Chiang Rai

Chiang Rai, la nord de Thailanda este, fără îndoială, unul dintre orașele care vor defini călătoria dvs.

Instinctul dvs. de călător va putea descoperi caracteristicile unei identități foarte marcate, care este vizualizată în diversitatea unei populații mai diversificate, datorită prezenței grupurilor etnice minoritare ale triburilor. Veți observa, de asemenea, în gastronomie, că mâncarea are un gust mai picant.

Această excursie vă va face să vă deconectați de la stresul cotidian pentru a vă aminti experiențe unice, cum ar fi Chiang Mai, Pai sau multe alte orașe din nordul Thailandei.

Cazare în Chiang Rai

Dacă sunteți în căutarea de cazare în orașul vecin Chiang Mai, aici găsiți unele dintre cele mai bune hoteluri din orașul thailandez situat în partea de nord a țării, astfel încât să nu pierdeți timpul și să vă puteți bucura doar de vacanță.

Booking.com

Cum ajungeți în Chiang Rai

Pentru a ajunge în oraș într-un mod economic vă recomand să treceți prin Chiang Mai, care este tabara de bază pentru toate călătoriile spre nordul Thailandei.

Dacă doriți să mergeți direct din Bangkok, o puteți face cu autobuzul sau cu avionul dacă nu aveți nicio problemă să plătiți mai mult pentru a ajunge mai devreme, ceea ce este o alegere înțeleaptă dacă aveți puțin timp să vă bucurați de călătoria dvs., iar prețurile zborurilor sunt de obicei destul de ieftine.

Pentru a merge din Chiang Mai la Chiang Rai, cel mai aglomerat mijloc de transport este autobuzul, deoarece există o linie de transport mare, Green Bus Company, care oferă 21 de excursii zilnice în clasa VIP, prima clasă și la clasa economică.

Pentru a vă face o idee, toate itinerariile, cu excepția clasei economice, sunt directe cu o călătorie care durează 3 ore. În categoria VIP vă veți bucura de un mic aperitiv la început, un spațiu amplu pentru picioare și o baie.

Cel mai bun lucru este că puteți rezerva online pentru a vă planifica mai bine călătoria spre Chiang Rai.

Trebuie să acordați atenție călătoriei, deoarece autobuzul are două opriri în oraș, unul în stația nouă și cealaltă în stația veche. Prima oprire nu te interesează pentru că este la periferie și te va obliga să mai iei un mijloc transport pentru a ajunge în centru. În schimb, vechea oprire este în centru și va rămâne activă.

În plus, stația veche este punctul de destinație pentru orașele mai mici din regiune. Starea sa dezolantă vă va atrage atenția, deoarece stația este în curs de dispariție începând cu anul viitor.

Dacă vă place să călătoriți cu trenul, va trebui să schimbați mijloacele de transport deoarece nu există o conexiune feroviară spre Chiang Rai.

Aeroportul Chiang Rai

Aeroportul Internațional Mae Fah Luang-Chiang Rai vă oferă toate facilitățile pentru a ajunge de la Bangkok, deoarece operează cu 5 companii aeriene cu o gamă largă de prețuri din care puteți alege.

Frecvența cu care circulă zborurile este foarte mare, ajungând până la 22 zboruri zilnice în funcție de sezon, cu un orar între orele 9.00 și 21.30. Prețul este, de asemenea, foarte divers și puteți găsi bilete de la 1.090 bahts la 3.500 bahts. Ca întotdeauna, tarifele variază foarte mult în funcție de sezon și anticiparea achiziționării zborului.

Aeroportul are o legătură excelentă cu Bangkok, dar nu vă așteptați să călătoriți în alte orașe. Are un singur zbor internațional spre orașul chinez Kunming.

Aeroportul este la 8 kilometri de oraș, deci va trebui să faceți naveta pentru a ajunge la destinație. În terminal puteți rezerva un taxi cu un tarif fix de 200 bahts sau puteți lua în afara terminalului unul cu taximetru. Acești șoferi de taxi vor încerca să vă perceapă și taxa de 200 de bahts, dar dacă insistați puteți negocia un preț minim cu kilometraj care ar trebui să coste mai puțin.

Clima în Chiang Rai

Dacă nu vă veți simți confortabil cu căldura umedă din Thailanda, veți aprecia călătoria în nordul țării. În Chiang Rai, temperatura este mai rece și mai acceptabilă, deși termometrul depășește bariera de 30 de grade în lunile calduroase. Clima in Chiang Rai are ca și în restul țării cele trei sezoane climatice, frig, sezonul ploios și sezonul de căldură.

Sezonul rece – este momentul cel mai plăcut de a călători. Între decembrie și martie poți purta pulovere noaptea cu o temperatura minimă care scade la 11 grade. În orele centrale, căldura este foarte suportabilă, deoarece maximele sunt plasate în medie la 30 de grade.

Sezonul ploios – Perioada de precipitații maxime coincide cu vara europeană între iulie și septembrie. În ciuda ceea ce s-ar putea crede, este recomandabil să vizitați această destinație, deoarece ploile torențiale sunt extrem de concentrate, la sfârșitul după-amiezii și durează maxim două ore. De asemenea, apa este atât de caldă încât simțiți că faceți duș. Veți găsi minime de nivel mediu de 22 de grade și maxim de 30, mai suportabil decât în ​​cea mai călduroasă perioadă.

Sezonul cald – această zonă suferă un sezon mai puțin uscat între martie și iunie, deoarece temperaturile sunt mai moderate decât în ​​majoritatea zonelor din Thailanda. Chiar și așa, pregătește-te pentru temperaturi maxime de o medie de 34 de grade în luna aprilie, cea mai călduroasă lună. În timpul nopții coborârea temperaturii nu este considerabilă, deoarece minimul depășește 20 de grade.

Burning Season în Chiang Rai

Deși este mai suportabil decât în Chiang Mai, calitatea aerului nu este mai bună decât în Chiang Mai în Burning Season.

Autoritățile tind să interzică arderea în spații deschise pentru a împiedica răspândirea atât a incendiilor, cât și a fumului. Depășirea acestei reglementări poate provoca amenzi.

Problema stării atmosferice din Chiang Mai afectează fără îndoială locurile învecinate.

Vremea este foarte tulbure de la sfârșitul lunii februarie până în aprilie. În orice caz, dacă suferiți de astm sau călătoriți cu copii mici și vârstnici, încercați să evitați această zonă în aceste luni ale anului.

Vă recomandăm să verificați nivelul de poluare al Chiang Rai cu aplicația Air Visual.

Ce să vezi și ce să faci în Chiang Rai

În acest punct al călătoriei dvs veți descoperi un refugiu pentru a vă absorbi în cea mai autentică cultură autohtonă fără distorsiunea turismului. Orașul încă nu are dezvoltarea turistică a destinațiilor tradiționale ale țării, astfel încât vă va oferi o viziune mai intimă, centrat pe respectul pentru natură. Mulți călători ajung din întâmplare, și s-au dovedit a fi fascinați. Primul lucru pe care îl veți observa va fi un angajament cultural puternic care menține flacăra tradiției în viață în acest loc.

Orașul nu are o viață nocturnă epică sau piețe de referință, este mic și într-o zi și într-o noapte îl puteți vizita. În schimb, vă oferă o cascadă a culturii ancestrale și împrejurimi naturale idilice. Nu puteți să pierdeți traversările bucolice în bărcile înguste și alungite de râul Kok, care vă vor face să traversați munți și plantații și să contemplați unele sate indigene.

Dacă aveți mai puțin timp la dispoziție puteți vedea piața centrală în aer liber ca orice alt loc din Thailanda. Aici, cel mai mare stimulent este un restaurant mare deschis, unde puteți savura mâncăruri thai cu specialități locale în timp ce ascultați muzică live din zonă.

Și dacă stați în weekend vă puteți bucura de o piață de noapte mare în stilul multora pe care le puteți vedea în alte zone thailandeze.

Vestigiile regatului vechi la intrarea în oraș de pe autostrada aduc un tribut sculpturii regelui Mengrai, fondatorul dinastiei care a construit acest oraș în nordul Thailandei. Importanța sa simbolică este astfel încât localnicii au un obicei de a vizita monumentul înainte de a intra în oraș.

Vă puteți bucura de turnul cu ceas, un tribut adus regretatului regele Bhumibol Adulyadej, unul dintre cele mai vechi din lume, după șapte decenii de domnie. Această construcție poartă ștampila autorului Templului Alb, Chalermchai Kositpipat, cu spiralele sale izbitoare. Dacă doriți să vizitați puteți merge mai bine pe timp de noapte de la ora 19.00, 20.00 și ora 21.00 pentru a vedea turnul cu jocul său de lumini și sunete.

Un traseu prin Chiang Rai este unul dintre cele mai interesante experiențe pe care le puteți avea în această călătorie. Trekking-ul te va duce în inima junglei pentru a te face să te simți ca Indiana Jones. De asemenea, vă puteți bucura de plăcerile naturale cu băi în apele termale sau rafting. Expedițiile includ și vizite la triburile montane. Puteți rezerva această activitate fără probleme în aproape toate cazările din Chiang Rai.

Orașul se diferențiază prin patrimoniul său cultural cu alternative foarte diferite de muzee și temple. Cel mai interesant lucru este că acest spirit rămâne în viață cu sosirea unui curent de modernizare care a lăsat una dintre cele mai mari pietre arhitecturale: templul alb.

Înainte de a vă prezenta în detaliu, vă voi lăsa o listă a templelor indispensabile. Puteți contempla muzeul Ban daam, Casa Neagră. Acest loc este contrapunctul Palatului Alb și face parte din actuala avangardă revizionistă. Intrarea este gratuită cu un program de la orele 9.00 la 12.00 și de la 13.00 la 17.00.

Autorul său, Thawan Duchanee, interpretează Thailanda clasică prin intermediul a 40 de colibe negre de forme foarte diferite de influență bali și birmană. Veți fi impresionat de colecția de oase și coarne de animale. Acest muzeu este la 12 kilometri spre nord de oraș și puteți ajunge acolo cu un autobuz direct din stația orașului.

Dacă doriți să vă scufundați în istoria locală, aveți o mulțime de oportunități, cum ar fi Muzeul Sălii Culturale pe Drumul Singhaklai. Acolo veți avea o călătorie culturală din timpuri preistorice cu unelte, meșteșuguri antice sau exemple legendare de literatură lanna.

Dacă doriți să cunoașteți misterele satelor de munte, puteți merge la Muzeul Tribului Munților. Acest loc este condus de un ONG local și dorește să promoveze respectul pentru aceste culturi în fața turismului agresiv. Vei cunoaște ustensilele domestice ale vieții lor casnice sau de vânătoare. Și dacă v-a plăcut, puteți rezerva și o excursie aici către satele montane.

Dintre temple recomandăm mistica Wat Phra That Doi Chom Thong, templul situat pe vârful dealului mic din centrul orașului, pe care regele Mengrai a împărțiti așezarea viitoarei capitale pe care ar fi construit-o. Clădirea originală este o adevărată relicvă religioasă mai veche decât orașul.

Dacă vă plac templele și nu ați avut timp să le vizitați în Bangkok trebuie să mergi la Wat Phra Kaeo, deoarece găzduiește o replică a lui Buddha de Smarald, unul dintre cele mai cunoscute sculpturi din Thailanda. Originalul este expus în capitala thailandeză, dar a fost creat aici în secolul al XIV-lea.

Templul Alb Wat Rong Khun

Această construcție a devenit o icoană a zonei pentru atracția sa irezistibilă pentru turiști. Există cei care îl compară cu Sagrada Familia în Barcelona, ​​deoarece rămâne neterminat, deși construcția sa a început mult mai târziu în 1998. Dacă sunteți norocos vă puteți întâlni în persoană pe cel care care supervizează construcția, Chaloemchai Khositphiphat.

Ce vă pot spune este că această arhitectură nu vă va lăsa indiferentă. Nu vă așteptați la templul tipic budist al dragonilor strălucitori. Aici albul imaculat inundă totul pentru a exprima puritatea lui Buddha.

Sosirea la templu este ușoară deoarece aveți un autobuz direct de la stația de oraș timp de 30 de minute. Intrarea este gratuită cu un program de la ora 8:00 până la 17:00.

Triunghiul de aur

Triunghiul de Aur nu poate lipsi din traseul dvs. de călătorie pentru că veți dori să cunoașteți unul dintre locurile mitice din Asia. Acest punct este confluența impresionantă a râurilor Mekong și Ruak care leagă Thailanda de vecinii din Laos și Myanmar. Puteți ajunge acolo cu un autobuz turistic tipic cu un ghid, sau o puteți face singur cu songthaews albastre din Mae Sai.

De asemenea, face parte dintr-o fațetă întunecată, cu cultivarea opiului care a finanțat războinicii locali. De fapt, zona își datorează numele acestei afaceri din trecut, deoarece comercianții chinezi au cumpărat opiu cu aur.

În această zona puteți vizita templul Wat Phratat Ku Phao situat pe un deal. Și, de asemenea, vă veți bucura de o priveliște minunată și puteți vedea Laos și Myanmar de pe indicatorul care indică Triunghiul de Aur.

Dar, fără îndoială, nu veți dori să ratați itinerariul cu barca pentru a călători în cele trei țări în cele 40 de minute în traiectorii care pleacă de la Sop Ruak. Când ajungeți pe insula Don Sao, veți trece în Laos fără viză și puteți vizita piața înainte de a vă întoarce în Thailanda.

Una dintre cele mai interesante vizite este Sala Opium pe drumul spre Mae Sai, care se deschide de marți până duminică de la 8.30 la 16.30. Muzeul este un mic parc tematic, cu plantație inclusă, care analizează istoria acestei culturi în zonă și politicile care au permis eradicarea ei. Bineînțeles, aceasta avertizează asupra efectelor sale asupra consumului de opiu.

>> Aflați mai multe despre Triunghiul de Aur din Thailanda

Mae Salong

Mae Salong este o oportunitate de a vă bucura de peisajele montane spectaculoase și de a descoperi istoria întreagă a regiunii. Când ajungeți acolo, vă va da senzația de a intra în China și, într-un anumit fel, o veți face.

Populația provine din ultimele rămășițe ale armatei naționaliste care a pierdut împotriva comuniștilor lui Mao în războiul civil chinez. Ei nu puteau merge în Taiwan ca majoritatea trupelor înfrânte și au fost împinși spre sud de Armata Roșie.

Combatanții s-au organizat în militiile anticomuniste și s-au opus traficului de droguri pentru a-și finanța rezistența. Turismul a schimbat totul, iar oamenii trăiesc de pe urma cultivării producției de ceai care produce una dintre cele mai selecționate soiuri din Thailanda.

Mae Sai

Acest oraș de graniță este agitat, deoarece primește constant călători din direcția Myanmar. Dacă acesta este cazul dvs., probabil că va trebui să vă luați viza de la biroul local de imigrare și vă va costa 10 dolari.

Există foarte puține lucruri de văzut, dar dacă doriți, puteți traversa râul Mae Sae pentru a ateriza în Myanmar și a vizita piața de frontieră din orașul Tachileik.

Mai interesant va fi turul de 12 kilometri al templului Wat Tham Pla, cunoscut sub numele de Peșteră de maimuță, datorită prezenței numeroase a acestor animale. De asemenea, bucurați-vă de o frumoasă piscină naturală plină de pești în interiorul peșterii.

Tururi și excursii: cunoașteți împrejurimile din Chiang Rai

În nordul Thailandei puteți să vă bucurați de numeroase excursii și tururi într-un mediu foarte rural, dacă doriți să descoperiți cele mai bune excursii în Chiang Rai, vă recomandăm fără îndoială vizitarea Triunghiului de Aur al Thailandei, vizitați templele, diferite zone cu bicicleta montană sau cunoașteți satul de femei cu gâtul de girafă.

Harta Chiang Rai