Unde să dormiți în Chiang Mai

Thailanda este o cutie de surprize când vine vorba de turism, fiind plină de minuni impresionante, locuri de descoperit și activități nesfârșite de făcut, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat este Chiang Mai. Acesta este cel mai mare oraș din nordul țării și cel mai important din punct de vedere cultural.

Acesta este sediul unui număr mare de temple, muzee, monumente, centre comerciale, restaurante și saloane de masaj, printre altele. Chiar și ea permite realizarea diverselor activități, cum ar fi etnoturismul, pentru a vizita triburile native și pentru a vă bucura de mai multe festivale tradiționale, cum ar fi festivalul de flori, Yi Peng și Songkran.

Cazare în Chiang Mai


Deoarece Chiang Mai este o adevarată atracție turistică din Thailanda, aceasta are o mare ofertă de hoteluri și locuri de cazare, deci există întotdeauna opțiuni valabile pentru toate gusturile și preferințele. De asemenea, diferitele locuri de cazare oferă cea mai bună relație între calitate și preț.

Este posibil chiar să stați în orașul vechi, precum și în împrejurimile acestuia. Aici este ușor să găsiți hoteluri de lux și stațiuni, precum și hoteluri mici de tip boutique, dar cu servicii excelente și locuri ideale pentru buzunarul călătorilor cu buget redus și backpackers.

Cele mai bune zone de dormit în Chiang Mai

Orașul vechi
Orașul vechi este una dintre cele mai bune și mai populare zone pentru a vă caza, pentru că aici se află cele mai importante temple, ruine și monumente, deci sunteți la un pas distanță de a le vizită. Această zonă este înconjurată de un șanț, unde a fost zidul care l-a protejat și din care se păstrează câteva rămășițe.

Aici puteți găsi hoteluri ieftine, guesthouses și hoteluri de tip boutique, precum și restaurante cu prețuri bune, cafenele, baruri și agenții de turism. În zona Tha Phae Gate puteți găsi cea mai mare unitate de cazare pentru backpackers și se află aproape de zona Bazarului de Noapte, o altă zonă excelentă de dormit în Chiang Mai.

Zona de vest a orașului vechi
Mai exact partea de vest a orașului vechi este o alternativă excelentă pentru cazare, pentru că, deși nu este foarte aglomerat de turiști, are propriile caracteristici și avantaje, și este de asemenea ideal în sezonul de vârf, atunci când cele mai multe hoteluri sunt pline și este mult mai greu să găsești un loc.

În acest zonă se află Universitatea Chiang Mai, precum și buticuri exclusive, restaurante, cafenele, baruri și galerii de artă, unde puteți petrece un timp excelent. Atmosfera sa este destul de plină de viață, dar cel mai bun lucru este că oferă opțiuni pentru cazare ieftină, chiar și cazare pe termen lung și pentru cei care caută cel mai mult confort, hoteluri de tip boutique.

Bazarul nocturn
Zona Night Bazaar este situată între Tha Phae Gate și râul Ping, este o zonă ideală, situată central și se poate vizita cu ușurință în circuitul turistic. Acest loc este cel mai plin de viață din oraș și are centre comerciale, restaurante, baruri și locuri de divertisment. În mod similar, oferă opțiuni de cazare ieftine, precum și hoteluri cu preț mediu și ridicat, pentru toate buzunarele și preferințele.

Pe malurile râului Ping
Cazarea în această zonă este o opțiune excelentă, fiind destul de liniștită, se află la o distanță bună de întreaga zonă turistică și este ușor de accesat. Dar nu numai că se distinge prin aceste caracteristici, ci și pentru că vă permite să vă bucurați de o ședere elegantă.

Este posibil să luați masa pe diferitele sale terase cu vedere la râu sau să savurați diverse băuturi în baruri cu muzică live. Cele mai bune și mai luxoase hoteluri din Chiang Mai sunt situate pe ambele maluri ale râului, deci este o zonă pentru bugete mai ridicate.

Cazare ieftină în Chiang Mai

Hoteluri ieftine în Chiang Mai
Chiang Mai este unul dintre orașele cu cel mai mare spațiu de cazare pentru backpackers, are un număr mare de pensiuni, care oferă chiar și un preț scăzut dacă cumperi servicii de trekking în timpul sejurului, unde călătoresc pe distanțe lungi sau pe munți.

Prețurile de cazare ieftină sunt situate de la 100 bahts, de exemplu, acesta este costul unui pat într-o cameră comună, în cazul unui singur dormitor dublu cu aer condiționat și baie privată, prețul de plată este de 400 baht.

Hoteluri de lux au un preț de peste 1000 de bahturi, în timp ce puteți găsi și câteva hoteluri de patru stele pentru un preț de 1800 baht. Așadar, dormitul în Chiang Mai este într-adevăr o gamă de opțiuni de alegere, în funcție de buget și interesele călătorului.