Cazare in Koh Lipe

Koh Lipe este o frumoasă insulă care se află în sud-vestul Thailandei, la 60 de kilometri de coasta Andamanului, în apropierea graniței cu Malaezia. Face parte din Parcul Național Las Tarutao, iar numele său înseamnă insulă de hârtie, fiind cunoscută și sub numele de Maldive din Thailanda.

Unde să stai în Koh Lipe


Koh Lipe este o insulă mică care poate fi vazuta în puțin peste o oră și are o singură stradă principală numită Walking Street. Este de o frumusețe impresionantă, apele sale cristaline sunt turcoaz, iar nisipul său este unul din cel mai alb care poate fi găsit în această zonă.

Este un adevărat paradis și, deși mulți ani a fost un loc singuratic, a devenit recent o destinație turistică, deci are o mică ofertă hotelieră. De asemenea, oferă restaurante, baruri și posibilitatea de scufundări și snorkeling.

Cele mai bune zone de dormit din Koh Lipe

Pattaya Beach

Acesta este locul principal al insulei și este situat în zona sa sudică, există feriboturi care merg spre coastă și au acces la toate serviciile. Oferă cele mai ieftine opțiuni de cazare, deși are, de asemenea, stațiuni de lux sau high-end. În mod similar, Pattaya Beach este cea care oferă cea mai bună relație între calitate și preț și este plină de restaurante și baruri.

Sunrise Beach

Această plajă este cunoscută și sub numele de Had Chao Ley sau plaja zorilor, deoarece este un loc ideal pentru a urmări zorii zilei în cea mai mare splendoare a acesteia. Acolo puteți găsi cazare la malul mării și bungalouri pentru toate bugetele, deși stațiunile care oferă cursuri de scufundări oferă, de asemenea, cazare mai ieftină dacă sunt cumpărate cursurile.

Sunset Beach

Aceasta este plaja apusului de soare, este locul în care poți admira cel mai bine apusul de soare. Este cea mai liniștită plajă și se află destul de departe de insulă, deși în timpul zilei este liniștită, la apusul soarelui, oamenii ies să facă focuri în nisip și să împărtășească unele beri, în timp ce urmăresc priveliștile uluitoare. De asemenea, în această zonă se află cea mai scumpă cazare.

Cazare ieftină în Koh Lipe

Hoteluri ieftine în Koh Lipe

Koh Lipe are o varietate bună de locuri de cazare, deși numărul acestora este oarecum redus în comparație cu alte insule din Thailanda, din cauza dimensiunilor mici. Acest lucru face ca prețurile să fie oarecum scumpe, spre deosebire de alte plaje cu o frumusețe egală, cu toate acestea, pot fi găsite de la bungalow-uri până la stațiuni medii și high-end.

De exemplu, este ușor să obțineți corturi pe plajă pentru a petrece noaptea, de la 300 bahts, bungalourile duble au un preț de 500 bahts pe noapte și dacă sunt dorite cu aer condiționat costă 1000 bahts sau puțin mai mult.

De asemenea, depinde de locație, dacă te afli spre mare poți începe cu 1500 bahts, dimpotrivă, dacă alegi opțiunile puțin mai departe de apa cristalină, acestea pot costa în jur de 700 bahts.