Koh Lanta - O insulă paradisiacă în sudul Thailandei

Koh Lanta este contrapunctul orașului Koh Phi Phi, o destinație turistică paradisiacală care nu vă va lăsa să vă odihniți de maratonul de petreceri până în zori.

Insula Koh Lanta este situată în epicentrul turismului thailandez, dar a rezistat perfect supraaglomerării și oferă plaje idilice cu nisip alb și ape turcoaz cu un o ofertă hotelieră foarte bună. Poate fi vacanța dumneavoastră perfectă dacă sunteți în căutarea de liniște fără a fi Robinson Crusoe și să vă bucurați de o coasta spectaculoasă plină de hoteluri fermecătoare pe plajă. Printre plăcerile sale ascunse se numără fuziunea culturilor cu rolul special al primilor locuitori ai insulei, cunoscuți sub numele de țiganii mării. Este o insulă foarte liniștită și frumoasă, care nu este la fel de aglomerată ca Insulele James Bond sau Maya Bay.

Nu veți fi capabili să rezistați la snorkeling în apele ideale pentru începători datorită superficialității și absenței curenților. Pregătiți-vă să vă scufundați într-un paradis acvatic de pe insula Koh Lanta din Thailanda, care vă va capta cu varietatea și culoarea sa. Bine ați venit în paradisul liniștit!

Cazare în Koh Lanta


Insula dispune de o multitudine de opțiuni de cazare în Koh Lanta, de la hoteluri tipice până la stațiuni fabuloase, prețul variază foarte mult și, uneori, calitatea serviciului, dar dacă știm cu siguranță că cele mai bune opțiuni pentru noi sunt hotelurile pe care le recomandăm mai jos.

Booking.com

Cum să ajungi în Koh Lanta

Această insulă liniștită nu mai este acel paradis îndepărtat, care acum un deceniu a impactat cei mai alternativi călători, dar care acum ar face orice să ajungă din nou aici. În prezente nu veți întâmpina dificultăți în a afla cum să mergeți pe insulă deoarece a fost complet integrată în circuitul turistic thailandez și vă oferă o mare varietate de combinații de transport.

Dacă doriți să decideți cum să mergeți pe insulă, va trebui să luați în considerare timpul și banii pe care îi aveți la dispoziție. Cea mai rapidă rută combină vanul cu portul și cu o barcă rapidă. Pentru a vă face o idee, itinerarul de la Krabi este mai puțin de două ore de la aeroport la hotel. Doar itinerariul pe un feribot normal durează mai mult de 2 ore. Călătoria vă va costa 1.550 de bahts.

Puteți lua o combinație de taxiuri și feriboturi ca alternativă, ceea ce vă va costa aproximativ 560 de bahts, deși va dura aproape o oră mai mult.

Cum să ajungi în Koh Lanta cu Ferry
Portul insulei thailandeze este poarta principală spre insulă și se conectează cu principalele rute din zonă, aeroporturile Krabi, Phuket și orașul Ao Nang. De asemenea, puteți ajunge la portul Koh Lanta din Kho Phi Phi.

Pentru a lua decizia de a ajunge acolo, trebuie să rețineți că serviciul feribot oferă mai puține garanții. În sezonul ploios din aprilie până în octombrie nu funcționează întotdeauna. Și în sezonul de vârf puteți avea întârzieri de câteva ore. Cel mai sigur pentru a ajunge pe insulă este barca rapidă, deși este și cea mai scumpă.

Cum să ajungi din Krabi
Pentru a vă deplasa de la Krabi în Koh Lanta, cea mai rapidă cale vă va permite să ajungeți la destinația dvs. de vacanță în mai puțin de 2 ore. De îndată ce ieșiți din avion și luați furgonul cu aer condiționat pentru a vă conecta cu o barcă rapidă. Va costa 1.550 de bahts.

Dacă doriți alternative mai ieftine puteți începe prin combinarea taxiurilor cu feribotul. Vă va costa 2.800 de bahts  și va dura aproape 3 ore.

Feribotul zilnic de la Krabi pleacă la ora 10.30 și durează 2 ore și costă 350 de bahturi.

Cum să mergeți de la Phuket la insula thailandeză
Pentru a ajunge de la Phuket, puteți alege rapidul dacă se potrivește bugetului. Dacă doriți să ajungeți în 4 ore cu combinat și cu barca rapidă, vă va costa 3.600 de băi.

Feribotul pleacă de la Phuket la ora 8.30 și la ora 13.30 și ajunge la port în 3 ore. Călătoria va costa 850 de bahts.

Cum să mergeți de la Ao Nang
Pentru a călători din Ao Nang, aveți opțiunile obișnuite, cele mai scumpe și mai rapide și cele mai lente. Dacă doriți să ajungeți în mai puțin de 3 ore, alegeți traseul cu vaporul și cu barca rapidă pentru un cost de 2.250 de bahts.

Călătoria cu bacul cu lent vă va permite să economisiți bani prin plata a 470 de băi. Nava pleacă zilnic la ora 10.30 și la ora 15.30.

Clima în Koh Lanta

Clima insulei thailandeze este tropicală și asigură temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie maximă cuprinsă între 28 și 32 de grade. Vremea in Koh Lanta garantează, de asemenea, o baie foarte plăcută, cu o temperatură stabilă a apei de 29 grade pe tot parcursul anului.

Clima are două sezoane, uscat și umed. Cel mai bun timp pentru a călători în Ko Lanta este între lunile ianuarie și februarie, cu cele mai clare zile ale anului.

Sezonul rece – Nu este foarte rece, deoarece temperaturile sale sunt plăcute pe tot parcursul anului. Sezonul cel mai tare este concentrat în decembrie cu minimele pe timp de noapte care scad la 22 de grade, în timp ce maximele sunt la 30 de grade.

Sezonul ploios – Ploile sunt concentrate între aprilie și noiembrie și sunt torențiale. Această perioadă permite insulei să își păstreze natura foarte vie. Dar tu nu vrei să te duci la plajă cu un impermeabil, nu?

Sezonul cald – Cele mai calde luni ale anului sunt martie și aprilie, cu valori maxime de 33 de grade și minimum de 23.

Insula din Koh Lanta

Insula thailandeză este o destinație cu vedere la mare înconjurată de un albastru orbitor. Dacă vă place coasta sunteți în locul ideal, aveți 70 de insule de unde alege. Pentru a simplifica călătoria, toți ghidurile sunt despre insula Koh Lanta Yai, cea mai mare și singura cu adevărat turistică. Această zonă se concentrează în cei 30 de kilometri de perimetru, 9 plaje și imensa majoritate a locuințelor.

În plus, această insulă este punctul de plecare pentru toate excursiile de snorkeling la unul dintre insulele nenumărate. Insula Koh Lanta Yai este o plăcere pentru simțurile cu o natură exuberantă care acoperă dealurile și prăpastele de la marginea mării cu vegetație.

Deși plaja este protagonistul principal, vă permite să faceți excursii cu biciclete prin terenul său blând. Și dacă doriți o mică aventură, nu veți pierde apelul junglei, o junglă virgină care ocupă întregul centru al insulei, la doar un pas de cazare de pe plajă.

Acum, dacă ceea ce doriți cu adevărat este să practici excursii extreme, veți găsi paradisul dvs. pe insula Koh Lanta Noi. Aici vă puteți deconecta de toată lume, dar în schimb va trebui să căutați destul de mult pentru a găsi o locuință.

Insula Ko Lanta Noi este un deșert turistic care menține intact stilul agricol și de pescuit al vieții localnicilor. Singurii turiști pe care îi veți vedea sunt cei care trec prin acest loc să se îndrepte spre Ko Lanta Yai în vacanță. Insula Koh Lanta Yai vă rezervă plaje pierdute, orizonturi impresionante de insulițe care izvorăsc din mare și viața calmă a locuitorilor săi.

Acest paradis acvatic ocupă o bună parte din Marea Andaman, deoarece insulele se desfășoară în Ko Pi Pi (de fapt, unele trasee includ acest insulă aflată la numai 50 de minute distanță).

Insulele includ locuri de neuitat precum insulele geamăne Ko Ko, în parcul național Mu Koh, aflat la 45 de minute distanță. Aveți, de asemenea, foarte aproape de cele 4 insule impresionanta sa peșteră de smarald. O altă bijuterie a insulelor Ko Lanta este arhipelagul Ko Haa la 75 de minute. Cunoscută sub numele de cele 5 Insule, se remarcă pentru lagunele sale impresionante.

Turism în Koh Lanta

Insula thailandeză vă oferă posibilitatea de a vă relaxa la malul mării, dar fără a vă închide pe plajă pentru a vă transforma concediul într-o monotonie. Desigur, insula este ideală pentru mersul pe nisip și vizionarea apusurilor de soare spectaculoase într-un mediu plăcut.

Dar nu este o destinație hotelieră all-inclusive, păstrează încă multe urme ale insulei natale care, până acum un deceniu, a fost ținută departe de turism.

Insula are o mulțime de activități care vă vor face să vă petreceți ziua într-un ritm intens.

Localnicii se evidențiază prin miscegenarea sa cu o puternică prezență islamică, departe de culoarea sa de rigurozitatea ortodoxă a multor țări arabe. Această fuziune este foarte vizibilă în orașul vechi din est, care a crescut odată cu sosirea comunităților musulmane în Asia de Sud și a atins punctul culminant când comercianții chinezi l-au converiti în portul de referință al insulei pentru siguranța lor.

Orașul vechi vă va cuceri cu casele de lemn ridicate pe mare și cu prezența pescarilor locali care își descarcă peștele proaspăt. Dar dacă doriți cu adevărat să vă bucurați de o experiență unică, nu vă puteți rata vizita la Sang Ga U, satul Chao Leh, cunoscuți sub numele de țiganii mării.

Acești aborigeni ai Indoneziei au fost primii coloniști care au navigat cu 500 de ani în urmă în mările din Asia de Sud-Est datorită instinctului lor nomad. Încă astăzi păstrează o relație magică cu marea, sunt pescari calificați și scafandri incredibili. Toate casele au bărci cu 3 metri și organizează două festivaluri maritime în fiecare an.

Și, bineînțeles, oferă una dintre cele mai mari spectacole marine în expedițiile de snorkeling către insule. În aceste ape calme și transparente, veți simți cî înotați într-un acvariu gigantic, printre delfini, balene, broaște țestoase și rechinii leoparzi inofensivi.

Cele mai multe expediții pleacă la ora 8:00 și se întorc 6 sau 8 ore mai târziu. Excursia include mâncare, băuturi răcoritoare, apă, precum și toate echipamentele. Prețurile sunt în jur de 2.100 de bahts pe adult și 1.900 pentru copii sub 14 ani.

Cele mai bune plaje din Koh Lanta

Plajele din Ko Lanta formează un șir lung de plaje cu nisip fin și ape transparente. Nu sunt cele mai bune din Thailanda, dar au o mulțime de locuri frumoase capabile de a te impresiona. Plajele sunt ideale pentru a face plimbări liniștite și pentru a începe cu primele experiențe în snorkeling din cauza afundului său limitat.

În această zonă sunteți în siguranță față aglomerația celor mai populare destinații din Thailanda. De asemenea, dacă doriți să scăpați de turiștii de pe plajele thailandeze, puteți să veniți aici.

Acum am să vă las o selecție cu cele mai bune plaje pentru a găsi pe cea care se potrivește cel mai bine stilului tău. În plus, veți avea posibilitatea de a rezerva un bungalow în locul dvs. preferat pentru a vă bucura de el atâta timp cât doriți. Cele mai bune plaje îndeplinesc condițiile ideale pentru vacanța de neuitat.

Plaja Klong Dao
Plaja Klong Dao, situată la intrarea pe insulă, lângă orașul principal, Saladan. Concentrează majoritatea hotelurilor și stațiunilor, dar cu o lungime de 3 kilometri, ceea ce înseamnă că nu veți observați afluxul de călători. La sud de plajă există o piatră mare, care formează un mic port natural, unde puteți contempla navele pitorești de pescuit autohtone.

Plaja Phra Ae (Long Beach)
Phra Ae Beach (Long Beach), este cea mai apropiată plajă de Koh Lanta de o plajă de petreceri. În extremul nordulic veți găsi o varietate de baruri și restaurante care vă vor face să petreceți o noapte minunată. În timpul zilei vă puteți bucura de frumusețea sa cu setul de dune de pe malul mării. În liniștea apelor sale, aceasta este perfectă pentru a înota în condiții de siguranță sau pentru a vă bucura de un apus incredibil.

Klong Nin
Klong Nin, până acum câțiva ani a fost principala plajă pentru backpackeri. Deși cazările au ridicat nivelul, există încă alternative ieftine. În plus față de nisipul alb, comun pentru majoritatea plajelor de pe insulă, vă veți bucura de o vegetație mare dominată de arbori umbrelă tipici zonei.

Golful Kantiang

Mulți consideră acest golf cea mai frumoasă plajă de pe insulă. În acest loc vă veți afla la marginea zonei turistice, deoarece aici se termină șoselele bune. Mai mic decât plajele din nord, este remarcabilă prezența recifurilor la ambele capete pline de zone stâncoase. Golful nu vă va lăsa indiferent, cu siguranță îl veți repeta.

Mai Phai
Să ajungeți la ultima plajă nu este confortabil din cauza deteriorării drumurilor, dar va merita. Veți găsi o plajă mult mai sălbatică decât turistică, cu aproape nici un fel de prezență de turiști. Este, de asemenea, mai rocoasă decât cele mai multe plaje, dar în schimb oferă un loc foarte interesant pentru snorkel. În sezonul ploios merită să mergeți la plaja din apropiere Klong Yark și să descoperiți cascada.

Viață nocturnă în Koh Lanta

Nu este punctul lor. forte, dar dacă doriți să mergeți de petrecere pe insulă nu vă veți plictisi. Tonul nopții menține armonia insulei, este plăcut și destul de agreabil. Zona de mers pe jos este concentrată în zona turistică nord-vestică, în Klong Dao și Phrae Ae (Long Beach).

În Long Beach, barul pe plajă Klapa Klum este unul dintre barurile mitice. Acest loc din lemn de bambus este ideal pentru a vă bucura de un apus de soare uimitor, cu o bere în mână. Spiritul lui funky este simțit noaptea cu petreceri lungi. Nu ratați mojitos picanți.

Sigur că nu este atmosfera thailandeză pe care o puteți căuta în Lanta, dar barul Irish Embassy chiar în fața orașului Phrae Ae este un loc agreabil. Acest loc mic este renumit pentru petrecerile sale mari, deoarece instructorii de scafandri l-au ca centru de mișcare. Surpriza este că la unele petreceri oferă degustări gratuite la grătar.

Barul Korner este un alt loc indispensabil în Long Beach pentru buna dispoziție a proprietarilor. De la intrare vă veți bucura de o priveliște spectaculoasă a plajei în timpul zilei. În ciuda dimensiunilor mici, acest bar de bambus oferă totul noaptea, cu proeminența DJ-urilor buni.

Pentru a vă bucura de vacanța de pe insulă cu o notă mai romantică, recomandarea noastră sunt restaurantele de plajă din Klong Nin, următorul oraș din Long Beach. Toată lumea vă va oferi o atmosferă de neuitat la mare, dar dacă trebuie să mă ud, recomand restaurantele Cook Kai și Oasis, pentru preparatele peștelui și bucătăria thailandeză.

Tururi și excursii pe insula Koh Lanta: Paradisul snorkeling-ului

Dacă vă decideți să rămâneți, vă veți bucura doar de plaje idilice și liniștite … .. dar veți fi ratat unele dintre cele mai bune zone de snorkeling din întreaga planetă. Dacă sunteți un scafandru, companiile de snorkeling organizează de obicei scufundări.

Koh Haa
Populară cunoscut sub numele de cele 5 Insule , are o atracție irezistibilă a lagunei sale centrale, unde veți găsi tot felul de corali și o viață marină colorată, care va reuni toate culorile curcubeului. Expediția durează între orele 8:00 și 17:00 și costă 2900 de bahts pentru adulți și 1900 bahts pentru copii.

Cele 4 insule
Această expediție vă rezervă una dintre cele mai puternice emoții din întreaga dvs. vacanță, incursiunea către peștera  de smarald. Interiorul insulei Ko Mook ascunde un loc magic, locul preferat de ascundere pentru pirați și contrabandiști. Pentru a accesa va trebui să înotați printr-un tunel sub munte în întuneric total u o întindere de 85 de metri. Când intri în peșteră, te vei minuna de intensitatea verdelului de smarald din peșteră.

Expediția pleacă la ora 9:00 și sosește la ora 18:00. Prețul ei este de 2.900 de bahts pentru adulți și 1.900 de copii.

Ko Rok
Acest loc este un vis devenit realitate pentru majoritatea care o descoperă prin snorkeling. La 45 de minute de mers pe jos, veți descoperi aceste două insulițe mari, care izvorăsc din apele cu stânci de 200 de metri în parcul național Mu Ko Lanta. În apă puteți contempla canalul de corali care leagă cele două insule gemene la adâncimi de 5 metri.

Ko Rok este o oprire regulată pentru expediții cu snorkeling, dar oferă, de asemenea, posibilitatea de a face camping pe insula principală, în spatele unei plaje de vis. Trebuie să rezervați cu câteva zile înainte.

Harta Koh Lanta