Cazare în Insulele Phi Phi

Unde să te cazezi în Phi Phi?


Phi Phi, cunoscută și sub numele de Koh Phi Phi, este un mic arhipelag aflat la sud de Thailanda, exact în Marea Andaman. Are 4 insule, ale căror plaje sunt cu adevărat paradisiacale, ape cristaline și nisipuri fine, care captează, astfel încât în ultimii ani a devenit una dintre destinațiile turistice favorite ale Thailandei.

Unde să stați în Phi Phi

În ciuda boom-ului turistic din Phi Phi, oferta hotelieră și de cazare nu este atât de largă, pe lângă faptul că teritoriul său este destul de limitat. În acest arhipelag, cele mai multe locuri de cazare sunt în Ton Sai.

Acesta este un mic oraș care are, de asemenea, câteva restaurante, baruri și magazine. Hoteluri și pensiuni în Ton Sai pot fi ocupate incredibil de repede în sezonul de vârf, deci este recomandabil să rezervați din timp. În restul de plaje unde există stațiuni și bungalouri nu există rute de comunicare pentru a ajunge la Ton Sai și poate fi dificil de accesat, doar pe jos sau cu o barcă longtail.

Cele mai bune zone de cazare în Phi Phi

Ton Sai și Lo Dalam
Ton Sai și Lo Dalam sunt două golfuri și în prelungirea terenului dintre ele este locul unde veți găsi cel mai mare număr de opțiuni de cazare. Atmosfera este în general plină de viață și festivă și vă puteți bucura de o viață de noapte plăcută, spre deosebire de restul plajelor, în plus, feriboturile ajung și pleacă de acolo.

Lo Bakao
Aceasta este una dintre cele mai lungi plaje din Phi Phi și este într-adevăr liniștită și pașnică, precum și perfectă pentru snorkeling. Este într-adevăr frumoasă cu dealuri și palmieri, dar este oarecum departe de Ton Sai și găzduiește doar câteva stațiuni.

Hat Yao
Hat Yao sau Long Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Phi Phi, în timpul zilei este destul de ocupată, dar foarte liniștită pe timp de noapte pentru a vă odihni, deși are și restaurante și baruri. Trebuie remarcat că este la 20 de minute sau o jumătate de oră de mers pe jos de Ton Sai.

Hat Laem Thong
Hat Laem Thong este cea mai îndepărtată plajă și poate fi accesată doar printr-o barcă, deci este destul de singuratică și perfectă pentru cei care caută zile liniștite, cu cea mai mare relaxare în apele ei limpezi, cu nisip fin și palmieri, dar această plajă are doar statiuni de lux.

Cazare ieftină în Phi Phi

Hoteluri ieftine in Phi Phi
Cazare este unul dintre dezavantajele din Phi Phi, deoarece oferta sa hotelieră este într-adevăr limitată, pe lângă faptul că foarte puținele hoteluri au prețuri foarte ridicate. De exemplu, un pat într-un dormitor comun poate costa 300 bahts, în timp ce camerele duble sau bungalourile mici pot fi evaluate la 800 baht în low season.

În timpul sezonului de vârf, prețurile cresc în mod semnificativ și este obligatoriu să rezervați din timp, altfel este imposibil să obțineți o cameră, deoarece pensiunile la prețuri reduse se rezervă foarte repede.