembrie, februarie și martie – Vremea este bună și încă sunt destui oameni, dar nu la fel de mult ca și în sezonul de vârf.

Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August si Septembrie – Veti avea parte de câte o ploaie în aceste luni, nimic ingrijorător, dar câteva zile ar putea fi vreme proasta, sunt luni când mai puțini oameni vizitează insula, astfel că totul este mai ieftin.

Cum să ajungi în Koh Lipe?

Feribotul spre Koh Lipe
Este ușor pentru a ajunge la insulă din multe zone din sudul Thailandei, inclusiv din Malaezia, pe insulă nu există nici un port, astfel încât odată ce veți ajunge la coasta veți putea lua bărci pe care le luați la plajă, care vă vor duce la cazarea dvs pentru 50 bahts (1,25 EUR).

Călătorie de la Pak Bara – Pak Bara este principalul port care leagă insula, este de aproximativ 60 km iar călăoria durează între 1h 30min si 2h. Ca să ajungi la Pak Bara puteți lua un taxi de la Hat Yai (2h), Trang (2h), Satun (1h), Kabri (4h) și Phuket (6h). Aici aveți informații despre prețuri în funcție de transport.

Călătorie din Langkawi și Penang (Malaezia) – Langkawi este la aproximativ 30 km de insulă, acest traseu este disponibil în timpul sezonului de vârf din octombrie până în luna mai, ajungând la Kao Lipe puteți opri la biroul de imigrări pentru a vă pune ștampila corespunzătoare pentru a intra în Thailanda, traseul va trece prin Satun sau Hat Yai pentru a pleca la Pak Bara. Prețul este de aproximativ 1.300 de baht (40 €) într-o barcă rapidă și durează aproximativ 40min.

Călătorie de la Phi Phi – Poți ieși din Portul Tonsai din Phi Phi și durează aproximativ 5 ore, prețul fiind de aproximativ 2.500 de baht (70 €) cu barca rapidă.

Călătorind de la Phuket – Portul pe care ar trebui să-l alageți este Rassada în Phuket Town, călătoria durează aproximativ 6 ore, iar prețul este de obicei 3.500 baht (100 €).

Călătorie de la Koh Lanta – Feribotul pleacă din portul Saladan și durează aproximativ 3 ore, prețul fiind de 2.000 de baht (60 €).

Călătorind din Krabi – Trebuie să ajungeți la Pak Bara și de acolo să luați feribotul spre insulă.

Pentru a ajunge de la restul insulelor (Koh Samui, Koh Tao etc.) va trebui să luați o barcă spre unul dintre insulele de mai sus și de acolo către Kao Lipe.

În sezonul mai puțin turistic există de obicei doar un feribot pe insulă, așa că nu uitați să încercați să vă organizați orarul pentru a-l lua la timp, dacă nu puteți petrece ziua în Hat Yai, al treilea oraș ca mărime din țară.

Zboruri către Kao Tao

Nu există aeroport pe insulă, este o insulă foarte mică, dar puteți călători cu avionul de la Bangkok până la Trang și apoi puteți lua un feribot pe insulă cu Nok Air sau de la Bangkok până la Hat Yai și mergeți cu autobuzul spre insulă Pak Bara pentru a lua feribotul cu Air Asia.

Cum ajungeți din Malaysia, Singapore sau Kuala Lumpur în Koh Tao

Pentru a ajunge din Malaezia la insulă aveți opțiunea de plecare a feribotului de la Penang sau Langkawi puțin mai sus, dacă veniți din Kuala Lumpur sau Singapore, cel mai bine este să luați un avion spre Hat Yai sau Langkawi și apoi să mergeți la Pak Bara.

Ce să faci pe insula thailandeză

Snorkelingul și scufundările sunt principalele activități pe care le puteți face pe insulă, în plus față de relaxare și bucurțndu-vă de o insulă tropicală cu adevărat, stresul este interzis aici. Pescuitul este interzis pe insulă, deci este mai bine să nici nu vă gândiți să pescuiți în apele sale.

Nu ratați, pentru nimic din lume, ocazia de a vă scufunda și de a face scuba diving în Koh Lipe. Există un tur ideal pentru a vă deplasa la plajele din apropiere și vizitați punctul de vedere Koh Adang.

Parcul Național Koh Tarutao

O activitate pe care nu o puteți rata este vizitarea Parcului Național Koh Tarutao, este la 30 km de coasta de vest a Satunului, în 1940 a fost folosit ca închisoare pentru că era dificil de evadat, iar în 1974 a fost înființat ca Parcul Național Marin cu o suprafață de 1490 km² și 51 de insule împărțite în două grupuri, est și vest.

În acest parc veți găsi o mulțime de faună animală și vegetală, pe lângă frumoasele plaje pe care le veți găsi în aceste insule aproape virgine, veți avea multe puncte incredibile pentru scufundări și snorkeling, intrarea în parc costă 200 de bahts (5 € ) pentru străini și 100 bahts pentru copii. Există bungalouri pentru a petrece noaptea în parc, dar acestea nu pot fi rezervate, va trebui să verificați disponibilitatea acestora odată ce ajungeți în parc.

Hartă Koh Tarutao

Panoramică din Koh Adang

Koh Adang este o insulă de 2 km nord și vă va lua aproximativ 15 minute pentru a ajunge la ea cu barca, puteți să aruncați o privire prin cele trei puncte de vedere pe care trebuie să le vedeți pe insulă.

Scufundări în această insulă din Thailanda

Una dintre cele mai bune activități pe care le puteți face pe insulă sunt, fără îndoială, scufundările, veți găsi o mulțime de școli care vă vor oferi excursii cu canoe pe principalele plaje din Koh Lipe, puteți avea un grătar pe o plajă pustie și apoi înotați cu plancton bioluminescent , puteți admira fauna și bucurați-vă de fundul mării care merită cu siguranță, puteți, de asemenea, practica snorkel.

Kaiac

Puteți să închiriați un caiac și să vizitați unele dintre principalele și cele mai frumoase locuri și plaje din insulă, puteți petrece o zi sau chiar două vizionând insula și recifele.

Snorkelling

Apele limpezi și calme ale insulei sunt perfecte pentru snorkelling, deoarece puteți vedea multe corali și specii marine.

Masaje thailandeze

De-a lungul insulei vă puteți bucura, de asemenea, de un masaj bun în unele dintre magazinele sale de masaj sau pe plaje.

Până în prezent, unele dintre lucrurile pe care le puteți face fără îndoială, este unul dintre numeroasele paradisuri din Thailanda, o mică insulă cu trei plaje frumoase (Sunrise, Sunset și Pattaya), nu ezitați să vizitați insula, pentru că nu veți fi dezamăgiți.

Unele zone de diving recomandate sunt 8 Mile Rock, Yak Hua Shipwreck, Hin Takorn Dukong, Ko Bu Tang, Ko Sawang și Ko Langcha printre altele.

Cele mai bune plaje din zonă

Pe insulă veți găsi plaje cu nisip alb, perfect pentru relaxare și snorkel, apele sale au o culoare de invidiat și veți găsi o mulțime de zone de scufundări în jurul coastelor sale, ceva sigur este că nu vă veți plictisi pe insulă.

Pattaya Beach

Plaja Pattaya servește ca un port pentru a ajunge sau a părăsi insula, principalele activități turistice încep aici, cel mai bun moment al zilei pentru a vizita este în timpul răsăritului și apusului soarelui, în acest moment atunci când pictați în culori fantastice cerul. Pe timp de noapte veți găsi restaurante și baruri bune pe plajă, unde puteți lua masa și puteți savura o băutură la ritmul muzicii.

Marea acestei plaje este întotdeauna calmă și apa ei este destul de frumoasă, pe lângă faptul că este plină de pești și corali, este un loc liniștit, cu puține ambarcațiuni și multe locuri pentru a vă relaxa pe malul mării, nisipul arată ca făina albă și este foarte moale, dacă ajungeți la capătul plajei, veți găsi o pasarelă din lemn care vă duce pe o plajă chiar mai mică, unde puteți merge la scufundări.

Sunrise Beach

Plaja Sunrise este, fără îndoială, cea mai bună plajă pe insula thailandeză, deși este de obicei cea mai aglomerată, este ideală pentru înot și scufundări, cel mai bun timp este să plecați dimineața devreme când vă puteți bucura de plaja mai mult pentru dvs.

În partea de sud a plajei veți găsi zona ideală pentru snorkel, veți putea să vedeți corali și pești colorați. În plus, plaja este situată în mijlocul unor restaurante și baruri excelente, unde puteți savura o băutură în orice moment, puteți practica sporturi nautice precum windsurfing sau kite surfing.

Sunset Beach

Plaja Sunset este o plajă mai izolată decât cele anterioare, unde vă puteți bucura de priveliștile spectaculoase ale apusului de soare, în timp ce beți ceva răcoros, trebuie să pătrundeți în apă cu încălțăminte adecvată, cum ar fi sandale de drumeție care țin de călcâi pentru că are o coastă cu multe pietre și astfel evitați să vă răniți tălpile picioarelor și atunci când faceți snorkel, aceste sandale sunt un mare ajutor, astfel încât să nu vă blocați cu coralii.

Este o plajă liniștită, unde puteți să vă relaxați și să vă scăldați fără prea multă agitație, accesând-o prin popularul «Walking Street» al insulei.

Sanom Beach

Plaja Sanom este una dintre cele mai izolate locuri, foarte frumoasă și liniștită, este un colț al mării cu adevărat ceresc în care trebuie să acordați atenție mișcărilor de maree care determină creșterea și scăderea nivelului mării, este de pe o plajă privată mică și foarte frumoasă, va trebui să traversați o pasarelă improvizată de ramuri și placi de lemn pentru a ajunge în zona principală.

Este una dintre cele mai bune plaje din insula thailandeză, liniștea ei este incredibilă și are vederi fantastice, nisipul este alb și apele limpezi cristaline. Ce altceva mai puteți cere?

Harta Koh Lipe