Insula Koh Chang din Thailanda

Situată foarte aproape de granița cu Cambodgia, insula Koh Chang este una dintre cele mai liniștite insule pe care le puteți găsi în Thailanda.

Prima dată când am auzit vorbind despre ea a fost un cuplu de backpackers din Chiang Mai, care au vorbit despre această insulă ca un loc liniștit, cu o atmosferă destul de plăcută pentru backpackers.

Adevărul este că suntem îndrăgostiți de insulele thailandeze și în a doua călătorie în Thailanda, în loc să călătorim la Koh Lanta, am decis să merg să vizităm insula Koh Chang.

Vrei să afli mai multe despre această insulă tropicală situată în sud-estul Asiei?

Citește în continuare, pentru că vei afla tot ce trebuie să știi pentru a te bucura la maxim de această insulă thailandeză care nu are deloc de invidiat pe insulele, cum ar fi Maya Bay sau insula James Bond.

Hartă Koh Chang


Vremea în Koh Chang

Sezonul rece – Acest sezon are loc între noiembrie și sfârșitul lunii februarie, unde temperaturile sunt cuprinse între 27º și 30º în timpul zilei și aproximativ 15º la 20º noaptea. Este sezonul de vârf pe insulă.

Sezonul călduros – are loc între martie și sfârșitul lunii mai, este un sezon foarte cald și umed, cu o medie de 30º în timpul zilei și 22º noaptea, poate ploua cândva în timpul zilei.

Sezonul ploios – are loc între sfârșitul lunii mai și octombrie, temperatura este de 33º în timpul zilei și 20º noaptea și de obicei plouă o dată pe zi.

Cum să ajungi pe insulă

Pentru a ajunge pe insula thailandeză, o vei face întotdeauna cu dintre feriboturile Laem Ngop, în această zonă există 3 porturi, cel vechi care se află direct în portul Laem Ngop, următorul este Tha-Khrom-Luang la 700 de metri distanță de la Laem Ngop și Tha-Centre-Point 3,5 km nord-est.

Microbuzele din Bangkok ajung de obicei la Tha-Center-Point, în timp ce taxiurile ajung de regulă la Tha-Khrom-Luang.

Cum să ajungeți de la Bangkok – În Bangkok veți găsi o mulțime de agenții de turism pentru a cumpăra bilete care includ călătoria cu microbuzul și ferry-ul către insulă, în mod normal, plecați la 08:00 și ajungeți între 13:30 și 2:30 p.m. , iar prețurile sunt în jur de 250 baht (7/8 €).

De asemenea, puteți călători de la Bangkok la Trat cu avionul și apoi să luați ferry-ul, de obicei compania Bangkok Airways efectuează zboruri în zonă, iar prețul este de aproximativ 2.000 bahts călătoria (60 €).

Cum să ajungeți de la Pattaya sau Koh Samet – De la Pattaya veți găsi autobuze zilnice care merg spre Baan Pae și apoi Tha-Center-Point, de obicei pleacă la 08:00 și costă în jur de 400 bahts (10 €) sau 500 bahts dacă cumpărați de asemenea, biletul de feribot, iar călătoria durează de obicei între 3 și 4 ore.

Cum să ajungeți de la Laem Ngop – Puteți face acest lucru cu feribotul și există diferite tipuri, de obicei pleacă între 06:30 și 17:00, iar biletele costă între 50 și 80 baht, durata este în jur de 30/45 minute.

Dacă trebuie să mergeți din portul insulei thailandeze într-una din aceste zone, acestea sunt prețurile:

Dacă doriți să mergeți într-un alt loc, acestea sunt orarele și prețurile:

Bangkok – pleacă la 11:00 și costă 250 baht.

Pattaya – Pleacă la 13:00 și costă 350 baht.

Koh Samet – Pleacă la 13:00 și costă 350 baht.

Ce să faci pe insulă?

Acum că ajuns pe inuslă este timpul să te distrezi și să te bucuri de acest loc minunat:

Tree Top Adventure Park – Nu ți-ar plăcea să te urci în copaci uriași și să te arunci cu tiroliana? Sentimentul de libertate și de zbor este destul de mare, adrelanina, aventură și distracție în forma sa cea mai pură.

Scufundări și snorkeling – Dacă e să vorbim despre o insulă din Thailanda, vorbim și de locuri frumoase pentru scufundări și snorkeling, unde puteți cunoaște flora și fauna apelor sale.

Tur ghidat cu bicicleta – Natura, liniștea și o plimbare cu bicicleta prin această insulă din sudul Thailandei … nu există nimic mai bun pentru a vă relaxa în timpul vacanței.

Cursuri de gătit – Învață să gătești mâncăruri thailandeze adevărate, școlile de bucătărie ale insulei sunt minunate, de obicei ai ore toată dimineața și după-amiaza.

Drumeții prin junglă – Pentru cei mai plimbăreți și cărora le place să se bucure de natură și de junglă, este unul dintre cele mai energice lucruri pe care le puteți face, puteți vizita multe cascade unde vă puteți răcori în zilele călduroase.

Ce să vezi în Koh Chang

Descoperă cele mai interesante locuri din Koh Chang pentru a cunoaște puțin mai mult din poporul thailandez.

Satele de pescari – Pentru a avea o perspectivă mai amplă asupra modului în care trăiesc oamenii de aici, vă sfătuiesc să vizitați satele de pescuit de-a lungul sudului insulei, Bang Bao Bay găzduiește multe dintre aceste comunități de pescuit și nu uitați să încercați unul dintre cele mai proaspete fructe de mare pe care le puteți găsi în călătoria dvs.

Cascade – Există cinci cascade pe insulă, cele mai populare și ușor accesibile sunt Cascada Klong Plu și Cascada Thanmayom, situate în zona Klong Prao.

Sanctuarul Chao Por – Nu departe de digul Ao Thammachat se află lăcașul venerat al Chao Por și Chao Mae, unele zeități adorate pe insula thailandeză, cei mai sceptici spun că multe dintre cererile lor au fost auzite și îndeplinite.

Să mergi să vezi licuricii – îmi place acel moment noaptea în mijlocul pădurii, când în mijlocul naturii și al întunericului vezi sute de licurici în jurul tău, îl poți vedea în lunile răcoroase ale anului și poți face un tur sau închiria o barcă pentru a o vedea din pădurea de mangrove dacă vrei să ai parte de o experiență magică.

Cele mai bune plaje de pe insulă

Lonely Beach – Deși este înconjurată de un peisaj stâncos, are o fâșie destul de bună de nisip, astfel încât să poți participa la tot felul de activități pe plajă, înconjurat de palmieri. Plaja are o vedere impresionantă asupra munților acoperiti de jungla.

White Sand Beach – Numele său vă spune deja, este o plajă cu nisip alb, perfectă pentru a face plajă, a înota sau a juca volei, este suficient să faceți toate aceste lucruri și mai ales atunci când mareea este scăzută. Zonele cele mai recomandate sunt centrul și nordul plajei, deoarece zona de sud este mai stâncoasă.

Plaja Klong Prao – Deși este mai puțin populară decât celelalte plaje, această plajă cu nisip alb este împărțită în trei părți datorită râului estuar al cascadei Klong Plu, ceea ce oferă o vedere magnifică asupra râului și a mării, fiind ideală pentru activități precum caiac sau canotaj către insule din apropiere, cum ar fi Koh Yuak și Koh Pli.

Plaja Kai Bae – Dacă o comparăm cu nisipul alb al plajelor din Klong Prao, plaja Kai Bae poate fi mai puțin plăcută, dar faptul că este o zonă foarte confortabilă, liniștea și independența sa au făcut din aceasta o plajă perfectă pentru a vă relaxa.

Alte locuri de interes din Thailanda: